جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 251904
۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۴

نشست نقد و بررسی کتاب «بهتر بنویسیم» تألیف رضا بابایی با حضور صاحب‌نظران حوزوی و طلاب در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این نشست که از سلسله نشست­های علمی نقد کتاب به همت انجمن قلم حوزه عصر روز گذشته امروز در سالن انجمن­های علمی حوزه برگزار شد، رضا بابایی، مؤلف این کتاب که در اثر خود به سه روش درست­نویسی، ساده­نویسی و زیبانویسی پرداخته است، با اشاره به این­که مقدمه کتاب، مقدمه­ای راهبردی است، اظهار داشت: فصل اول کتاب مختص به مقدمه آن است و در فصل دوم به درست­نویسی پرداخته شده که حدود هفتاد درصد آن از سرمایه­های موجود علمی کشور در کتاب­هاست و مقداری از آن هم بر اثر تتبع و جستجوی بنده بوده است.

وی به فصل سوم کتاب که ساده­نویسی است اشاره و خاطرنشان کرد: در این فصل بنده ادعای ابتکار می­کنم؛ زیرا در کتابی ندیدم که به این نحو به روش ساده­نویسی پرداخته شده باشد.

نویسنده کتاب «بهتر بنویسیم» در ادامه به فصل پایانی کتاب یعنی زیبانویسی پرداخت و اذعان داشت: بنده در مقدمه بحث زیبا نویسی تعریفی را از این بحث آورده­ام و بعد به اصل بحث پرداخته­ام.

رئیس انجمن قلم حوزه با اشاره به این­که در نویسندگی باید به دو أصل توجه کرد، گفت: ما باید مباحث و مسائل نویسندگی را به دو گروه اصلی و فرعی تقسیم کنیم و بدانیم که کدام بحث اصلی و کدام بحث فرعی است.

بابایی افزود: ضرورت این است که در عالم نویسندگی به مسائلی که زیاد مهم نیستند، زیاد پرداخته نشود؛ ولی متأسفانه در کتاب­های ما آن­چیزی که مخاطب را به خود درگیر کرده است، مباحث فرعی است و به مسائل اصلی زیاد توجه نمی­شود.

وی با بیان این­که معضل نویسندگان بحث رسم­الخط است، تصریح کرد: امروز رسم­الخط  به معضلی برای نویسندگان تبدیل شده و باید به این مسائل فرعی کمتر توجه شود.

نویسنده کتاب «بهتر بنویسیم» به مبنای خود در این کتاب اشاره کرد و اظهار داشت: قلم، نوشتن و آفرینش­گری باید مبتنی بر تفکر و مطالعه باشد و این مبنای بنده در این کتاب بوده است.

همچنین در ادامه این نشست علمی آقایان اسفندیاری، شهدادی و موحدی به عنوان ناقد به بیان انتقادات ساختاری و محتوایی این اثر پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha