جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

خانم نزیهه صالح، از بانوان لبنانی که چندی پیش با سفر به ایران در دوره آموزش کوتاه مدت در قم شرکت کرده بود، طی یادداشتی در رسانه های لبنان،سفر خود به ایران را روایت کرد.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه،وی که ظاهرا قبلا نیز به ایران سفر کرده است در این یادداشت آورد:کسی که از زمان پیروزی انقلاب ایران تاکنون از ایران دیدار کرده، متوجه می شود که هیچ شهری یکسان باقی نمانده، بلکه در هر دیدار متوجه تجدید و تغییر در همه زمینه ها می‌شود. از جمله این زمینه های تغییر، زمینه فرهنگی است که مسؤولین ایران اهتمام زیادی بر آن گماشته اند.

این تغییر ساختار در مؤسسات فرهنگی و آموزشی از زمانی آغاز شد که امام خمینی(ره) انقلاب فرهنگی را به عنوان مکمل انقلاب سیاسی و نظامی اعلام کرد و مسأله همکاری بین حوزه و دانشگاه را مطرح کرد؛ حوزه ای که علوم دینی و فقه و دانشگاهی که علوم آکادمیک جدید را تدریس می کند.

من به همراه گروهی از زنان محقق در کشورهای عربی برای شرکت در دوره آموزشی 20 روزه به ایران دعوت شده بودم و در این فرصت با برخی از مسؤولین و اساتید جامعة المصطفی دیدار کردیم و با این نهاد آموزشی و بخش های مختلف آن آشنا شدیم.

آقای شیخ صادق اخوان، در دیدار این گروه گفت که جامعة المصطفی یک مؤسسه آموزشی پژوهشی با رویکرد دینی است که بیش از دو دهه سابقه دارد و ده ها شعبه در قسمت های مختلف جهان تاسیس کرده و همچنین یک شعبه در سوریه در دست ساخت دارد که امکان استفاده از آن برای طلاب سوریه و لبنان وجود دارد. همچنین "المصطفی" دارای بیش از 150 رشته آموزشی در مراحل کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا و بیش از 2000 نخبه میباشد که از اساتید متخصص هستند.

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی هم گفت: بر حوزه های علمیه واجب است که بر تغییرات سریع جهان احاطه داشته باشند و برای احیای تمدن اسلامی لازم است که شناخت دقیق و صحیحی از جهان امروز داشته باشیم. او افزود که تاسیس جامعة المصطفی در چارچوب وحدت اسلامی و در جهت رسیدن به این هدف است و یک نهاد آموزشی حوزوی است که از دستاوردهای علمی جدید جهانی استفاده میکند.

آقای اعرافی در پاسخ به سوال ما درباره دانش پژوهان "المصطفی" گفت: طلاب بیش از 100 کشور از خدمات علمی این نهاد آموزشی استفاده می کنند.

مسئولان جامعة المصطفی همچنین در زمان حضور ما فرصتی را فراهم آوردند تا از بخش های آموزشی و تحقیقات علمی این نهاد بازدید کنیم.ساختمان های متعدد با رشته های مختلف که در همۀ آنها افرادی را  می دیدی که در راه علم و وحدت اسلامی و تقریب میان مذاهب، گرد هم جمع آمده اند.

از نژادها و ملیت های مختلف در اینجا آمده اند و آنها را مانند ایام حج یکپارچه میبینی که هرکدام از یک نژاد و رنگ از نقاط مختلف زمین گردهم میآیند.

* اگر نقشه جهان را به همراه داشته باشی ...

در صحن مدارس و مراکز آموزشی المصطفی ،در یک گوشه گروهی از فرانسه و  گروهی از بلژیک را میبینی که با گروهی از سودان و مصر و الجزایرو تونس و لبنان و مغرب ایستاده اند و سعی میکنند تا زبان مشترکی برای گفتگو پیدا کنند.برخی اوقات به گونه ای است که اگر نقشه جهان را به همراه داشته باشی و هرکدام را در کشور خود قرار دهی، هیچ کشوری از نقشه خالی نمی ماند به جز رژیم صهیونیستی.

در دیدار با یکی از اساتید دانشگاه به نام شیخ جعفر الهادی داشتیم ،وی زندگی علمی خود را برای ما بازگو کرد و گفت که چگونه جوان های زیادی را آموزش داده که هرکدام از آنها هم اکنون افراد موفقی در کشورهای خود هستند. او گفت که برای تعلیم معارف اسلامی تنها به آمدن طلاب کشورهای دیگر به ایران اکتفا نکرده بلکه او نیز نزد آنها میرفته و به کشورهای متعددی برای نشر علم سفر کرده و ارتباطاتی را پایه ریزی کرده که برای حوزه و دانشگاه مفید بوده است.

همچنین در جامعة المصطفی با خانم علاسوند دیدار کردیم. ایشان از زنان متفکری است که در زمینه وضع یک قانون جهانی عادلانه درباره زنان تلاش میکند. او در برابر پریش های ما ، پاسخ هایی درباره وظایف  جامعه جهانی در مورد امور زنان از جهت عدم اعتماد به نفس زنان بیان کرد و علت این عدم اعتماد به نفس را  تهدید شدن زن و تداوم استفاده از او به عنوان یک کالا در نظام سرمایه داری دانست. وی در ادامه گفت: تمام جهان از نیویورک تا اروپا و آسیا از جهت قرار دادن زن در صورت و جایگاه واقعی او دچار چالش هستند.وی در پاسخ به سؤال ما درباره توافق سیداو  (پیمان تبعیض علیه زنان) گفت: «امضای این توافق را نپذیرفته ایم و جایگزین آن را از دیدگاه اسلامی قرار داده ایم». 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha