حجتالاسلام والمسلمین یوسفیان در گفتوگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی، تبلیغ را یکی از مهمترین کارهای مکتب اسلام معرفی و اظهار کرد: تبلیغ، اصلی برای ارائه مسائل و آموزههای دینی است؛ مکتب اسلام نیز به تبلیغ اهمیت زیادی داده و مقام بالایی را برای مبلغان دین معرفی کرده است.
وی شناسایی نیازهای دینی مردم را نخستین گام در فعالیت تبلیغی دانست و گفت: مبلغ ابتدا باید ضروریات و نیازها را در نظر بگیرد و بر حسب نیاز مخاطب با ارائه مباحث نظری و استدلالی و بهرهگیری از مسائل عاطفی و احساسی تبلیغ کند.
معاون فرهنگی تبلیغی جامعةالزهرا افزود: اگر مبلغ در انتخاب روش تبلیغی، نتواند درست تشخیص دهد، نه تنها نمیتواند بر مخاطب تأثیرگذار باشد، بلکه ممکن است مخاطب نسبت به برنامه تبلیغی وی مقاومت نشان دهد.
* شگرد دشمن برای منحرف کردن
وی ادامه داد: یکی از روشهایی که دشمن برای انحراف جوانان و جامعه به کار میگیرد، پنهان نمودن چهره واقعی خود است؛ بنابراین یکی از مهمترین برنامههای تبلیغی مبلغان باید معرفی چهره واقعی دشمن و نشان دادن حق و باطل باشد.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفیان خاطرنشان کرد: افراد زمانی که دشمن و برنامه او را بشناسند، خود را در مقابل برنامههای آنان حفظ میکنند.
وی با اشاره به برنامههای مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی و ارتقای امنیت اخلاقی در کشور، با ضروری دانستن امر تبلیغ در این عرصه اظهار داشت: در شرایطی که نیروی انتظامی وارد عمل میشود، تا برنامه دشمن را عقب براند، باید در کنار این کار، دلیل فعالیتهای خود را نیز برای مردم تبیین کنند.
* یک پیشنهاد به نیروی انتظامی
معاون فرهنگی تبلیغی جامعةالزهرا افزود: برای نمونه در مسئله مقابله با بیحجابی و بدحجابی، با توجه به این که ورود نیروی انتظامی با برخورد همراه است، باید دلیل این برخورد را برای مخاطب تبیین کند تا محکوم نشود.
وی با تأکید بر این که تبیین اهداف و برنامهها برای مردم سبب حمایت آنها میشود، گفت: اگر توضیح نباشد، فردی که تنها برخورد رامیبیند، ممکن است این شبهه برایش پیش آید که به آن شخص ظلم میشود؛ در صورتی که اگر نیروی انتظامی برنامه های دشمن و ضرورت برخورد با آن را برای مردم ارائه کند، موجب پشتیبانی آنها میشود.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفیان افزود: با این حمایتها و پشتیبانیها، نیروی انتظامی میتواند در عملکرد خود موفقتر باشد.