جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

باید به سیره اهل‌بیت(ع) در مسائل اقتصادی توجه شود و این سیره الگوی مناسبی برای ما قرار بگیرد.

به گزارش مرکز خبر حوز حجت‌اسلام جواد سلیمانی در نشست حلقه‌های معرفتی که در رواق معرفت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) برگزار شد، به تبیین و بررسی سیره اقتصادی امام موسی کاظم(ع) و نحوه کسب درآمد و مصرف آن حضرت پرداخت.

وی با اشاره به این که مسائل اقتصادی اهل‌بیت(ع) کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار  داشت: بسیاری  گمان می‌کنند که کار ائمه اطهار(ع) تنها عبادت،‌ رسیدگی به مسائل اعتقادی جامعه و جلوگیری از به وجود آمدن انحرافات در دین بوده، در صورتی که آنان به مسائل اقتصادی و معیشتی اهمیت فراوانی می‌دادند.

حجت‌الاسلام جواد سلیمانی درباره نحوه درآمد امام کاظم(ع) اظهار داشت: نخستین منبع درآمد حضرت، زمین‌هایی بود که در اختیار داشت این زمین‌ها دارای ارزش بالایی بوده و ایشان نیز برخی را وقف فرزندانشان می‌کردند.

وی ادامه داد: حضرت بر اساس سیره انبیا  و پدرانشان کار و تلاش می‌کردند و خود به کشاورزی می‌‌پرداختند.

این کارشناس حوزوی خمس را یکی از مهم‌ترین منابع درآمد امام کاظم‌‌(ع) برشمرد و گفت: در دوره امام هفتم شیعیان فراوان بودند که دارای درآمد بالایی بودند؛ از این رو خمس مال آنها نیز بسیار می‌شد که امام در مصرف کردن آن ولایت داشتند.

وی ادامه داد:‌ همچنین به امام(ع) هدایای با ارزشی می‌رسید که منابع مالی این امام را تشکیل می‌داد.

حجت‌الاسلام سلیمانی به روایتی از امام کاظم(ع) اشاره و بیان کرد: بر اساس گفته این امام همام، انسان باید زمان خود را به چهار بخش تقسیم کند، بخشی برای عبادت، بخشی برای  رسیدگی به امور زندگی، بخشی برای همنشینی با دوستانی که عیوب  انسان را متذکر شوند و بخشی نیز برای بهره‌مندی از لذت‌های حلال باشد.

وی افزود: انسان اگر خود را در بهره‌بردن از لذایذ حلال محروم سازد، در سه عرصه دیگر نمی‌تواند موفق باشد.

این پژوهشگر حوزوی به دوره زندگی امام کاظم (ع) در زندان اشاره کرد و گفت: امام(ع) افرادی را به عنوان وکیل در مناطق مختلف انتخاب کرده بودند که در دوران  اسارت حضرت به عنوان نمایندگان ایشان به امور اعتقادی، دینی و مالی مردم رسیدگی می‌کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha