چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع تقریب مذاهب اسلامی بر حضور جدی اندیشمندان دو حوزه بزرگ نجف و قم در اجتماعات علمی دنیا تاکید کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مبلغی در جمع طلاب مدرسه امام خامنه‌ای عراق در قم طی سخنانی با تأکید بر اتحاد و وحدت میان امت‌ها و مذاهب اسلامی اظهار داشت: تأکید بر وحدت و اتحاد توسط ائمه و بزرگان مذهب تشیع به کرار تأکید شده است، به طوری که حتی بسیاری از امامان معصوم‌(ع) به کمک اخلاق حسنه مردم را به دین و اتحاد دعوت می‌کردند.

وی تعامل حسنه، را یکی از راه‌های برقراری اتحاد دانست و گفت: باید در چگونگی ایجاد اتحاد به ائمه اطهار تأسی کنیم، به طوری که بسیاری از افراد به علت تعامل خوب و حسنه این بزرگواران به تشیع گرویده و حتی جزء علمای بزرگ گردیدند.

این استاد حوزه در ادامه با تأکید بر بهره‌گیری از فرصت‌ها گفت: بسیاری از تجمعاتی که امروز برگزار می‌شود، فرصت‌ مناسبی برای ترویج علوم اهل بیت (ع) و تعامل با دیگر ادیان و مذاهب است که متأسفانه در این زمینه کوتاهی کرده‌ایم.

وی با تأکید بر غیرقابل انکاربودن تفکر قرآنی ادامه داد: تعاملات باید بر اساس مشترکات باشد؛ چرا که هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند دین اسلام تنها شمال آنهاست، چون اسلامی یک تفکر است و هیچ فردی نمی‌تواند قبل از این که به اسلام روی آورد شیعه یا سنی شود.

*اساس ایمان تحقق اسلام است

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اسلام یک چارچوب کلی بوده و ایمان نیز در این قالب قرار می‌گیرد، لذا اساس اسلام بر تحقق اسلامی و امت اسلامی است.

*حضور فعال حوزه‌های علمیه در اجتماعات اسلامی

وی با اشاره به شرایط عصر حاضر بر ورود جدی و فعال حوزه‌های علمیه در اجتماعات اسلامی تأکید کرد و گفت: امروز محققان و پژوهشگران حوزه‌های علمیه قم و نجف باید با تمام صداقت در نشست‌ اجتماعات اسلامی وارد شوند و با برخورد مناسب و شایسته به تبلیغ علوم اهل‌بیت‌(ع) بپردازند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی تصریح کرد: علماء و پژوهشگران حوزوی باید در این نشست‌ها با احترام به علمای مذاهب و ادیان دیگر، به تبادل افکار علمی، فقهی، کلامی و اصولی بپردازند، چرا که همین تعاملات سازنده و صحیح آینده اسلام را رقم می‌زند.

*مرز بین شیعه و سنی تفکرات است نه اختلافات!

وی با تأکید بر اتحاد بیشتر بین شیعه و سنی ابراز داشت: آنچه مرز بین شیعه و سنی را تشکیل می‌دهد، تفکرات است  نه اختلافات، به طوری که با بررسی تاریخ می‌بینیم، درب کلاس‌های امام صادق (ع) به روی تمام افراد باز بوده، حتی بیشتر شاگردان ایشان از اهل سنت بودند.

این استاد حوزه و دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر بهره‌گیری از فرصت‌های پیش‌آمده توسط انقلاب اسلامی ایران، اظهار داشت: امروز ما مفتخریم در نظامی زندگی می‌کنیم که اهدافش در جهت توسعه اسلام بوده و رهبری توانا نیز آن را مدیریت می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha