جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

براي به كمال رساندن خرد، تعليم و براي به كامل رساندن نفس، تهذيب نياز است و منشأ ناهنجاري هايي كه در جامعه ايجاد شده، عدم توجه به اخلاق است.

به گزارش مركز خبر حوزه، آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري امروز در نشست فارغ التحصيلان دوره كارشناسي غیر ایرانی جامعه الزهرا(س) با اشاره به حديث نبوي اظهارداشت: كسي كه علم را براي خدا طلب كند خداوند جايگاه رفيع و پايگاه اجتماعي قوي به او عنايت مي كند.

عضو شوراي عالي حوزه با تاكيد بر لزوم مطالعه و تحقيق طلاب فارغ التحصيل غیر ایرانی در مسائل مورد ابتلاي جوامع خود بيان داشت: به تعليم و تاليف و تحقيق در دين تا اجتهاد ادامه دهيد، چرا که امروز دنيا نيازمند چنين مجتهديني از حوزه عليمه قم است، اگر آموزش غير حضوري و مجازي داشته باشيد و به تحصيل ادامه دهيد، مي‌توانيد قله‌های اجتهاد را درنورديد، بنابراين به كم قانع نشويد.

* فلسفه حضور بانوان غیر ایرانی در حوزه

وي افزود: خواهران طلبه اي كه از دورترين نقطه دنيا در آمریكا، اروپا و آسيا به جامعة الزهرا و حوزه علميه قم قدم مي گذارید، بايد فلسفه حضورشان، طلب علم براي خدا باشد و هرگز به دنبال دست يابي به پست و مقام از اين راه نباشند.

معاون جامعه مدرسين حوزه ادامه داد: كسي كه براي خدا درس مي خواند، خوب ياد مي گيرد، به ذهن مي سپارد،به آنچه آموخته عمل مي كند، و در نشر و گسترش آن تلاش مي نمايد.

امام جمعه قم خطاب به بانوان طلبه غیر ایرانی اظهارداشت: طلاب فاضلي كه از امروز فارغ التحصيل مي شوند، آموزش ها را فرا گرفته و عمل كرده‌اند و بايد در نشر و ترويج اين معارف انسان ساز در جهان تلاش كنند و در عرصه تبليغ كوشا باشند.

* ویژگی‌های عالم حوزوی

وي با اشاره به حديثي از امام رضا(ع) در باب علم اظهارداشت: هيچ فردي بابي از ابواب علم را پشت سر نمي گذارد مگر اين كه در وجود و حقيقت خود احساس كوچكي كند.

آيت الله حسيني بوشهري تصريح كرد: عالمي كه از حوزه علميه قم فاغ التحصيل مي‌شود، هرگز به موقعيت هاي اجتماعي و علمي و سرمايه هايي كه دارد افتخار نمي كند، عظمت خدا را كه مي بيند و در نفسش اجازه ورود كبر، غرور و ريا و عجب را نمي دهد و خود را دربرابر خدا كوچك مي كند.

عضو شوراي عالي حوزه با اشاره به ويژگي عالماني كه براي رضاي خدا طلب علم كرده اند بيان داشت: يكي از ويژگي هاي كساني كه براي خدا طلب علم كرده اند اين است كه وجودشان وقار، آرامش، آراستگي و شايستگي نهادينه شده و هرگز تكبر، عجب، نخوت و ريا در وجودشان راه نمي يابد.

* ویژگی دانش‌آموختگان حوزه علمیه قم

 وي با تاكيد بر برخورد صحيح و اسلامي با آحاد جامعه عنوان كرد: دانش آموخته حوزه علميه قم هركجاي دنيا كه باشد در برابر مردم متواضع است و فروتني مي كند و پيامبر اكرم(ص) با آن همه علميت را الگوي خود قرار مي دهد و در تبليغ دين اسلام متواضع و فروتن است.

معاون جامعه مدرسين حوزه تصريح كرد: اخلاق نيكو و رفتار پسنديده، مهمترين شاخصه فارغ التحصيلان جامعه الزهرا باشد، بنابراين بايد از خود شروع كنيد و نفس سركش را كوچك كرده و نسبت به جامعه فروتن باشيد و در برابر خدا ترس داشته باشيد.

وي خطاب به فارغ التحصيلان جامعة الزهرا گفت: ممكن است، براي هريك از شما موقعيتي پيدا شود كه رنگ دنيايي داشته و شما را وسوسه كند تا در فضاي غبار آلود جامعه، رفتار و گفتاري خلاف داشته باشيد ،اگر در زندگي ترس از خدا باشد در اين فضا ها موفق خواهيد بود.

استاد سطوح عالي حوزه، فارغ التحصيلي در اين عرصه را آغاز راه دانست و بيان داشت: امروز مقدمات را پشت سر گذاشته ايد، بايد براي اجتهاد در آينده  تلاش كنيد.

* رسالت فارغ‌التحصیلان حوزه

وي تصريح كرد: مايه هاي علمي خود را تقويت كنيد و علوم را دسته بندي و كلاسيك پيش بريد و آموزه هاي خود را با معارف اهل بيت‌(ع) آيات قرآن كريم گره بزنيد و احياگر مكتب اهل بيت‌(ع) باشيد.

 آيت الله حسيني بوشهري تاكيد كرد: بر تفسير قرآن كه سرمايه اي تمام نشدني است كوشا باشيد و در كارهاي تبليغي از تفسير سرمايه گذاري كنيد و از آن غافل نشويد.

وي عنوان كرد: همين مقدار كه آموخته ايد به كشورهاي خود رفته به مردم دنيا معارف اهل بيت‌(ع) را بیاموزيد، امروز مردم آمريكا و كشورهاي ديگر تشنه معارف هستند و نياز مند ارشادات شما هستند.

معاون جامعه مدرسين حوزه، كليدي ترين افراد به عنوان نمايندگي حوزه علميه قم در خارج از كشور را طلاب غیر ایرانی، دانسته و بيان داشت: زيبايي هاي كلام اهل بيت(ع) را به جهانيان برسانيد، اينها مقدمه سازي براي ظهور امام زمان‌(عج) است و قطعا امام زمان‌(عج) به امثال شما دل بسته است، چون مي‌توانيد پناهگاه و ملجا و ماواي مسلمانان در خارج از كشور باشيد.

وي گفت: تهذيب و صفاي باطن بسيار اهميت دارد و اگر نباشد انسان هيچ چيز ندارد،

این استاد سطوح عالي حوزه در پايان خاطرنشان كرد: براي به كمال رساندن خرد، تعليم و براي به كامل رساندن نفس، تهذيب نياز است و منشأ ناهنجاري هايي كه در جامعه ايجاد شده، عدم توجه به اخلاق است.

آیت‌الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: دشمن از اين طريق در ميان علما نفوذ مي‌كند، اما تهذيب علم باعث مي شود دشمنان از رهگذر علم، عالم سوء استفاده نكند، چون اگر عالمي لااوبالي شود، اگر هزاران صفحه نوشته يا خوانده باشد، فايده اي ندارد و جامعه را به انحراف مي كشاند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha