پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

5 الی 6 سالگی شروع کردم و تا 14 سالگی با مدد خداوند متعال کل قرآن را حفظ نمودم در این دوران چیزی که خیلی موثر بود ...

محمد واحدیان طلبه روشندل مدرسه سفیران هدایت ساری که توفیق حفظ کل قرآن کریم را دارد، در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه به بیان علل و عوامل موفقیت خود پرداخته است.

*چه عاملی باعث شد به حوزه علمیه علاقمند شوید؟

اینجانب محمد واحدیان از طلاب پایه دوم مدرسه علمیه اباصالح المهدی (عج) سفیران هدایت ساری، متولد سال 1371از شهرستان ساری با مدرک دیپلم وارد حوزه شدم و امیدوارم به یاری خداوند و با عزمی جدی در مسیر تحصیل علوم دینی و معارف اهل بیت(ع) تا انتها گام بردارم.

عقیده خودم بر این است، عنایت خداوند در این راه انسان را به سمت حوزه می کشد، بنده رشته ام در دبیرستان علوم انسانی بود و به جهت اینکه دروس حوزه های علمیه از جامعیت خوبی برخوردار است و از لحاظ مسایل فقهی و اعتقادی و اخلاقی انسان را اقناع می کند،تصمیم به حضور در حوزه علمیه گرفتم.

* چگونه باید زی طلبگی را رعایت کرد؟

البته مطالبی که عرض می کنم خودم لایق آن نیستم، ولی سعی می کنم آنها را رعایت کنم.طلبه باید بداند صاحب اصلی او حضرت ولی عصر(عج) است، باید کاری کند که مطابق رضایت خداوند و ائمه طاهرین(ع) باشد. بحث واجبات و محرمات که همه مردم باید انجام دهند، مخصوصاً طلبه ها، اما از این فراتر مسایل اخلاقی را نیز باید رعایت کنند، در دو صحنه علم و تقوا طلبه بگونه ای رفتار کند که حضرت رضایت داشته باشد و بالاتر از آن خداوند عالم، اگر رضایت آنها فراهم شد، مسلماً توفیقات بیشتری نیز حاصل می شود.

* حفظ قرآن را از چه سالی شروع کردید و چند سال طول کشید؟

5 الی 6 سالگی شروع کردم و تا 14 سالگی با مدد خداوند متعال کل قرآن را حفظ نمودم در این دوران چیزی که خیلی موثر بود،پدر و مادرم بودند که در این راه خیلی برایم زحمت کشیدند برای رفت و آمدم در سرما و گرما مرا کمک کردند تا بتوانم محفوظاتم را مرور کنم.

*چه برنامه ای برای حفظ قرآن داشته اید؟

اوایل کار تا جزء 10با اتکا به نوار و کلاس آموزشی، از آن به بعد امکانات وسعت پیدا کرد و با استفاده از کلاس خط بریل که تعیین شده بود یا بیشتر با سی دی ها و نرم افزارها و محافل و جلسات بزرگتر، قرآن را حفظ کردم.

* آیا در مسابقات قرآن نیز شرکت داشته اید؟

از طرف حوزه دو بار و قبل از آن نیز در مسابقات شهرستانی، استانی و کشوری هرسالی 2 یا 3 مسابقه شرکت می کردم و هدف از آن انگیزه برای مرور محفوظات قرآنی بود.

*چه افرادی شما را در این راه کمک کرده اند؟

پدر و مادر اولین معلم ظاهری انسان که از بدو تولد در عرصه تربیت و علم هستند و بعد از آنان معلمین به این امر سرعت ورونق می بخشند و ضعفهای تربیتی و علمی را جبران می کنند.

*انس با قرآن چه قدر می تواند در مسیر طلبگی تأثیر گذار باشد؟

قرآن خودش را بهتر معرفی می کند « ان القرآن یهدی للتی هی اقوم» قرآن به آن مسیری هدایت می کند که مسیر پایدار ترین مسیر است و بهتر از آن وجود ندارد، هرکس به اندازه ظرفیت وجودی خویش از این نعمت الهی استفاده می کند، چراکه قرآن می فرماید:«هدی للناس» در جای دیگر می فرماید«هدی للمتقین» لذا معلوم می شود اول هدایت برای همه انسانها، با هر گرایش و علمی است، طلبه باید انس با قرآن داشته باشد، چرا ما قرآن را مباحثه نکنیم، وقتی ادبیات عرب و منطق و اصول فقه و امثال آن را می خوانیم، طبیعتاً فهم ما با قرآن دو چندان می شود، حال اگر دو سه نفر آن را مباحثه کنند، هم بهتر با آن مأنوس می شوند و به معارف بیشتری دست پیدا می کنند.

*غیر از دروس حوزوی به چه کتابهایی علاقه مندید؟

غیر از کتب متداول در حوزه علاقه مند به ادبیات فارسی و شعر و نثر فارسی هستم، همچنین به بررسی روایات و فرمایشات اهل بیت(ع) علاقمند هستم، چون در خیلی از گرفتاری‌ها، اهل بیت به ما یاد آور شده اند، اگر انس داشته باشیم، هیچ گاه به بن بست نمی رسیم، مایلم اگر خدا توفیق بدهد، علوم طبیعی را نیز انشاا... بیشتر مطالعه کنم، چون هر چه به آثار الهی آشنا می‌شوم به معرفت الهی بیشتر پی می‌برم.

* دستورات قرآن کریم را چگونه می توانیم در زندگی اجرایی کنیم؟

بنده بعنوان کسی که حداقل آشنایی با قرآن کریم دارم، این را متوجه شدم حقاً و انصافاً قرآن نظیر ندارد، خدا توفیق داد که این مطلب در ذهن و قلب بنده هست، هیچ کتابی به عظمت قرآن نمی رسد، زیرا قرآن خودش دلیل بر معجزه بودنش است و لازم نیست از دلایل عقلی و نقلی برای اثبات معجزه بودن قرآن استفاده کرد.

اینکه گفتید چگونه آن را در زندگی پیاده کنیم ابتدا باید با تلاوت شروع کرد هر مقدار بیشتر تلاوت شود، انگیزه برای تدبر هم بیشتر می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha