حجتالاسلام والمسلمین حسن غفاریفر در گفتوگو با مرکز خبر حوزه، افراط و تفریط را یکی از مهمترین آسیبها در عرصه فرهنگی برشمرد و گفت: این که در مقابله با بدحجابی و سایر ناهنجاریهای فرهنگی، افراط گونه یا به صورت تفریطی برخورد شود، نمیتوان نتیجه چندانی را به دست آورد.
وی با اشاره به برخی کارهای افراطی در اوایل انقلاب بیان کرد: در اوایل انقلاب، برخی در دانشگاهها به فکر دیوار کشیدن میان دخترها و پسرها بودند که از سوی برخی به عنوان کاری افراطی معرفی شد، ولی امروز بر اثر کار تفریطی در این عرصه، این مسئله خود را به صورت ضربدری نشستن دخترها و پسرها در دانشگاهها نشان میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) ادامه داد: افرادی که همراه با گروههایی در خیابانها به صورت افراطی با بدحجابی مقابله میکردند، امروز نه تنها به نشستن ضربدری دخترها و پسرها تن میدهند، بلکه بر آن تأکید هم میکنند.
*هر گونه بیدقتی خطرناک است
وی با هشدار نسبت به این اشتباه در برخورد با ناهنجاریهای فرهنگی گفت: امروز نیز برای حاکم کردن عفاف و حجاب برتر در جامعه، اگر بیدقتی کرده و به سوی افراط برویم، در کوچکترین زمان مجدداً به گذشته خود باز میگردیم و اگر هم به صورت تفریطی با مسئله برخورد شود، در آینده نزدیک نه تنها شاهد از بین رفتن اخلاق در جامعه و دانشگاهها میشویم، بلکه شاهد از بین رفتن آموزش نیز خواهیم بود.
*عفاف و حجاب بهداشت روانی جامعه است
حجتالاسلام والمسلمین غفاریفر در ادامه به نقش عفاف و حجاب در جامعه اشاره کرد و با بیان این که عفاف و حجاب در جامعه، بهداشت جامعه را تأمین میکند، گفت: در بررسی حفظ عفاف و حجاب در جامعه، جدای از این که این مسئله یکی از آموزههای مهم دینی است، عاملی در ایجاد بهداشت اجتماعی میشود که باید اجرا شود.
وی ادامه داد: زمانی که شخصی مشاهده میکند، ارزشهایی که برای آن احترام میگذارد، از سوی برخی افراد نادیده گرفته میشود، آزردگی روحی و روانی پیدا میکند که این مسئله بر اساس قوانین اجتماعی بر فرض «بدون در نظر گرفتن اسلام و آموزههای آن» باید برطرف شود.
* خطر بدحجابی از آنفولانزای مرغی بیشتر است
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم با اشاره به هشدارها و برنامههای مختلف درباره شایعههایی چون وجود آنفولانزای مرغی که در سطح وسیع انجام میشود تا از بیماری تعدادی جلوگیری شود گفت: بیماری اجتماعی بسیار خطرناکتر و همهگیرتر از بسیاری از بیماریهاست که باید به صورت جدی درمان شود.
*غربیها ساکت نمینشینند
حجتالاسلام والمسلمین غفاریفر در ادامه با ابراز تأسف از الگو گرفتن برخی مردم از فرهنگ کشورهای غربی، با بیان این که این مشکل به دلیل ضعف حضور در صحنه و استفاده دشمن از این غفلت است، اظهار داشت: در حکومتهای طاغوتی، قاجار و پهلوی به دلیل نبودن تعالیم اسلامی، الگوهای غربی وارد کشور شد و موجب کمرنگ شدن ارزش های دینی گردید.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) درباره نحوه ورود فرهنگ غرب در کشور بیان داشت: در آن زمان دین و دینداری به حاشیه رفته بود، از این رو رسانه صوتی و تصویری و مکتوب غرب وارد فرهنگ جامعه شد و مانع رسیدن پیام اسلام به مردم گردید.
وی خوی استکباری فرهنگ غرب را دلیل دیگری بر نفوذ فرهنگ مبتذل غربی در میان مردم معرفی و اذعان کرد: هدف غرب به دست آوردن منابع مالی و به یغما بردن ثروت کشورها است، در این شرایط برای این که بتواند هدف شوم خود را محقق سازد، راهی جز تسلط بر فرهنگ جامعه نداشت، از این رو فرهنگ از خود بیگانه کردن را در جامعه رواج داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: استکبار برای ایجاد این فرهنگ در جامعه به دنبال سرگرم کردن انسانها به کوتاهترین منفعت و کمعمقترین منابع مالی بود، برای همین آنها را با لذتهای زودگذر صوتی و تصویری سرگرم کرد.