به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام سيد تقي واردي، با اشاره به فعاليتهاي مركز اطلاعات و مدارك اسلامي اظهار داشت: اين مركز وابسته به معاونت پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم بوده و در سال 84 فعاليت خود را در خصوص سازماندهي اطلاعات ومديريت دانش هاي اسلامي آغاز كرد.
وي تدوين اصطلاحنامههاي علوم اسلامي را از مهمترین فعالیتهای مرکز اطلاعات مدارک اسلامی برشمرد و گفت: تاكنون نمايهسازي آثار شهيد مطهري، رشتههاي تخصصي اصول فقه، علوم قرآني و كلام اسلامي به صورت دقيق و جامع نمايه سازي شده و برخي در قالب نرم افزار عرضه و برخي ديگر به زودي ارايه خواهد شد.
.مدير ساماندهي اطلاعات مركز اطلاعات و مدارك اسلامي خاطرنشان كرد: نمايهسازي ثبت و ضبط محتواي اطلاعاتي يك مدرك با روش خاص بوده كه در راستاي سازماندهي اطلاعات و سهولت در بازيابي آن مي باشد.
وي خاطرنشان كرد: تاكنون بيش از 150 هزار نمايه موضوعي دقيق استخراج و به ثبت رسيده و از 308 هزار اصطلاح و كليد واژه در اين نمايهها استفاده شده و در نهايت در قالب نرمافزارها و پايگاههاي تخصصي در اختيار مخاطبان قرار ميگيرد.
مدير ساماندهي اطلاعات مركز اطلاعات و مدارك اسلامي گفت: آمار مزبور، غير از نمايه هاي نشريات و مجلات و همچنين برخي از مجموعه آثار بزرگاني چون علامه حسن زاده آملي و مرحوم حجت الاسلام و المسلمين فلسفي است كه تعداد آنها بيش از 100هزار نمايه مي باشد که در اين آمار لحاظ نشده چنانچه آنها نيز حساب شوند مجموع نمايه ها بيش از 300هزار مورد خواهد شد و طبعا اصطلاحاتي كه مورد استفاده قرار گرفته به بيش از 500هزار مورد مي رسد.
حجتالاسلام واردي در پايان گفت: نمايهسازي مركز اطلاعات و مدارك اسلامي، يكي از نمايهسازيهاي دقيق و پيشرفته و مطابق با استانداردهای روز است و با نمايهسازيهای اجمالي تفاوت دارد.
وي اضافه كرد در آينده نزديك منابع اخلاق اسلامي نيزبا استفاده از اصطلاح نامه نمايه سازي شود.