به گزارش گروه اعزامی مرکز خبر حوزه، متن کامل این بیانیه پایانی که توسط حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی دبیر همایش قرائت گردید، بدین شرح است.
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليك يا داعي الله
سلام بر آخرين فرياد
هفتمين همايش بين المللي دكترين مهدويت براساس فرمايش مقام معظم رهبري (دامت بركاته) كه مي فرمايند:«امروز دنيا بر مدار جنگ تبليغاتي و رسانه اي مي گردد»، رويكرد راهبري خود را «رسانه زمينه ساز» قرار داده تا در پاسخ به مطالبه مقام عظماي ولايت و به عنوان يك موسسه حوزوي در جهت آشنايي رسانه ها با اهداف و رسالت هاي مناسب با يك جامعه منتظر و ارائه راهبردها و راهكارهاي دستيابي به آن، برداشته باشد.
در اين همايش بين المللي كه با حضور صدها انديشمند خارجي و داخلي به مدت دو روز برگزار شد، ۸۰ خلاصه مقاله و ۴۸ مقاله كامل خارجي به دبيرخانه همايش رسيده است كه به همراه ۵۵ مقاله داخلي از ۳۰۱ مقاله، در چهار كميسيون تخصصي ارائه شد. خلاصه
مقالات به سه زبان در كتابچه هايي در همايش منتشر شد و مجموعه مقالات به زودي در سايت موسسه قرار خواهد گرفت و مكتوب آن نيز در چندين جمله منتشر خواهد شد.
انشاءالله لازم است در اختتاميه اين همايش بين المللي به دوازده ضرورت اساسي در موضوع مهدويت و موعودباوري در سطح بين المللي و داخلي اشاره ميشود كه اولين مورد آن در گستره جهاني و ديگر موارد براي جامعه كنوني ما بايست باشد تا انديشوران و دلسوزان براي رفع آنها تلاش بيشتري داشته باشند.
۱- حرکت به سوی کنسرسیوم رسانه های موعود گرا و تمهید استقلال رسانه های کارآمد جهانی از نفوذ سيطره حاكمان سلطه طلب(هژموني) و طرح انديشه موعود براساس باور اديان ابراهيمي و نه براساس طرح سياسي و استفاده منفي از هژموني غرب از ادبيات آخرالزماني براي سلطه جويي در روابط بين الملل و حاكميت بر كشورها.
۲- ضرورت نگاه راهبردي و رسانه اي (و در نتيجه كاربردي) به آموزه مهدويت و استفاده از مسئولان فرهنگي و سياسي نظام از ظرفيت هاي بي بديل آن.
۳- ضرورت تدوين شاخص هاي جامعه منتظر (زمينه ساز) به عنوان الگوي اسلامي- ايراني پيشرفت.
۴- ضرورت اهتمام بيشتر حوزه هاي علميه به آموزه هاي عملي مهدويت با دو رويكرد اعتقادي و راهبردي و تاكيد بر اين امر كه خاستگاه مهدويت به دليل وجود هزاران روايت و بحث هاي عميق كلامي، تاريخي، سياسي و... حوزه هاي علميه و اجتهاد پايه است.
۵- ضرورت طرح آموزه مهدويت با دو رويكرد اعتقادي و راهبردي در دانشگاه ها به ويژه مقطع تحصيلات تكميلي. ۶- ضرورت اهتمام جدي نظام در رويارويي با آسيب هاي اين آموزه به ويژه از جانب منحرفان و بي مايگان و مروجان خواب و قصه و كشف كه گاه نمونه هاي آن در جامعه امروز نيز به چشم مي خورد.
۷- ضرورت وجود بانك اطلاعات مرجع و نهادي حوزوي جهت نظارت بر محصولات مهدوي و جلوگيري از نشر محصولات فرهنگي و سايت هاي كم مايه و منحرف و ضرورت تدوين قانوني جهت برخورد با منحرفان و سوءاستفاده كنندگان ابزاري از مهدويت.
۸- ضرورت استفاده از زبان فاخر هنر و رسانه به ويژه رسانه ملي براي گسترش و تعميق آموزه بالنده مهدويت.
۹- ضرورت حمايت جدي از مراكز حوزوي كه به صورت تخصصي به آموزش و پژوهش در عرصه مهدويت مي پردازند.
۱۰- ضرورت استفاده رسانه ها به ويژه صدا و سيما از ظرفيت هاي مراكز تخصصي مهدويت در حوزه ها.
۱۱- ضرورت طرح مهدويت و توجه به آينده روشن بشريت به عنوان عقبه فكري بيداري اسلامي در منطقه و جهان.
۱۲- ضرورت فعال سازي مسجد مقدس جمكران به عنوان پايگاه بين المللي مهدويت و استفاده از ظرفيت هاي فرهنگي آن با تكيه بر مراكز حوزوي مهدويت.
در پایان درود و سلام می فرستیم به روح بلند امام راحل که اینگونه نشست ها به برکت انقلاب بزرگ اوست و همه شهدای انقلاب اسلامی و بیعت دوباره خواهیم داشت با آرمان های بلند آن ابرمرد تاریخ معاصر اسلام و جهان و فرزند خلفش نائب امام زمان (عج) مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای و از درگاه ربوبی تعجیل در فرج آخرین موعود موجود و منجی آخرالزمان را خواستاریم.
والسلام علیکم جمعا و رحمه الله و برکاته
دبیرخانه هفتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت
شعبان المعظم ۱۴۳۲