شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

بسياري از مردم در اين روزها و شب‌ها، به گناهاني نظير اختلاط زن و مرد که با نگاه‌هاي آلوده و بي‌حيايي برخي از فرصت‌طلبان همراه است، مبتلا مي‌شوند و نسبت به عظمت اين ساعات و لحظات غافل هستند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آيت‌الله مظاهري در درس اخلاق هفتگي خود که شب جمعه در مسجد حکيم اصفهان برگزار شد، ضمن تبريک فرارسيدن سالروز ولادت با سعادت منجي عالم بشريّت، حضرت ولي‌عصر «ارواحنا فداه»، بر ضرورت بيش از پيش امام شناسي و تحقيق و مطالعۀ شيعيان پيرامون موضوع مهدويّت تأکيد کردند.

معظم‌له با بیان این که آيات فراواني از قرآن کريم و نيز بيش از ده هزار روايت از اهل‌بيت«عليهم‌السلام» دلالت بر غيبت حضرت ولي‌عصر و ظهور عدالت‌گستر ايشان دارد، اظهار داشتند: شيعيان راستين لازم است با مطالعه و بررسي دقيق آيات و روايات مهدويّت و کتب معتبري که در اين زمينه منتشر شده است، بر انتشار و توليد آثار فاخر و علمي در زمينۀ مهدويّت ببفزايند و بدين طريق سطح معرفت خود و ديگران را نسبت به حضرت بقيّة الله الاعظم‌(عج) ارتقاء بخشند.

ايشان افزودند: دشمنان اسلام و تشيّع همواره در صدد تخريب و تضعيف تشيّع بوده و هستند و امروزه نيز برخي براي نيل به مقاصد دنيوي و محو فرهنگ مهدويّت، به ترويج نحله‌هاي کاذب، خرافات و مطالب خلاف واقع و بي‌ارزش در زمينۀ مهدويّت، مي‌پردازند.

 معظم له ادامه دادند: اگر جوانان شيعه در خصوص اصول اعتقادي تشيّع و به ويژه پيرامون موضوع مهدويّت، تحقيق و مطالعۀ کافي داشته باشند، مي‌توانند با غلبۀ عقل بر احساسات و با به کارگيري منطق و استدلال، به رفع شبهات پرداخته و حقيقت از خرافات تشخيص دهند.

حضرت آيت‌الله مظاهري با اشاره به برخي آيات قرآن کريم، تصريح کردند: خداوند متعال در قرآن وعدۀ حتمي داده است که به دست شيعيان و به رهبري امام زمان«ارواحنا فداه» پرچم اسلام روي کرۀ زمين بر افراشته می‌شود و پس از آن عدالت اجتماعي و امنيّت اقتصادي و اخلاقي، سراسر جهان را فرا خواهد گرفت.

حضرت آيت‌الله مظاهري در ادامۀ بيانات خود به تبيين شرايط تحقّق وعدۀ الهي مبني بر تمکّن شيعيان و جهاني شدن تشيّع، پرداخته و تصريح کردند: تحقّق وعدۀ الهي نياز به زمينه‌سازي و تحقيق شرايط آن توسّط خود شيعيان دارد و تا وقتي شيعيان راستين از نظر اعتقاد، شعار و عمل، مهيّاي ظهور امام زمان«اروحنا فداه» نشوند، وعدۀ الهي تحقّق نخواهد يافت.

معظم‌له از اعتقاد حقيقي به توحيد، به عنوان اولين شرط تحقّق وعدۀ خداوند مبني بر خلافت شيعيان بر زمين نام برده و اظهار داشتند: شيعۀ راستين کسي است که قبل از هر چيز، به ابعاد چهارگانۀ توحيد که عبارتند از توحيدذاتي، توحيد صفاتي، توحيد عبادي و توحيد افعالي، معتقد باشد و عقيدۀ خويش را در عمل به اثبات برساند. به خصوص در توحيد عبادي و توحيد افعالي حقيقتاً موحد باشد؛ به گونه‌اي که به جز خداي متعال معبود ديگري را پرستش نکرده و مؤثري در اين جهان به غير از ذات باري‌تعالي نشناسد و از شيطان درون و برون، نفس امّاره و صفات رذيله تبعيّت ننمايد.

حضرت آيت‌الله مظاهري با ابراز نگراني از فساد اخلاقي حاکم بر دنياي روز، جامعۀ کنوني را آمادۀ ظهور حضرت وليّ‌عصر«ارواحنا فداه» و شيعيان را مهيّاي برافراشتن پرچم عدالت‌گستر اسلام بر روي کرۀ زمين ندانسته و افزودند: گرچه جامعۀ کنوني از نظر اعتقاد و شعار، جامعۀ توحيدي به شمار مي‌رود، امّا رواج فساد اخلاقي و گناه در جامعه، حاکي از آن است که بسياري از افراد با ارتکاب گناه، عملاً شيطان و نفس امّاره را به جاي خداوند مي‌پرستند و با توسّل به دروغ، تقلّب و نيرنگ، اثبات مي‌کنند که مبتلا به شرک افعالي بوده و بسياري از امور را مؤثر تر از خداي تعالي مي‌دانند. بنابراين چنين جامعه‌اي نمي‌تواند ادعا کند که منتظر فرج است و آمادگي ظهور امام زمان«ارواحنا فداه» را دارد.

ایشان از ارتباط با معبود و مخلوقات، به عنوان دو عنصر تعيين‌کننده و اساسي و دو معيار مهم براي شناخت شيعيان لايق و متّقي نام برده و خاطرنشان کردند: شيعۀ واقعي که مي‌تواند ادّعاي انتظار فرج داشته باشد، کسي است که از طريق اهميّت به اقامۀ نماز، با معبود خويش و از طريق انفاق و عمل به قانون تعاون و مواسات، با مخلوقات خداوند ارتباط دارد. و جامعۀ متّقي و لايق ظهور، جامعه‌اي است که در وقت نماز، فقط به نماز بپردازد و نيز به واسطۀ عمل به قوانين اقتصادي اسلام و انفاق، مشکلات اقتصادي و معضلات معيشتي نظير فقر و عزوبت و بيکاري در آن جامعه وجود نداشته باشد.

حضرت آيت‌الله مظاهري با تشريح گوشه‌هايي از برکات و فضائل عصر ظهور حضرت ولي‌عصر«ارواحنا فداه» اظهار داشتند: امام زمان‌(عج) با معجزه و خرق عادت، بر کرۀ زمين مسلّط شده و حکومت جهاني تشکيل خواهند داد، اما در ادارۀ حکومت عادلانۀ خويش از معجزه و خرق عادت بهره نمي‌گيرند، بلکه با اجراي دقيق احکام و قوانين جامع و مترقّي اسلام، همۀ معضلات اقتصادي، معيشتي و اخلاقي جهان را رفع کرده و امنيّت ظاهري و باطني و زندگي عاري از فقر، عزوبت، غم، غصه، نگراني، دلهره و اضطراب براي همۀ جهانيان به ارمغان مي‌آورند.

معظم‌له در پايان از نحوۀ برگزاري برنامه‌هاي عيد بزرگ ميلاد حضرت ولي‌عصر«اروحنافداه»، انتقاد کرده و افزودند: شب نيمۀ شعبان، يکي از ليالي قدر است و شب و روز آن عيد بزرگ، زمان استغفار، نيايش، راز و نياز با خداي متعال، اعمال خير و دعا براي فرج و ظهور حضرت ولي‌عصر«اروحنافداه»، است. اما متأسّفانه بسياري از مردم در اين روزها و شب‌ها، به گناهاني نظير اختلاط زن و مرد که با نگاه‌هاي آلوده و بي‌حيايي برخي از فرصت‌طلبان همراه است، مبتلا مي‌شوند و نسبت به عظمت اين ساعات و لحظات غافل هستند. از اين‌رو به همۀ مسئولان مربوطه و اقشار مختلف مردم توصيه مي‌شود با اجتناب از گناه، به ويژه در مجالس جشن و سرور و نيز دعا و نيايش به درگاه الهي، زمينۀ ظهور حضرت ولي‌عصر«ارواحنا فداه» را فراهم آوردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha