به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام و المسلمين دكتر محقق داماد طی سخنانی در این نشست ابراز داشت: اگر بخواهيم از برگزاري اين جلسات بيشتر بهرهمند شويم، ضروري است به چند نكته اساسي توجه كنيم؛ نخست اين كه با تاكيد بر حقوق انساني و كرامت بشري تلاش شود، اين امر مهم به پزشكان آموزش داده شود تا جامعه پزشكي پذيراي اخلاق و حقوق انساني باشند. از طرف ديگر آموزش حقوقي براي پزشكان بسيار مهم است تا علاوه بر آشنايي با كليات قوانين بتوانند با جزئيات حقوق و قوانيني كه مربوط به حوزه پزشكي ميشود اشراف كامل داشته باشند.
وي همچنین افزود: بهتر است مباحث ابتدا به صورت مسئله طرح شوند و در مرحله بعد رابطه آن با پزشكي مورد بررسي قرار گيرد، هم چنين پزشك بايد به اين موضوع توجه كند كه اگر با اين قوانين آشنا باشد، چه فايدههايي دارد و در صورت عدم آشنايي با قوانين از سوي پزشكان چه مفسده هايي را به دنبال خواهد داشت.
دكتر باقر لاريجاني، استاد دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تهران و رئيس كرسي فلسفه، فقه و اخلاق پزشكي، نیز به تشريح سياستهاي كلي كرسي علمي فلسفه، فقه و اخلاق پزشكي پرداخت و با ابراز تاسف از اين كه گروههاي ميان رشتهاي در حوزه علوم پزشكي فعال نيستند، افزود: اهتمام اين است كه به گروههاي بينرشتهاي در حوزه علوم پزشكي كه در جاي خود سرمايهاي ارزشمند محسوب ميشوند، توجه بيشتري شود و بتوانيم دانشجويان را به ارائه تفكرات جديد ترغيب كنيم و به اين نحو موفق به توسعه و گسترش برخي از رشتههای بينرشتهاي شويم
دكتر شمس اردكاني، عضو ديگر این كرسي نیز با بيان اين موضوع كه پتانسيلهاي لازم براي رشد وجود دارد، گفت: اين پتانسيلها نيروهاي انساني است و حال، از اين نيرو درست استفاده ميشود يا خير نكته حائز اهميتي است. با توجه به اين كه نظرات ميتوانند مباني خوبي براي شروع نظريهپردازي باشند، موضوعات مهمي را ميتوان به عنوان سرفصل در نظر گرفت.
گفتنی است در نهايت اعضاي كرسي با ارائه نظرات و پيشنهادات خود به این جمع بندي رسیدند که نبايد رسالت كرسي فلسفه، فقه و اخلاق پزشكي كه توجه به علوم انساني است، فراموش شود، ضمن اينكه اگر مشكلي در حوزه علوم پزشكي احساس شد، بايد با ارائه راهكار اين مشكلات رفع شود.