حجتالاسلام محمدحسن شفیعی شاهرودی، در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به تدوین مجموعه 27جلدی «سلسله موضوعات الغدیر»، اظهار داشت: این مجموعه در پنج سال، با هدف جمعآوری موضوعات پراکنده کتاب ارزشمند «الغدیر» علامه امینی، تدوین گردید.
مدیر مؤسسه میراث نبوت با اشاره به برخی از مراحل تدوین این کتاب، تصریح کرد: در گردآوری این مجموعه تحقیقات خوبی انجام شده و بالغ بر 15 محقق در تدوین آن همکاری داشته اند.
وی، موضوعات این مجموعه ارزشمند را شامل محمد(ص) ، قرآن، اهل البيت(ع)، علي في القرآن، علي في السنٌة، علي علي لسان المخالفين، عليٌ سيد المظلومين، الصديقة الطاهرة، الامام الحسن(ع)، الامام حسين(ع)، ابوطالب، اصحاب امير المومنين، اعداء امير المومنين، بني اميٌه، معاويه، عمرو بن عاص، أصحاب جمل، يزيد بن معاوية، الائمة الأربعة، الغدير في الاسلام، الکتب المزوٌرة، شيعة علي(ع)، الغلوٌ، الخلافة و الامامة، الاجتهاد، الشعر و الشعراء ونیز السرقات الحديثيٌة ذکر کرد.
*نه جلد از الغدیر مفقود شده است!
مدیر مؤسسه میراث نبوت، کتاب الغدیر علامه امینی را مورد توجه قرار داد و افزود: بنابر تصریح مؤلف، کتاب الغدیر 20 جلد بوده است و یکی از دلایلی که در مورد صدق این مطلب آوردهاند، آن است که خود علامه میگوید، فلان مطلب را در 10 جلد دوم خواهم گفت.
وی به ترتیب سلسله مباحث کتاب الغدیر اشاره کرده و افزود: در 10جلد اول، واقعة غدیر خم از حیث سند و دلالت بررسی و اثبات گردیده که حدیث غدیر متواتر و کلمة مولا به معنای رهبر است.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی ادامه داد: در جلد یازدهم این مجموعه، متون شعرای بزرگ غدیر از قرن اول تا قرن دوازهم ذکر شده است.
مدیر مؤسسه میراث نبوت با اشاره به این که نه جلد از کتاب الغدیر مفقود شده است، ابراز داشت: در جلدهای دوزادهم تا شانزدهم الغدیر به اشعار شعرای قرون دوازده و سیزدهم پرداخته شده است و جلدهای هفدهم تا بیستم این مجموعه نیز به بررسی اشکالات و تناقضات روایات صحاح سته اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: البته، این احتمال داده شده است که طرح نه جلد پایانی الغدیر نزد خود علامه بوده و ایشان موفق به نگارش آن نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به موضوعات متنوع و ویژگیهای مجموعه، «سلسله موضوعات الغدیر» خاطرنشان کرد: در این کتاب به موضوعاتی مانند قرآن کریم، ثقل قرآن، ثقل اصغر، علی(ع) در قرآن، علی(ع) در سنت، امام حسین(ع)، امام حسن(ع)، مخالفان امیرالمؤمنین(ع) توجه شده و منابع اهلسنت موجود در کتاب الغدیر نیز به دقت در این کتاب بیان شده است.
مدیر مؤسسه میراث نبوت، به امتیازات این مجموعه اشاره کرده و ادامه داد: موضوعات این مجموعه، به شکل مستقلی به نگارش درآمده و این ویژگی باعث شده تا مسئولان فرهنگی کشور بتوانند به راحتی مسابقات فرهنگی با موضوع، «موضوعات کتاب الغدیر» را برگزار کنند.
*احیای منابع اصیل شیعی، هدف اصلی مؤسسه
وی، احیای منابع اصیل شیعی را هدف بنیادی مؤسسه میراث نبوت برشمرد و ابراز داشت: درنظر داریم تا بعد از انتشار کتاب «سلسله موضوعات الغدیر»، کتابهای بحارالانوار، کتب اربعه، کافی و تفسیر المیزان را به صورت دستهبندی و موضوعی در اختیار علاقهمندان قرار دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین شفیعی با اشاره به زحمات پژوِهشگران این مؤسسه برای تدوین «سلسله موضوعات الغدیر»، خاطرنشان ساخت: تمام تلاش مؤسسه این است که این مجموعه به راحتی در اختیار جامعه و کتابخانههای کشور قرار گیرد تا جوانان بتوانند استفاده لازم را از آن ببرند.
شایان ذکر است، علاقه مندان می توانند برای ارتباط با مؤسسه فرهنگی میراث نبوت به نشانی قم، بلوار 15 خرداد، کوچه 13، پلاک 13 مراجعه و یا با شماره تلفن های 7785460-7771193 با پیش شماره 0251 تماس بگیرند.