مدیر گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مرکزخبر حوزه با اشاره به فعالیتهای این گروه اظهار داشت: این گروه با ابتکار و پیشنهاد عالم فقید آیت الله معرفت در سال 1374 با هدف نگارش یک دوره تفسیر موضوعی بین رشتهای تاسیس گردید.
حجتالاسلام والمسلمین علی اسدینسب افزود: این گروه از سال تاسیس تاکنون با توجه به گسترش قلمرو پژوهش و چالش های گسترده فرا روی قرآن، آثار فراوانی را برای تبین، روشنگری و پاسخ گویی به شبهات این عرصه ارائه کرده که در این میان می توان به طرحهای تحقیقی مختلف در این زمینه اشاره کرد.
وی با اشاره به آثار منتشر شده این مجموعه در راستای پاسخگویی به شبهات قرآنی تصریح کرد: از مجموع آثار منتشره این مرکز که بالغ بر 26 جلد در موضوعات مختلف میشود، می توان به: ایمان و آزادی در قرآن، بازپژوهی آیات فقهی در قرآن، تحلیل زبان و روش شناسی فهم قرآن، سیاست و حکومت در قرآن، قرآن و سکولاریسم، مبانی انسان شناسی در قرآن و چهار مورد از یادنگارهای آیتالله معرفت اشاره نمود.
این محقق و پژوهشگر حوزوی در ادامه، تفسیر موضوعی تخصصی رایکی از نیازهای امروز جامعه دانست و گفت: یکی از نیاز های اساسی امروز در جامعه، نگارش تفسیر موضوعی تخصصی است که این گروه با توجه به احساس نیاز جامعه طرح کلی این تفسیر را ارائه داده و هم اکنون در حال تدوین و نگارش می باشد.
حجتالاسلام اسدینسب افزود: قلمرو اهداف و رویکرد کلی طرح، تحقیق و تألیف تفسیر موضوعی تخصصی با مبانی منطقی و مسائل شاخه های علوم انسانی با هدف دستیابی به مبانی مشترک و فلسفههای خاص شاخههای علوم انسانی،شبکه گفتمان معرفتی علوم انسانی قرآن، پاسخ گویی به نیاز های معاصر و شبهات امت اسلامی بویژه در داخل کشور و مقارنهی نظرات غیر اسلامی با نظرات قرآنی ، می باشد.
مدیر گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد: رواج و رونق شتابنده مکاتب الحادی ناسازگار با مبانی و معارف اسلامی و آسیب های جبران ناپذیر ی که از این ناحیه متوجه مسلمانان و کشور می شود و لزوم مواجهه نقادانه با جریان مهاجم و مسلط ، و بایستگی ایجاد جریان موازی از جمله ضرورتهای نگارش تفسیر موضوعی تخصصی می باشد.
حجتالاسلام اسدی نسب با بیان اینکه طرح تفسیرموضوع تخصصی می تواند پاسخگویی نیازهای جامعه باشد،اظهار داشت: این تفسیر با توجه به جامعیت موضوعات و مسائل گوناگون علمی و التزام به اصول و مبانی شبکه معرفتی قرآن مانند و حیانیت الفاظ حکیمانه و عقلانی بودن مباحث تفسیر، نیاز های اساسی جامعه امروز را می تواند برطرف نماید.
*ایجاد گرایش بررسی شبهات قرآنی
وی همچنین در ادامه به راه اندازی رشته تفسیر و علوم قرآن با گرایش نقد و بررسی شبهات قرآنی اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از فعالیتهای مهم در دست اقدام این گروه، راه اندازی رشته تفسیر و علوم قرآن در سطح 4 با گرایش نقد و بررسی شبهات قرآنی می باشد.
مدیر گروه قرآن پژوهی افزود: طرح کلی این رشته در سال 88 به شورای عالی حوزه علمیه برای صدور مجوز راه اندازی و تشکیل کلاسها ارائه شد، که متاسفانه هیچ گونه توجهی مبنی بر راه اندازی این رشته از سوی مسئولین نشده است.
حجت الاسلام اسدی خاطر نشان ساخت: هدف از راه اندازی این رشته، تربیت افرادی است که با احاطه یافتن به آثار علمی، مطالعات انتقادی قرآن و آشنا شدن با روشهای پیش رفته تحقیق و دستیابی به جدید ترین مبانی آموزش و پژوهش، بتوانند با نوآوری در زمینه های علمی تحقیقی در رفع نیاز های اسلام و مسلمانان برآیند.
وی تصریح کرد: اگر نتوانیم از طریق حوزه این طرح را اجرا کنیم، مجبوریم از طریق وزارت علوم برای اجرایی کردن این طرح اقدام نماییم.