پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 253801
۱۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۴:۰۶

مدیر مؤسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری(ره) از ترجمه و انتشار آثار این علامه فقید به 10 زبان زنده دنیا خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی حسین‌زاده همزمان با فرارسیدن 13 مردادماه، سالروز ارتحال علامه عسکری (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، هدف اصلی فعالیت‌های مؤسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری را نشر آثار و اندیشه‌های علامه معرفی کرده و گفت: یکی از مهم‌ترین کارهای انجام شده، جمع‌آوری، ویرایش، بازنگری علمی و تلخیص آثار علامه می‌باشد.

وی با بیان این که آثار علامه عسکری به زبان عربی است، به ترجمه و انتشار آثار علامه به زبان‌های مختلف، اشاره کرده و افزود: در حال حاضر آثار علامه به 10 زبان زنده دنیا مانند انگلیسی، فرانسه،‌ روسی، فارسی، پشتو و ... در حال ترجمه است.

*جمع آوری فایل های صوتی و تصویری

مدیر مؤسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری با اشاره به این که مجموع آثار منتشر شده علامه عسکری 17 عنوان کتاب در 50 جلد می‌باشد، ادامه داد: در کنار ترجمه و انتشار آثار علامه، کارهایی چون جمع‌آوری فایل‌های صوتی و تصویری سخنرانی‌های ایشان در دست اقدام است که در حال حاضر در مرحله بازسازی، میکس و تایپ می‌باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین‌زاده، برگزاری جشنواره دو سالانه علامه عسکری را از دیگر اقدامات انجام شده در این مؤسسه برشمرده و اظهار داشت:‌ در راستای برگزاری این جشنواره تا کنون 13 نشست تخصصی برگزار شده است که در ماه مبارک نیز سه نشست دیگر برگزار شود.

*همایش«تحولات جهان اسلام و احیای مکتب اهل‌بیت(ع)

وی خاطرنشان کرد:‌ امسال همچنین درادامه جشنواره علامه عسکری همایش «تحولات جهان اسلام و احیای مکتب اهل‌بیت(ع) با مبانی علامه عسکری» نیز برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین حسین‌زاده، ساخت مستند علامه عسکری را از دیگر فعالیت‌های مؤسسه معرفی کرده و بیان داشت:‌ برای معرفی علامه به همگان، مستندی از ایشان در حال ساخت است که تا کنون با نزدیک به 120 نفر از شخصیت‌هایی که از شاگردان و علاقه‌مندان این عالم فقید هستند، مصاحبه شده است.

وی با اشاره به این که بیشترین مخاطبان آثار علامه عسکری پژوهشگران و اهل فکر و نظر هستند، افزود: آثار علامه برای نسل جوان هم جذاب است؛ به گونه‌ای که در مسابقه کتابخوانی «سقیفه» که سال گذشته برگزار شد، نزدیک به 24هزار کتاب فروخته شد که اغلب شرکت کنندگان نسل جوان و دانشگاهی بود.

مدیر مؤسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری با ضروری دانستن استفاده مردم به ویژه نسل جوان از آثار علامه، خاطرنشان کرد: امروز با توجه به هجمه گسترده دشمن در عرصه مسائل اعتقادی و ایجاد شبهات فراوان، مبانی فکری علامه می‌تواند پاسخ‌گوی بسیاری از مسائل باشد.

* چه کسی گفته من زیارت عاشورا را قبول ندارم؟!

حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده در ادامه با اشتباه دانستن این که برخی فکر می‌کنند علامه عسکری زیارت عاشورا را قبول نداشته است، به نظر علامه عسکری این این خصوص اشاره کرده و گفت: علامه در پاسخ به پرسش یکی از شاگردان درباره نظر ایشان در باره زیارت عاشورا گفتند « چه کسی گفته من زیارت عاشورا را قبول ندارم؟! من زیارت عاشورا را قبول دارم و هر موقع کسالتی یا مسئله‌ای برای من پیش می‌آید، زیارت عاشورا می‌خوانم».

مدیر مؤسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری با بیان این‌که سخن علامه درباره زیارت عاشورا به صورت اشتباه تبیین شده بود، افزود: در جایی سؤالی درباره زیارت عاشورا از علامه پرسیدند و علامه نیز به آن پاسخ داد، ولی پاسخ ایشان را به صورت اشتباه منتقل کردند.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین حسین‌زاده با اشاره به انتشار نسخه زیارت عاشورای علامه عسکری در کتاب منتخب‌الدعا، بیان داشت: نسخه زیارت عاشورایی که علامه به آن اهتمام داشت و زیارت عاشورای معروف در این کتاب آمده است که به زودی در گسترده وسیعی منتشر می‌شود.

مدیر مؤسسه علمی- فرهنگی علامه عسکری در پایان خاطرنشان کرد: در این کتاب همچنین خاطرات ایشان درباره زیارت عاشورا آورده شده است.

*روند تاسیس و اهداف موسسه علامه عسکری

گفتنی است، طرح تأسیس موسسه علمی فرهنگی علامه عسکری در سال 1383 شمسی با مرحوم حضرت آیت الله علامه عسکری مطرح و مورد استقبال ایشان قرار گرفت که به همت تنی چند از علاقمندان و دوستداران علامه در تیر ماه سال 1384 شمسی به ثبت رسمی رسید و با اهدافی چون نشر، ترویج و ترجمه آثار علامه به زبان های زنده دنیا،  مطالعه و تحقیق در علوم اسلامی و انتشار آنها به زبان های مختلف، پاسخ به شبهات، تاسیس کتابخانه، تربیت و اعزام مبلغ، ترجمه کتب اسلامی، انتشار نشریات و تاسیس واحد های آموزشی پس از اخذ مجوزهای لازم آغاز به کار کرد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha