جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رییس ستاد اقامه نماز کشور به تبیین مهم ترین شاخصه ها و ویژگی های عمر بی برکت پرداخت.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی طی سخنانی در سومین روز برگزاری دوره تبلیغ قرآن محور در جمع طلاب خارجی جامعة‌المصطفی العالمیه مشهد در مسجد و حسينیه الزهرا (س) اين شهر، با بیان این که باید از برکات و اعمال وارده در ماه رمضان درس گرفت، دعا برای تمام مردم را ارزشمند دانست و با اشاره به بیان کلی و همگانی ادعیه برای تمام مردم، ابرازداشت: اگر بعضی از مردم کشورها از خدا دور مانده و غافلند دلیل نمی شود که ما نیز از آنان غافل باشیم، بلکه حداقل باید برای هدایتشان دعا کنیم.

 وی  زیارت امام رضا(ع) به قصد محرومین را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر این کار را انجام ندهیم عمرمان بی برکت است.

 رییس ستاد اقامه نماز کشور همچنین بابیان این که نباید در امور زندگی دنیایی شد و مادیات را ملاک قرار داد، ابرازداشت: طبق بیان امام علی (ع) قیمت انسان بهشت است و اگر آن را ارزان بفروشیم، بازنده ایم.

 حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به آیه " قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُم بِالأَخْسرِينَ أَعْمَلاً(103) الَّذِينَ ضلَّ سعْيهُمْ في الحَْيَوةِ الدُّنْيَا وَ هُمْ يحْسبُونَ أَنهُمْ يحْسِنُونَ صنْعاً(104 سوره کهف)، با بیان این که نباید در تحصیل به دنبال مدرک گرفتن بود، تصریح کرد: اگر نیت انسان در هر کاری دنیایی نباشد، برکت خواهد داشت.

* سه حساب وارد شده در قرآن

 وی به سه حساب وارد شده در قرآن با عنوان « وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُّهْتَدُونَ»(اعراف /30) ، « وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ عَلَىٰ شَيْءٍ»(مجادله/18» اشاره کرد و اظهارداشت: اگر بنده خدا باشیم حتی مورد مقبولیت مردم هم قرار می گیریم.

 سخنران این نشست به فرازی از دعای مکارم الاخلاق اشاره و با بیان این که امام سجاد(ع) در جمله " لَا تَفْتِنِّي بِالنَّظَرِ، وَ أَعِزَّنِي وَ لَا تَبْتَلِيَنِّي بِالْكِبْرِ، وَ عَبِّدْنِي لَكَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ، وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَى يَدِيَ الْخَيْرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ، وَ هَبْ لِي مَعَالِيَ الْأَخْلَاقِ، وَ اعْصِمْنِي مِنَ الْفَخْرِ. (4) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ لَا تَرْفَعْنِي فِي النَّاسِ دَرَجَةً إِلَّا حَطَطْتَنِي عِنْدَ نَفْسِي مِثْلَهَا، وَ لَا تُحْدِثْ لِي عِزّاً ظَاهِراً إِلَّا أَحْدَثْتَ لِي ذِلَّةً بَاطِنَةً عِنْدَ نَفْسِي بِقَدَرِهَا" (الصحيفة السجادية، ص: 94) بر تواضع در هنگام داشتن عظمت و مقام تأکید دارند، ابرازداشت: برای رسیدن به مقامات بالا باید بندگی کرد و پیامبر گرامی اسلام نیز به همین جهت به این مقام رسید.

* چرا در آیه عبادُ الرحمن از واژه عباد الله استفاده شده است

 حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به آیات پایانی سوره فرقان، درباره عبد و عبادت و با بیان این سؤال که چرا در آیه "عِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الارْضِ" از واژه "عباد الله" استفاده نشده است، افزود: این امر به خاطر این است که رحمان خصوصیت داشتن رحمت برای عبد را تبیین می کند و عبد را با رحمانیت خود می پذیرد.

 وی به آیه " وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا" اشاره و با بیان این که چگونه باید در برابر متلکها و ناسزاها برخورد نمود، خاطرنشان کرد: قرآن بر « وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ» 0آل عمران/134) و « مَرُّ‌وا كِرَ‌امًا»(فرقان/72» ارشاد می کند اما باید متوجه بود، این امر زمانی است که فرد روبرو، خودی باشد والا اگر با قصد سیاسی جسارت نماید، می بایست مانند قرآن درباره ابتر خواندن رسول خدا (ص)، جواب فرد را داد.

 رئیس ستاد اقامه نماز درباره رفتار متواضعانه رسول الله (ص) در برخورد با کودکان و نیز نوع نشستن ایشان در جلسات گفت و تأکید نمود: خشیت باید جزو عادت انسان باشد والا تظاهر به رفتار خشیت آمیز اثری ندارد.

 اين مفسر قرآن در ادامه افزود: نباید لباس انسان، لباس شهرت باشد و یا نوع رفتار او به گونه ای باشد که دلها و نگاه ها را متوجه خود کند، زیرا چنین فردی بنده خدا نیست.

 وی عبادت را یکی از راه های رشد و سجده و قیام را یکی از ابزار آن دانست و با اشاره به آیه «وَالَّذِینَ یَبِیتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّدًا وَقِیَامًا»(فرقان/64) گفت: بندگان خدا دورنگرند و به پایان هرکاری می اندیشند.

 حجت الاسلام و المسلمين قرائتي با بیان این که بنده خدا از جهنم و عقاب می ترسد و دچار غرور و تکبر مقام نمی شود، به هنگام رحلت آیت الله بروجردی اشاره و خاطرنشان کرد: در زمان ایشان اسلام خیلی عزیز شد ولی در عین حال این مرجع بزرگ دچار تکبر نشد و ترس از خدا و خشیت داشت.

 وی در ادامه توضیح آیات پایانی سوره فرقان با بیان این که بندگان خدا یک بعدی نیستند و فقط به امور عبادی نمی پردازند، یادآورشد: قرآن کریم تمام کارهای این افراد را همراه با اعتدال و عدالت ذکر مي کند.

 رئیس ستاد اقامه نماز کشور بر تبلیغ به صورت روان و خودمانی با محوریت قرآن و اثربخشی بهتر آن تأکید نمود و گفت: براساس دستور قرآن باید سبک تبلیغ برگرفته از آیاتی چون " لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (نحل/44)" باشد.

* چرا خداوند شیطان را آفرید؟

وی در ادامه با طرح این سوال که چرا شیطان را خدا آفرید در حالی که خدا میدانسته این موجود در آینده لجاجت می کند و جهنمی است؟ پاسخ داد: اولاً وجود بهتر از عدم، عقل بهتر از بی عقلی و انتخاب بهتر از اجبار است و ثانیاً باید دانست که امتحان سنت الهی است و شیطان هم با همه عبادتش در این امتحان رد شد.

 حجت الاسلام و المسلمین قرائتی اضافه کرد:خداوند در عین این که از آینده خبر دارد ولی برای کسی مانع ایجاد نمی کند مانند این که می دانیم یک سخنران می خواهد حرف بزند اما به هر صورت علم ما در سخنرانی یا عدم سخنرانی او تأثیری ندارد.

 وی نتیجه گرفت: علم به کار موجب مجبور شدن کسی به انجام یا ممانعت از اقدام به کار نمی شود.

 اين مفسر قرآن درباره دلیل آفرینش انسان، با اشاره به "وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ(الذاريات /56)"، اظهارداشت: اگر خداوند انسان را نمی آفرید این سوال باید مطرح می شد که چرا خدای قادر و حکیم  آدمی را خلق نکرده است؟

* بندگی خدا افتخار بشریت

 وی بندگی خدا را افتخار بشریت برشمرد و بااشاره به واژه "صبغة الله" در قرآن کریم، گفت: انسان نمی تواند بنده کسی نباشد، بنابراین اگر بنده خدا نباشد بنده دیگری است و چه افتخاری از این بهتر که رنگ خدایی بگیریم.

 حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به آیه « وَرَ‌فَعْنَا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ»(زخرف /32) در پاسخ به این اشکال که چرا بعضی بوعلی سینا می شوند و بعضی افراد عادی؟ یادآورشد: این افراد اگر جابجا شوند، بازهم این اشکال وجود داشته و همینطور ادامه خواهد داشت.

 وی با بیان این که راه هایی برای جبران اینگونه تفاوت ها مانند نیت والا و آرزو یا آه صادقانه وجود دارد، اظهارداشت: در حدیثی به این امر اشاره شده که اگر کسی این گونه حالتی پیدا  نماید، در صواب دیگری که عامل آن کار خیر است، شریک می باشد.

 رئیس ستاد اقامه نماز، مسؤولیت را یکی دیگر از راه های جبران تفاوت ها دانست و بیان داشت: رضایت نیز یکی دیگر از این راه هاست که با آن در جزای کار دیگری شریک می شود.

 وی افزود: نسبت، یکی دیگر از راه های جبران این تفاوت است که خداوند در آن بر اساس نسبت توان فرد، کار او را می سنجد و پاداش می دهد.

 اين مفسر قرآن با اشاره به آیه « وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ»(نجم/39)، ابرازداشت: خداوند در مقابل سعی فرد صواب میدهد و به مقدار فهم یا نتیجه او کاری ندارد.

 وی با بیان این که خیلی وقت ها کارهای سنگین تر، انسان را جهنمی می کند، گفت: انسان با محاسبات دنیوی به موفقیت نمی رسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha