شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

باید با افرادی که اخلاق رسانه‌ای را رعایت نمی‌کنند، برخورد شود، نه این که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم مورد تجلیل قرار گیرند!

حجت‌الاسلام والمسلمین بنایی همزمان با فرارسیدن روز خبرنگار در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با ابراز تأسف از تشویق افراد هنجار شکن در عرصه رسانه‌‌ای، گفت: اگر کسی التزام به مباحث اخلاقی ندارد، باید با او برخورد کرد، نه این که با پاداش‌های مستقیم و غیر مستقیم و ارائه انواع یارانه‌ها و سوبسید‌ها آنها را تشویق کرد.

*موضوعی رنج‌آور؟!

وی با بیان این که تشویق این افراد بیشتر از تخلفی که آنها مرتکب شده‌اند، انسان را آزار می‌دهد، افزود: باید در برابر افرادی که مسائل اخلاقی و ارزش‌های دینی را نادیده می‌گیرند، واکنش نشان داد. ولی متأسفانه موضوع برعکس می‌شود و شخص مورد تشویق و تمجید قرار می‌گیرد که این موضوع رنج‌آور است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، رواج فرهنگ دروغ و نیرنگ در رسانه‌ها و درج اخبار بدون دقت و سند را سبب از بین بردن آبروی افراد دانسته و گفت: این کار موجب از بین رفتن سرمایه‌های جامعه می‌شود که به سادگی قابل جبران نیست.

وی، وجود بد‌اخلاقی‌های اجتماعی و سیاسی در رسانه را نشان‌دهنده کم‌توجهی به سیره پیامبر (ص) و اهل‌بیت(ع) عنوان کرده و ابراز داشت: با توجه به گنجینه ارزشمندی که از تعالیم دینی چون سیره نبوی و اهل‌بیت(ع) که در باب اخلاق، رفتار و حفظ ارزش‌ها و کرامت‌ انسانی در اختیار ما قرار دارد، باید به عنوان مسلمان و شیعه در همه عرصه‌ها به ویژه فضای رسانه‌ای از این معارف غنی بهره ببریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین بنایی با بیان این که در تعالیم اسلامی تمامی مسائل به صورت جامع و کامل  و به بهترین شکل آورده شده است، تصریح کرد: مشکل ما در این عرصه، عمل نکردن به این آموزه‌ها و تعالیم است.

*لطمه‌زدن به آبروی سرمایه‌های جامعه چه توجیهی دارد؟

وی با اشاره به این که حفظ آبروی انسان از حرمت کعبه بالاتر است، گفت: در جایی که اسلام به حفظ ارزش‌ها و حریم‌ها تأکید دارد، از بین بردن آبروی افراد و سرمایه‌های جامعه چه توجیهی دارد؟!

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: این که ما ادعای الگو بودن برای جهانیان را داشته باشیم و فرهنگ خود را ممتاز و پیشرو از دیگر فرهنگ‌ها بدانیم، ولی به گونه‌ای رفتار کنیم که به سادگی اخلاق و آموزه‌های دینی را زیر سؤال ببریم، درست نیست.

وی، گسترش چنین رفتار‌هایی را زیر سؤال بردن عملکرد جامعه دانسته و اظهار کرد: با این کار حیثیت جامعه اسلامی که باید نماد اخلاق و رفتار درست باشد، از بین می‌رود.

*به آموزه‌های دینی بازگردیم

حجت‌الاسلام والمسلمین بنایی با تأکید بر این‌که در هر مرحله‌ای که جلوی این گونه روش‌های نادرست گرفته شود، به نفع ماست، خاطرنشان ساخت: ما باید هرچه سریع‌تر به تعالیم اسلامی و آموزه‌های دینی بازگردیم و آسیب‌هایی که از این راه به جامعه وارد شده را به صورت عملی جبران ‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به این که خبرنگار باید در کنار فن خبرنگاری به اخلاق اسلامی نیز مقید باشد،‌ اظهار کرد:‌ خبرنگاران باید با حفظ اصول خبرنگاری، نسبت به امانت‌داری اهتمام داشته باشد و نقش خود را در جامعه به عنوان الگویی از عملکرد رفتاری مثبت به خوبی ایفا نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha