جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئيس ستاد اقامه نماز كشور گفت: بايد در انجام فعاليت هاي فرهنگي به پنج اصل كار واجب، گسترده، رده سني، قابل تقليد و با حداقل امكانات و ارزان، توجه داشت.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين قرائتي طی سخنانی در ادامه سلسله جلسات تبليغ قرآن محور در مشهد، خطاب به طلاب علوم ديني با اشاره به اين كه نبايد در کار فرهنگی تا امر واجب هست به امور مستحب پرداخت، گفت: اگر کسی بتواند قرآن را حفظ كند، كار ارزشمندي است، اما باید توجه داشت اگر فردي قرآن را حفظ نکند، به جهنم نمی رود؛ بنابراين نياز نيست حتماً قرآن را حفظ كنيم، بلكه مي توان در ساير جنبه هاي آن ورود داشت.

وی با بیان این که تا کار میلیونی هست و مي شود انجام داد، نباید به کار کمتری و محدود پرداخت، ابرازداشت: طلاب خارجی باید به تهیه مطالب مورد نیاز ملت خود اقدام نمایند.

رئيس ستاد اقامه نماز همچنین با بيان اين كه مي شود با امكانات محدود و ارزان تر كار كرد، يادآورشد: نخستين رده سني در فعاليت هاي فرهنگي، نسل نو هستند، زيرا اول باید برای آنها کار کرد تا پس از فرهنگ سازي در مسجد به عنوان سنگر، حضور يابند.

وي به اهميت کار قابل تقلید در مقابل كار استثنایی اشاره و خاطرنشان كرد: بايد به گونه اي رفتار كرد تا دیگران در كشورهاي مختلف از ما یاد بگیرند و بتوانند به راحتي الگوبرداري نمايند.

حجت الاسلام و المسلمين قرائتي در این باره به بیان مثالی پرداخت و گفت: چادر امروز زنان ایرانی به عنوان چادر ملي، قابل تقلید در خارج نیست و مثلاً زنان اندونزی با پوشش مناسب خود قادر به انجام بهتر امور شخصي هستند.

وي با اشاره به آيه وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ (و قطعا قرآن را براى پندآموزى آسان كرده‏ايم) و با بیان این که براي سردرگم نشدن مردم، نباید در انتخاب سخن، اقوال و احتمالات را گفت، اظهارداشت: همچنين در تبلیغ باید زمان و مدت ارائه سخن را در نظر گرفت.

اين مفسر قرآن كريم تصريح كرد: حتی در دعاها نیز به موقعيت و زمان، توجه می شود و مثلا برای زمان افطار فقط دعای یک سطری بیان می‌گردد.

وی با بیان این که در کنار روان گویی، نباید کلی گویی کرد، ابرازداشت: مثلا باید تقوا را واکاوی نمود و تشریح کرد.

حجت الاسلام والمسلمين قرائتي با تأكيد بر اين كه طلاب غیر ایرانی باید در موطن خود به تبلیغ بپردازند، دو اصل پرسش از مرجع و استاد برای شناخت وظيفه و توجه به وظیفه خاص هر فرد را مورد توجه قرار داد.

اين مفسر قرآن كريم با بيان اين كه دروس فعلی حوزه جوابگوی سؤال جامعه نیست، با اشاره به حديث "قال امام الصادق (علیه السلام): اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسدها شی"، اين ايجاد ثلمه را از علائم عالم ديني برشمرد و گفت: باید دید چه کاری زمین مانده و در چه زمينه اي واجب است تا به نیاز جامعه پرداخته شود.

 ماجراي تعطيل شدن يك جلسه درس آيت الله العظمي وحيد خراساني

حجت الاسلام والمسلمين قرائتي از ماجرای دیدار خود با آیت الله العظمي وحید خراسانی گفت و افزود: پس از این دیدار درس فردای اين مرجع تقليد توسط خودشان تعطیل شد و اینجانب آن روز به جاي معظم له، در زمينه اهميت توجه به قرآن و نهج البلاغه به نسبت اهتمام به تحصيل خارج فقه و اصول، در جمع طلاب، سخنرانی نمودم.

وی با بیان این که امروز حضرت آیت الله وحید درس تفسیری دارند، به ماجرای ديدار خود با آیت الله فلسفی ، از اساتيد برجسته خارج فقه و اصول حوزه علميه خراسان اشاره نمود و اظهارداشت: ايشان نيز به بنده اجازه دادند تا در جلسه درشسشان مطالبي ايراد نمايم كه در آن جلسه از طلاب پرسيدم چرا باید وضع امیرالمؤمنین(ع) به اندازه مؤلف کفایه نباشد و به نهج البلاغه توجه نشود؟

نهج البلاغه مهجور نماند

اين مفسر قرآن كريم با بیان این که باید وضع خود و وظیفه اي كه بر دوش داريم را بسنجیم، ابرازداشت: برای نهج البلاغه نذر کنید و در برنامه هایتان مدیریت نمایید، تا حضرت علي(ع) در نزد طلاب علوم دینی غریب و مهجور نباشد.

وي تصريح كرد: براي طلاب علوم ديني زندگی معمولی آن نیست که خدا از آنان می خواهد، بلكه بايد به کارهای واجب و آنچه به عنوان وظیفه بردوش دارند، توجه و اهتمام زيادي داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha