چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

عضو خبرگان رهبری، با تبیین بایدها و نبایدهای فعالیت در عرصه رسانه، گفت: رسانه‌ها و خبرنگاران باید با دوری از احساسات، پاسدار دین و اخلاق جامعه باشند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله حسینی بوشهری، شب گذشته در مراسم گرامی‌داشت 17مرداد «روز خبرنگار» که از سوی استانداری قم در مجتمع شهر آفتاب برگزار شد، ضمن تبریک این روز به فعالان عرصه رسانه با اشاره به اهمیت خبرنگاری و شرایط دشوار این کار، داشتن ذوق و استعداد را لازمه کار رسانه‌ای دانسته و اظهار داشت: هر کسی نمی‌تواند قلم به دست گرفته و در عرصه خبرنگاری فعالیت کند؛ بلکه خبرنگار باید دارای ذوق و استعداد و هنر واژه‌گزینی باشد.

*خبرنگاران احساسی عمل نکنند

وی با تأکید بر این که خبرنگاران در انعکاس اخبار نباید احساسی عمل کنند، خاطرنشان کرد: خبرنگار در ارائه اخبار به مخاطبان نباید بر اساس احساس عمل کند، بلکه خبری که تهیه و منعکس می‌نماید باید بر اساس واقعیت‌ها و بدون دخالت احساسات باشد.

امام جمعه قم با اشاره به اهمیت سرعت،‌ دقت و امانت‌داری در عرصه فعالیت رسانه‌ای، اظهار داشت:‌ در انعکاس اخبار مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... ممکن است لحظه‌ها تعیین کننده و برای مخاطبان سرنوشت‌ساز باشند؛ بنابراین خبرنگار باید در عین سرعت، امانت‌داری را حفظ کند.

وی، آموزش‌های تخصصی در عرصه خبرنگاری را ضروری دانسته و گفت: امروز با توجه به گسترش روز افزون علوم، خبرنگاران نیز باید دارای آموزه‌های به روز باشند و همواره بر دانش خود بیافزایند تا بتوانند به رسالت خود به خوبی عمل کنند.

آیت‌الله حسینی بوشهری، خبرنگاران را یکی از عوامل مهم در حفظ شادابی و نشاط جامعه معرفی کرده و گفت: امروز که دشمنان ما را محاصره کرده و هر روز به دنبال ضربه زدن به نظام و آرمان‌های  اسلامی و دینی هستند، خبرنگاران باید در راستای امیدبخشی و حفظ شادابی و آرامش جامعه تلاش کنند.

وی ادامه داد: باید هدف خبرنگار از ارائه اخبار پیام رسانی باشد و به گونه‌ای عمل نکند که فضای جامعه دچار تنش و التهاب شود.

عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این که رسانه بهترین کارآمدی را در جنگ نرم دارد، خاطرنشان کرد: خبرنگاران در صف اول آگاهی بخشی به  جامعه هستند؛ بر این اساس آنان باید پاسداشت دین خدا واخلاق باشند و با شناختن دوست و دشمن در عرصه جنگ نرم نقش‌آفرینی کنند.

*ضرورت‌های فعالیت در عرصه رسانه

وی، همچنین داشتن شم خبری و نگاه موشکافانه به قضایا و رویدادها، توجه به واقعیت‌ها، آمیخته نکردن اخبار با مطالب نادرست، تطمیع نشدن، حقیقت‌گویی، دفاع از آرمان‌ها، نیاوردن تحلیل شخصی در متن اصلی خبر، یقین داشتن به صحت خبر، اطلاعات وسیع در عرصه‌های مختلف و تنظیم و ارائه مناسب خبر را از دیگر ضرورت‌های فعالیت در  عرصه رسانه‌ای برشمرد.

آیت‌الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به ضرورت ادای حقوق خبرنگاران از سوی مسئولان، تصریح کرد: فعالان رسانه‌ای در شرایط دشواری در میدان‌های مختلف حضور می‌‌یابند و مشقت‌های زیادی را تحمل می‌کنند؛ بنابراین مسئولان باید حقوق خبرنگاران، نویسندگان و روزنامه‌نگاران را ادا کنند.

دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه در پایان تصریح کرد: هر چه فضای کار مسئولان ما شیشه‌ای‌تر و شفاف‌تر  و رابطه خبرنگاران با آنان بیشتر و صمیمی‌تر باشد، به نفع مسئولین و مردم است.

* هر روز، روز خبرنگار است

استاندار قم نیز در ادامه این مراسم طی سخنان کوتاهی، ضمن گرامی‌داشت «روز خبرنگار»، هر روز را روز خبرنگار دانسته و گفت: نمی‌توان در زندگی یک روز را بدون خبر و رسانه تصور کرد؛ بنابراین نامگذاری یک روز به نام «خبرنگار» تنها بهانه‌ای برای تقدیر از تلاش‌گران عرصه خطیر اطلاع رسانی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسی‌پور با اشاره به آغاز فصل جدیدی از تلاش، توسعه، بالندگی، عمران و آبادانی در قم، تصریح کرد: بدون شک نقش خبرنگاران در پیشبرد این اهداف، نقشی تأثیرگذار و برای تسریع امور مهم است.

وی در پایان با تأکید بر بیان مشکلات از سوی خبرنگاران، خاطرنشان ساخت:‌ امروز با دغدغه‌های شما آشنا شدیم و از مسئولان مربوطه می‌خواهم هرچه سریع‌تر به این امور رسیدگی کنند.

خاطرنشان می‌شود، در این مراسم همچنین تعدادی فعالان رسانه‌ای به بیان مشکلات خبرنگاران پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha