چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 254095
۱۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۷:۲۳

رئیس مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره) با تأکید بر این‌که شکرگزاری علم، عمل به آن است، گفتند: ما باید به علومی که نزد خود داریم، عمل کنیم تا توانسته باشیم، شکر آن را به جای بیاوریم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی، شب گذشته، در ادامه سلسله جلسات شرح وصیت امام باقر(ع) به جابر، در دفتر مقام معظم رهبری در قم، با اشاره به این‌که برای انجام شکر شایسته، باید دو مقوله را رعایت کرد، اظهار داشتند: امام باقر(ع) در وصیت خود به جابر فرمودند: رزق کم را زیاد حساب کن و عبادت زیاد را کم حساب کن تا بتوانی شکرش را به جای آوری.

ایشان به راهکاری برای کم‌شمردن عبادت زیاد اشاره کرده و ابراز داشتند: ما باید توجه داشته باشیم که این عبادت را برای چه کسی انجام می‌دهیم و پی به عظمت او ببریم و با داشتن این توجه و پی بردن به این بزرگی، این حس به انسان دست می‌دهد که عبادت زیاد خود را کم بشمارد.

*با شکری عظیم، نعمتی بزرگ به دست بیاوریم

رئیس مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان این‌که خداوند متعال از چند راه ما را تشویق به شکر می‌کند، ادامه دادند: خداوند به ما وعده داده است که هر کسی شکر او را به جای آورد، نعمتش زیاد می‌شود و یا اگر ناشکری کند، از نعمتش گرفته می‌شود؛ بنابراین ما با انجام شکر عظیم می‌توانیم نعمتی بزرگ به دست بیاوریم.

معظم‌له افزودند: البته خداوند متعال نیاز به شکر ما ندارد و این شکر مشکلی را از او برطرف نخواهد کرد؛ زیرا او اصلا مشکلی ندارد.

آیت‌الله مصباح یزدی در ادامه به تشریح سلسله‌ای از سفارشات امام باقر(ع) به جابر پرداخته و بیان داشتند: حضرت می‌فرمایند: اگر می‌ترسی شری به تو برسد، از علم خود استفاده کن؛ البته نه آن علمی که زحمت بسیاری برای تحصیل آن بکشی؛ بلکه از همان علمی که نزد توست بهره ببر؛ یعنی به همان علمی که در نزد توست، عمل کن و آن را انجام بده و برای انجام عمل خالص، باید سعی کنی که بیدار و هوشیار باشی و دچار غفلت نشوی و برای حفظ بیداری و هوشیاری، خوف صادق لازم است که باید آن را دارا باشی.

*برای تکامل، به نسخه‌ پیچیده‌ای نیاز نداریم

ایشان با بیان این‌که برای دوری از شر، نیاز به تحصیل علم جدید نیست، خاطرنشان ساختند: ما در بسیاری از مواقع درصدد بر می‌آییم که برای تکامل، پیشرفت و محفوظ ‌ماندن از شر، نسخه‌ای جدید به دست بیاوریم و فکر می‌کنیم که برای به دست آوردن آن به دنبال نسخه‌ای پیچیده باشیم و با این نوع طرز فکر، تنبلی را در خود تقویت می‌کنیم؛ این تنبلی باعث سستی و صرف نظر از پیگیری آن می‌شود؛ در حالی که در روایات بر این موضوع تأکید شده است که نباید در این مسائل به دنبال افزودن علم بود؛ بلکه باید سعی کنیم به همان چیزهایی که به آن علم داریم، عمل کنیم.

رئیس مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، به روایتی از حضرات معصومین(ع) اشاره کرده و گفتند: در روایتی از معصوم(ع) وارد شده است که هر کس به آنچه می‌داند خوب عمل کند، خداوند متعال آنچه را که نمی‌داند به او عطا خواهد کرد.

معظم‌له با تأکید بر این‌که شکر علم، عمل به آن است، تصریح کردند: ما باید به علومی که در نزد خود داریم، عمل کنیم تا توانسته باشیم شکر آن علم را به جای بیاوریم و در روایات، تأکید بسیاری بر این موضوع شده است.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به این‌که باید در عمل به علم، خالص عمل کنیم، اظهار داشتند: آنچه باعث می‌شود که عمل انسان از خلوص خارج شود، غفلت از این است که انسان برای چه کسی عبادت می‌کند؛ برای این‌که بتوانیم عملی خالص انجام دهیم، باید هوشیاری و بیداری را در خود حفظ کنیم و برای حفظ هوشیاری باید خوف صادق داشته باشیم.

ایشان با بیان این‌که برای دست‌یابی به خوف صادق باید خوف را در خودمان تقویت کنیم، ابراز داشتند: قدم اول برای انجام عمل خالص، خوف صادق است؛ البته این خوف با تقویت ترس در خود انسان ایجاد می‌شود؛ زیرا اگر انسان از چیزی ترس نداشته باشد، تلاشی برای رهایی از آن نمی‌کند.

*آفت خوف صادق

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان به یکی از آفات خوف صادق اشاره کرده و بیان داشتند: معاشرت با افراد دنیاپرست و کسانی که همت آنها دارا بودن زینت در زندگی دنیاست، آفت خوف صادق به شمار می‌رود و امام باقر(ع) به جابر می‌فرماید: «از چنین کسانی برحذر باش تا بتوانی بیداری‌هایت را حفظ کنی».

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha