یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر بخش پژوهش نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن از فعالیت 12 غرفه پاسخگویی به شبهات با حضور کارشناسان مختلف در این بخش خبر داد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین یوسفی مقدم در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به فعالیت‌های بخش پژوهش نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: در راستای اجرای هر چه بهتر برنامه‌های پژوهشی در این نمایشگاه نشست‌هایی با حضور کارشناسان برگزار شد و علی‌رغم کمبود فرصت، با بررسی ضرورت‌ها، ساختار برنامه‌ای مناسبی برای این بخش انتخاب شد.

مدیر بخش پژوهش نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در تبیین برنامه‌های اجرا شده در این بخش، گفت:‌ در بخش پژوهش‌،‌ برنامه‌هایی چون نشست‌ها  و گفت‌وگوهای علمی،‌ نقد آثار قرآنی و کارگاه‌های قرآن پژوهی هر شب در نمایشگاه برگزار می‌شود.

وی، هدف از برگزاری نشست‌های قرآنی را طرح نیازهای روز و بررسی آنها ذکر کرده و افزود: در مدت برگزاری نمایشگاه 11 نشست علمی با موضوعات، روایات تفسیری در المیزان و تبیین دیدگاه‌های علامه طباطبایی،‌ بررسی دیدگاه‌ها در اجتهاد پیامبر(ص)، اعجاز قرآن با گرایش شبهه پژوهی، قرآن و فرهنگ  زمانه و‌ روایات تفسیری و... برگزار می‌شود

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم ادامه داد: هدف از برگزاری این نشست‌ها که با حضور اساتید و پژوهشگران حوزوی برگزار می‌گردد، توجه دادن و ساماندهی قرآن‌پژوهان و فعالان قرآنی به نیازهای این عرصه می‌باشد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین یوسفی مقدم با اشاره به برپایی کارگاه‌‌های قرآنی در بخش پژوهش نمایشگاه قرآن، تصریح کرد: در این کارگاه‌ها برای علاقه‌مندان به پژوهش‌های قرآنی، آموزش‌هایی چون نحوه نگارش مقاله قرآنی، ‌نحوه دانش‌نامه نویسی، نمایه سازی در حوزه فعالیت‌های پژوهشی و... ارائه می‌گردد.

* بررسی جنگ نرم در قرآن کریم

مدیر بخش پژوهش نوزدهمین نمایشگاه قرآن خاطرنشان کرد: در گفت‌وگوهای قرآنی نیز مباحث جدیدی چون جنگ نرم در قرآن بررسی می‌شود.

وی به تبیین دیگر برنامه‌های بخش پژوهش نوزدهمین نمایشگاه قرآن پرداخت و با اشاره به فعالیت غرفه‌های پرسش و پاسخ در این بخش، گفت: در این بخش 12 گروه قرآنی در غرفه‌‌هایی جداگانه با حضور  متخصصان و کارشناسانی در گرایش‌های کلام، ادیان، وهابیت و بهائیت، عرفان‌های کاذب‌ و... پاسخ‌گوی شبهات و پرسش‌‌های قرآنی بازدید‌کنندگان هستند.

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن خاطرنشان کرد:‌ در عرصه پاسخ‌گویی به شبهات و پرسش‌های قرآنی و شرعی از ظرفیتی که در کشور وجود دارد، استفاده شده است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین یوسفی مقدم با اشاره به فعالیت بخش پاسخ‌گویی به سؤالات شرعی در کنار پاسخ‌‌دهی به شبهات قرآنی، اظهار داشت: خواهران و برادران طلبه با حضور  در این بخش پاسخ‌گوی سؤالات دینی بازدیدکنندگان هستند.

مدیر بخش پژوهش نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، ارائه مشاوره قرآن پژوهی در سه غرفه را از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در این بخش معرفی کرده، خاطرنشان ساخت: افرادی که در سطح کشور به دنبال نگارش کتاب، پایان‌نامه و مقالات علمی قرآنی هستند، با  مراجعه به کارشناسان حوزوی و دانشگاهی در این غرفه‌ها، آموزش‌های لازم این عرصه را فرا می‌گیرند.

* ارائه بیش از 6هزار و 500 اثر در بخش پژوهش نمایشگاه قرآن

وی با اشاره به ارائه آثار قرآنی در نمایشگاه قرآن، خاطرنشان کرد: در بخش پژوهش بیش از 500 نرم‌افزار و 6هزار اثر مکتوب قرآنی با موضوع‌بندی تخصصی و علمی در 6 غرفه بزرگ در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین یوسفی مقدم با بیان این که در فضای مجازی، سایت‌های فعال در عرصه قرآن نیز به مراجعه کنندگان معرفی می‌شود،‌ اظهار داشت:‌ در این نمایشگاه حدود 20 اثر مکتوب و 3 نرم‌افزار جدید نیز در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره نتایج فعالیت بخش پژوهش در نوزدهمین نمایشگاه قرآن، گفت: این بخش از نمایشگاه به دنبال آشنا سازی افراد با آخرین دستاوردهای مکتوب و مجازی در عرصه قرآن، آشنایی با معارف قرآنی، رفع شبهات قرآنی، پاسخ‌گویی به سؤالات مراجعه‌کنندگان و زمینه‌سازی تعامل فعالان قرآن پژوهی و علاقه‌مندان برنامه‌های قرآنی است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین یوسفی مقدم در ادامه برپایی نمایشگاه قرآن را امری ارزشمند خوانده و اظهار داشت: نمایشگاه محل نمایش آخرین دستاوردهای هر حوزه فعال است، از این رو مراکز و نهادهای مختلف تلاش می‌‌کنند آثار جدیدی را برای ارائه تولید کنند که این امر در میان فعالان قرآنی ایجاد انگیزه می‌کند.

وی، روزآمدی برای فعالیت‌های قرآنی را از دیگر امتیازات برپایی نمایشگاه قرآن برشمرده و خاطرنشان ساخت: افرادی که به نمایشگاه می‌آیند، به دنبال مسائل روزآمد ارائه شده در حوزه قرآنی هستند؛ از این رو دست‌آوردهای موجود در نمایشگاه موجب فعال شدن ذهن و در نتیجه ارائه ایده‌های جدیدی می‌شود که بسیاری تبدیل به برنامه قرآنی می‌شود و در نهایت می‌توان آثار جدیدی را در این عرصه شاهد بود.

* ضرورت راه‌اندازی ستاد نمایشگاه‌ها در حوزه

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین یوسفی مقدم در پایان با اشاره به حضور گسترده حوزویان در نوزدهمین نمایشگاه قرآن، تصریح کرد: حوزه برای حضور خود در نمایشگاه باید به صورت جدی‌تر برنامه‌ریزی کند و این برنامه‌ریزی متوقف در ایام نزدیک نمایشگاه نباشد.

مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن خاطرنشان ساخت: حوزه با تشکیل ستادی برای نمایشگاه‌ها در عرصه‌های مختلف علمی و دینی، می‌تواند ظرفیت عظیمی که از آن بهره‌مند است را برای حضور در نمایشگاه‌های مختلف ملی و بین‌المللی ساماندهی نماید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha