به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله مصباح یزدی در ادامه شرح وصیت امام صادق (ع) به جابر که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، به تبیین فرازهایی از این وصیت ارزشمند پرداختند.
ایشان با اشاره به بخشهایی از این وصیت گفتند: در بخشی از این وصیت امام صادق (ع) به جابر مینویسد که فریب شیطان را نخورد و برای کار خیر امروز و فردا نکند که این سخن نشان دهنده تلاش شیطان برای به تأخیر انداختن کار خیر از سوی انسان میباشد.
آیتالله مصباح یزدی ادامه دادند: گاهی انسان میداند که باید کار خیر را نجام دهد، ولی با وسوسههای شیطان این کار را به آینده موکول میکند و گاهی هم بر اثر جریانات روزمره زندگی، نسبت به کارهای خیری که باید انجام دهد، غافل میشود.
ایشان افزودند: گاهی هم انسان نسبت به امور خیر توجه دارد و اقدام هم میکند، ولی با سستی و بی حالی آن را انجام میدهد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه عجله در انجام کار خیر موجب خشنودی خدا میشود، بیان داشتند: کارهایی که خداوند بر عهده انسان قرار داده است، چه بهتر که با سرعت و با شادابی انجام گیرد؛ زیرا این امر موجب رضای خداوند میشود.
ایشان، غفلت را عامل قساوت قلب دانسته وگفتند: ممکن است انسان مشغول کارهای روزمره گردد و نسبت به وظایف خود در پیشگاه خداوند غافل شود؛ اگر بر اثر این غفلت مدتی نور هدایت از سوی خداوند به قلب او نرسد، در این حالت قلب از انفعال افتاده و انسان دچار قساوت قلب میشود.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به آیات سوره مبارکه حدید و جدایی منافقان از مؤمنان در روز قیامت، به تبیین دلایل این جدایی پرداخته و اظهار داشتند: بر اساس آیات این سوره مبارکه، دلیل جدایی منافقان از مؤمنان این است که در ابتدا در انجام وظایفی که میدانستند باید به آن عمل کنند، امروز و فردا کردند تا ببینند اوضاع چگونه میشود، بعد از آن در دلهایشان شک و تردید به وجود آمد، در این حالت آرزوها بر آنها غالب شده و دچار غفلت شدند.
ایشان ادامه دادند: در این شرایط انسان آهسته آهسته از مسیر حق دور میشود و زمانی چشم باز میکند، میبیند در مسیر مخالف حق حرکت میکند. در این هنگام قلب او مانند سنگ میشود، موعظه بر او اثر نمیکند و نسبت به مسائل حالت بیخیالی پیدا میکند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در ادامه با بیان اینکه فرهنگ امروز جامعه جهانی بی خیالی است، خاطرنشان ساختند: در این فرهنگ اگر هم مشکل و اضطرابی به وجود آمد، انسان باید خود را به بیخیالی بزند و انگار نه انگار اتفاقی افتاده و وظیفهای بر دوش دارد.
ایشان درباره سستی در انجام کارها، بیان داشتند: در این عرصه نیز انسان با سستی و تنبلی کارهای خیر را انجام میدهد؛ حال آنکه کاری که بخواهد با سستی انجام شود، در نیمه راه باز میماند و به نتیجه مطلوب نمیرسد.
آیتالله مصباح یزدی به وجود آمدن چنین حالتی را نشان دهنده حاکم شدن شیطان بر انسان دانسته و گفتند: چرا انسان در مقابل این موجود که دشمن اوست، دوستی میکند و میگذارد شیطان بر او تسلط پیدا کند؟
ایشان در ادامه با اشاره تأکید اسلام بر غنیمت شمردن وقت، بیان داشتند: انسان بر اثر تأخیر انداختن کارهای خیر، غافل شدن نسبت به آنها، فرصتهای زیادی را از دست میدهد؛ بنابراین با توجه به اینکه فرصتهای از دست رفته قابل جبران نیست، انسان باید در انجام امور خیر تعجیل کند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان با اشاره به اهمیت یاد خدا و اولیا الهی و ائمه اطهار (ع) در زندگی انسان خاطرنشان کردند: یاد خدا و ائمه اطهار (ع) علاوه بر اینکه شیرین است، بلا را دفع، شیطان را دور و به زندگی انسان برکت میدهد.