جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

نمايشگاه علمي، فرهنگي و معنوي سير حوزه در يگ نگاه با حضور جمعي از طلاب و اساتيد حوزه علميه تهران در مدرسه علميه آيت الله حق شناس برگزار گرديد.

به گزارش خبرنگارسرويس استان‌هاي مركز خبر حوزه؛ در ابتداي مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه، بياناتي از مقام معظم رهبري پيرامون نقش محوري روحانيت در هدايت جامعه و مسئوليت خطيري كه اين قشر به عهده دارند به سمع و نظر بازديد كنندگان رسيد.

در ادامه اين مراسم معنوي، سخناني از تولیت فقید مدرسه علميه فيلسوف الدوله، مرحوم حضرت آيت الله حق شناس(ره) در خصوص اهميت فراگيري تعاليم اسلامي (فقه) و تبليغ دين ارائه گرديد.

بنابراين گزارش در بخش دوم اين نمايشگاه، تصاويري بصورت اسلايدهاي متحرك پخش شد كه هريك از اين تصاوير بيان كننده مختصات ابعاد مختلف و مورد نياز يك طلبه جهت دست يابي به مدارج عاليه بود.

 معاون آموزش مدرسه علميه آيت الله حق شناس به عنوان مسئول برگزاري نمايشگاه در اين مراسم اظهار داشت: يك فرد دين پژوه، جهت رسيدن به درجات عاليه بايد خود را به پنج فاكتور اساسي یعنی، علم، معنويت، فعالیت‌های جسمي، اعصاب و روان و مهارتها مجهز نمايد.

حجت الاسلام شهروزخواه در خصوص رشد و پيشرفت معنوي يك طلبه، رعايت سه اصل توكل، توسل و تفكر را از منظر آيت الله حق شناس بيان نموده و افزود: آيت الله حق شناس(ره) توكل را اين‌گونه مي دانست كه فرد اصلاح همه كارها را به دست خدا بداند و غير خدا را در امورش منشا اثر نداند، همچنين در خصوص توسل التزام به دو مولفه تقوا و كمك خواستن از معصومين‌(ع) را مهم دانسته و در باب تفكر بر اموري چون تحقيق، اخلاق و شركت در جلسات مباحثه اصرار داشتند.

 در بخش ديگري از اين نمايشگاه، حجت الاسلام رستمي در خصوص متون درسي سطح شامل، شش پايه اول تحصيلي توضيحاتي را ارائه نموده؛ و در اين قسمت بازديد كنندگان در يافتند كه طلاب علوم ديني در سه سال اول تحصيل بيشتر با مطالبي چون ادبيات عرب، اصول عقايد و مختصري از فقه را آموزش مي بينند.

وي در ادامه به بيان مطالبي در خصوص مولفين، مفاهيم و تاريخچه برخي از كتب علوم ديني پرداخته و اظهار داشت: كتابهاي سيوطي و ابن عقيل، شرح‌هايي هستند كه اين دو بزرگوار بر كتاب ابن مالك زده اند.   

مسئول غرفه‌های این نمایشگاه در خصوص كتاب بدايةالنحو اظهار داشت: طلبه پايه اول بعد از خواندن اين كتاب، با نحوه اعراب گذاري و معاني كلمات بهتر آشنا شده و بدين جهت مي تواند درك معنوي بيشتري را از آيات قرآن كسب نمايد.

حجت الاسلام رستمي درباره كتاب صرف، به حاضرين گفت: اين كتاب طلبه را با شناخت اجزاء جمله آشنا نموده و سبب مي شود آگاهي طلاب نسبت به درك معاني لغات افزايش يابد.

وي در خصوص آموزش فقه در پايه‌هاي اول و دوم ابراز داشت: طلاب در اين دوره بطور اجمالي و مختصر با فقه اسلامي آشنا مي گردند كه بيشتر اين مطالب مربوط به مباحث اتفاقي و اختلافي ميان علما مي باشد.

مسئول غرفه‌هاي نمايشگاه سير حوزه در يگ نگاه در خصوص كاركرد، علم منطق اظهار داشت: علم منطق ضمن اينكه نبوغ ذهني طلبه را بالا مي برد به او مي آموزد تا چگونه فكركرده و اسير مغالطه ديگران نشود.

همچنين يكي از بخشهاي اصلي اين نمايشگاه را طراحي مختصات دروس اصلي حوزه‌هاي علميه در قالب بنرهايی با ابعاد بزرگ تشكيل مي داد كه در آن جزيي ترين اطلاعات راجع به سرفصلهايي كه يك دين پژوه در خصوص فراگيري يك واحد درسي بايد مطالعه كند به تصوير كشيده شده بود.

در اين رابطه مي توان به چارت كلي علم منطق، مختصات منشور عقايد اماميه، اهداف رفتاري علم صرف و منطق، چارت كلي آموزش علم فقه از مقدمه تا افعال مكلفين و جدول شرح لمعه با كتابهاي تابعه آن اشاره نمود.

 شايان ذكر است: در پايان اين نمايشگاه از طرف مديريت مدرسه علميه آيت الله حق شناس به بازديد كنندگان لوح فشرده اي از بيانات اخلاقي مرحوم حضرت آيت الله حق شناس(ره) به همراه پوستري از ايشان اهدا گرديد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha