به گزارش مرکز خبرحوزه، حجتالاسلام والمسلمین فرحانی در آیین آغاز سال تحصیلی 91-90 حوزههای علمیه با ارائه گزارشی از روند فعالیتهای معاونت آموزش و امور حوزههای علمیه در سال 90-89 اظهار داشت: سال گذشته با حضور پربرکت مقاممعظمرهبری و سفر تاریخی و سرنوشت سازی که منجر به انعکاس مطالبات و منویات رهبری درباره خطوط حرکت حوزه شد را در پیش داشتیم، توقعاتی که ایشان در سفرشان از حوزه به عنوان حامی نظام جمهوری اسلامی ایران داشتند توقعات بجایی است و مدیریت و معاونان حوزه تلاش مضاعفی را برای حرکت در جهت عملی کردن این خطوط و مطالبات داشتند.
وی افزود: یکی از نکاتی که مورد توجه مدیریت حوزه است، تقویت حوزههای علمیه شهرستان و تقویت استقلال حوزه است که در این راستا در سال گذشته 26 شورای فعال حوزوی در کشور تشکیل و 26 مدیر برای مراکز استانی انتخاب شدند.
معاون امور حوزههای علمیه ادامه داد: ستادی در معاونت آموزش و امور حوزهها ایجاد شده که این ستاد اختیارات لازم جهت کارهای اجرایی مدیران کشور را به آنها میدهد که تا اول مهر همه اختیارات به این مدیران تنفیذ میشود.
وی بیان کرد: این شوراها 134 جلسه و 476 مصوبه کاری داشتند، همچنین موافقت اصولی تاسیس 49مدرسه و مجوز موقت تاسیس 70 مدرسه علمیه را صادر کردند و330 مدرسه علمیه در کشور در سال جدید فعالیت میکنند.
* راهاندازی 5 مرکز تخصصی جدید
وی خاطرنشان کرد: توسعه مراکز تخصصی در حوزه و مجوز موقت برای تاسیس پنج مرکز تخصصی و تاسیس قطعی 15 مرکز تخصصی در سراسر کشور از دیگر اقدامات معاونت آموزش است، در این راستا استانهای آذربایجان شرقی و غربی کرمان، همدان، فارس، خوزستان و تعدادی دیگر در کنار استانهای قم و و اصفهان کار خود را انجام میدهند.
* افزایش روزهای آموزشی در حوزه
وی ادامه داد: اعزام اساتید و مدیران به مدارس کشور از دیگر برنامههای معاونت آموزش بود که در این راستا 301 استاد مدیر و کادر به مدارس کشور اعزام شد،
وی از کاهش تعطیلات و افزایش روزهای آموزشی در حوزه خبر داد و گفت: کاهش تعطیلات و افزایش روزهای آموزشی در حوزه از برنامههای معاونت آموزش حوزه است که در این راستا 4هزار 600 طلبه در تابستان در سفرهای مشهد، قم و بابل طی کلاسهای درسی دورههای آموزشی را پشت سرگذاشته، همچنین انتقال دوره تثبیت و اختبار به تابستان و شروع قطعی کار علمی 12هزار 200 طلبه در ابتدای مهر از جمله فعالیتهای معاونت آموزش است.
معاون امور حوزههای علمیه افزود: افزایش نظارت و کیفی سازی کادر علمی و مدیریتی در حوزه از دیگر برنامههاست که در این راستا 95 مدرسه از ابعاد آموزشی 125 مدرسه در ابعاد مدیریتی بررسی شدند و 9 مدرسه ارتقای سطح گرفتند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال 800 نفر ممتاز بالای 18 در حوزه هستند که 65 نفر آنها معدل بالای 19 دارند که نشان دهنده رشد علمی طلاب است.