به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله مرتضی مقتدایی، صبح امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه تهران که با حضور 5 هزار طلبه و استاد این حوزه در بارگاه ملکوتی امام راحل(ره) در حال برگزاری است، گفت: طلاب و فضلا قدردان حضور و تحصیل در محیط امام زمانی حوزه باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در این مراسم به بیان رابطه حوزه و نظام پرداخت و تصریح کرد: مقام معظم رهبری در دیداری که در جمع اعضای خبرگان، داشتند فرمودند؛ این نظام، بر مبنای فقه تشکیل یافته است و زاییده همین حوزه هاست.
وی گفت: امام راحل نیز فارغ التحصیل همین مدارس علمیه بودند که با کمک خداوند، شاگردان و امت، توانستند این انقلاب اسلامی را به ثمر برسانند.
* وعده امام خمینی(ره) در صدور انقلاب تحقق یافته است
آیت الله مقتدایی افزود: آن زمان که امام راحل از صدور انقلاب سخن می گفتند؛ عده ای به غلط می پنداشتند که منظور ایشان لشکر کشی به دیگر کشورها است، در حالی که انقلاب ما یک حرکت ریشه ای در قالب تفکر اسلامی بود و هم اکنون با موفقیت به خارج از مرزها صادر شد و امروز نیز شاهد نتایج آن هستیم.
مدیر حوزههای علمیه گفت: بیداری اسلامی و سقوط دیکتاتورها، نتیجه انقلاب اسلامی است و چه کسی می تواند باور کند که این خیزش های اسلامی برگرفته از انقلاب اسلامی ایران نباشد؟
عضو شورای عالی حوزه با بیان این مطلب که باید قدردان درک این عصر و زمان باشیم، اظهارداشت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که نظام، برگرفته از حوزه است و حوزه باید در عین استقلال، حمایت کننده نظام باشد و در جهت تامین فقه حکومتی، آنگونه که مورد تاکید رهبری نیز می باشد، فعال و کوشا باشد.
وی به نیاز کشورهای مختلف به حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: مردم تمام کشورهای منطقه به حوزه نیاز دارند و طالب فراگیری دین هستند و در این راستا باید مبلغینی که به زبان انگلیسی تسلط دارند، برای پاسخگویی به نیازهای آنان به این کشورها اعزام شوند.
آیت الله مقتدایی به فعالیت شوراهای مدیریت حوزه های علمیه در هر استان اشاره کرد و افزود: در هر استان با دعوت از روحانیون و علمای همان استان سعی می شود، نقاط ضعف حوزه ها شناسایی و برطرف شده و در جهت تقویت این حوزه ها، اقدامات موثری انجام شود.
وی با تقدیر از فعالیت های صورت گرفته از سوی معاونت های حوزه از جمله آموزش، پژوهش و تهذیب، بر ادامه روند فعالیت های ثمر بخش این معاونت ها در اعتلای حوزه های علمیه تاکید کرد.
* نگاه ویژه معارف اسلامی به علم
وی افزود: همه ما می دانیم تعلیم و تعلّم در حوزه های علمیه، عبادت است؛ پیامبر اکرم(ص) می فرمایند؛ خداوند کسی را که برایش اراده خیر کرده است را در این راه قرار می دهد و در جایی دیگر می فرمایند؛ که کسی که در طلب علم است، بهتر از کسی است که روزها روزه دار و شب ها به عبادت می پردازد.
مدیر حوزه های علمیه با ذکر روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) در خصوص ارزش تعلیم و تعلم گفت: در این حدیث نبوی آمده است که هر کس بابی از ابواب علم را فراگیرد برای او بهتر از آن است کوهی از طلا در راه خدا انفاق کند.
وی با ابراز خرسندی از حضور در میان طلاب مدارس علمیه تهران، اظهارداشت: چه توفیقی از این بالاتر که شما طلاب، مورد عنایت حضرت مهدی(عج) هستید و باید قدردان این جایگاه باشید.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به ارزش و جایگاه والای مقام استادی در معارف اسلام عنوان کرد: مقام استاد، در حدیث نبوی اینگونه ذکر شده است، کسی که طالب علم، از او بهره می گیرد، جایگاهی بدست می آورد که ملائک برای او استغفار می کنند و ماهیان دریا دعا گویش می شوند.
وی به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره کرد که در آن، عالم دینی افضل از هزاربرابر یک عابد ذکر شده است و گفت: طلاب باید قدردان این نعمت بزرگ باشند.
گفتنی است این مراسم که با حضور آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیت الله مقتدایی، آیت الله سید احمد خاتمی، آیت الله خرازی و حجج اسلام صدیقی، جمشیدی، حبیبی، رشاد، خسروشاهی، خاموشی و سایر بزرگان حوزه و اساتید و طلاب در حال برگزاری است، ظهر امروز به پایان می رسد.