چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 255934
۲۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۲۱:۱۰

حضرت آیت‌الله سبحانی همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید جامعة‌المصطفی، توصیه‌هایی را به طلاب ارائه دادند.

به گزارش مرکز خبر  حوزه معظم‌له، ظهر امروز در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 91-90 جامعه‌المصطفی با اشاره به این که هر انسانی برای آغاز تمامی کارها باید انگیزه  و علت غایی آن را در نظر داشته باشد، خاطرنشان کردند: علت غایی افرادی که از سراسر جهان به ایران اسلامی آمده و در جامعة‌المصطفی مشغول فراگیری تحصیل می‌‌باشند، باید این باشد که در  این نهاد علمی اسلام ناب را فرا بگیرند و پس از با بازگشت به کشورهای خود آن را به مردم ارائه دهند.

این مرجع تقلید با اشاره به این که برای این کار باید در مرحله نخست، طلاب خودسازی کرد، خطاب به طلاب جامعه‌المصطفی گفتند: بیشتر شما از کشورهایی به ایران آمدید که در آن تبلیغ و ترویج دین و مکتب  ممنوع بود، ولی امروز با توجه به عطش مردم و فراهم آمدن ارائه آموزه‌های دینی به جامعه، مردم منتظر هستند که شما برای آنها چه خواهید برد.

حضرت آیت‌الله سبحانی، عقاید را فقه اکبر معرفی و بیان داشتند: احکام اسلامی فقه اصغر است، به این معنی که شما باید در ابتدا فقه اکبر که مسائل اعتقادی است را فرا بگیرید و در ادامه با احکام اسلامی آشنا  باشید. عقاید زیربنای اسلام است،‌ اگر در این عرصه نتوانیم خود را تقویت کنیم، تنها با فرا گرفتن احکام اسلامی نمی‌توان نقش چندانی در تبلیغ دین ایفا کرد.

ایشان در ادامه با اشاره به اقشاری که در مخاطب فعالیت‌های تبلیغی مبلغان درعرصه بین‌المللی هستند، اذعان داشتند: یکی از گروه‌هایی که جامعه مخاطب فعالیت‌های تبلیغی در عرصه بین‌الملل هستند، افراد تحصیل کرده و دانشگاهی هستند که علوم و دانش غربی آموخته‌اند؛ طلاب باید بتوانند با جامعیتی که نسبت به مسائل اعتقادی پیدا می‌کنند،‌ با دلایل عقلی پاسخ پرسش‌های آنها را بدهند.

معظم‌له با تأکید بر این که طلاب باید در مسائل اعتقادی آموزه‌های خود را متناسب با نیازهای روز جامعه به روز کنند، تصریح کردند: برخی از مسائل اعتقادی  که در گذشته می‌توانست نیازهای جامعه را پاسخ دهند، امروز کاربردی ندارند، حتی کتابی «کشف المراد» که امروز در حوزه مطالعه می‌شود، بخش‌هایی دارد که در قدیم کاربرد داشت، ولی امروز نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیازها باشد.

ایشان توجه به علم و اندیشیدن را، راه حل پاسخ‌گویی به مسائل جدید کلامی در جامعه برشمرده و گفتند: هرچند مسائل جدید اعتقادی در جامعه درحال شکل‌گیری است،‌ولی  علم مانند موج  است که در مقابل خود مانعی نمی‌بیند؛ از این و با علم و مباحث عقلی می‌توان تمامی مسائل را حل کرد.

حضرت آیت‌الله سبحانی با اشاره به افرادی که عقل را رها کرده و تنها به نقل‌ها تکیه می‌کنند،‌اظهار داشتند: افرادی که عقل را کنار گذاشته و نقل را می‌چسبند، خلاف قرآن عمل می‌کنند. کسی که می‌خواهد تمامی مسائل دینی را از خبر و روایات به دست آورد و عقل را کنار بگذارد، نمی‌تواند پاسخ‌گوی مسائل  اعتقادی و دینی در جامعه باشد.

ایشان آشنا بودن طلاب با زمان ومکان را از  دیگر الزامات موفقیت در عرصه تبلیغ دین برشمرده و گفتند:‌منظور از زمان شرایط حاکم بر زندگی و فرهنگ بشر است، یعنی طلبه اگر شرایط را بداند و نسبت مسیر حرکت جامعه آگاه باشد، منبر و قلمش اثرگذار می‌شود و می‌تواند در نشر تعالیم دینی اثرگذار  باشد.

این مرجع تقلید افزودند: امروز اگر طلبه‌ای تنها در چارچوب مساجد فعالیت کند و از  حرکت‌های منطقه آگاهی نداشته باشد، نمی‌تواند موفقیتی به دست آورد.

ایشان توجه به جوان را از دیگر الزامات در  تبلیغ دانسته و گفتند: پیش از انقلاب اسلامی، حرکت‌ها و انقلاب‌هایی از سوی افرادی در کشور به وجود آمده بود، ولی در نیمه راه ماندند، ولی امام خمینی(ره) علاوه بر اخلاصی که داشتند، نسبت به شرایط جامعه و منطقه آگاهی کامل داشتند و در این مسیر به جوانان توجه کردند.

حضرت آیت‌الله سبحانی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های گسترده وهابیت در جهان خاطرنشان کردند: امروزه در مسیر تشیع و به نوعی در مسیر اسلام،‌وهابیت قرار گرفته که بدترین دشمن به شمار می‌رود. آنها با مسئله تکفیر که خود را معیار کفر و ایمان قرار داده‌اند و ترور‌هایی که در جهان به وجود آورده‌اند، آبروی اسلام را برده‌اند. دنیا نیز عقل دارد، زمانی که این  خشونت را می‌بیند نسبت به اسلام زده می‌‌شود.

معظم‌له در پایان تصریح کردند: قرائت درست نماز، نظافت، حسن خلق و توجه به آداب اسلامی از دیگر مسائلی  است که طلاب باید در فعالیت‌های تبلیغی خود داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha