شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 256023
۲۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۷:۳۲

مدیر مدرسه علمیه شهیدین قم، علم، عبادت و خشیت را مثلث هدایت و سعادت‌مند شدن انسان‌ها دانست.

به گزارش مرکز خبر حوزه حجت‌الاسلام والسملمین طباطبایی امروز درمراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه شهیدین قم اظهار داشت: انسان برای این که به سعادت برسد، باید علم، عبادت و خشیت را در کنار هم داشته باشد، به این معنی که کوتاهی در هر کدام ممکن است انسان را از رسیدن به هدف غایی باز دارد.

وی خشیت را نخستین ضلع این مثلث برشمرد و با استناد به روایتی از امام صادق(ع) اذعان داشت:‌ خشیت میراث و اثر علم است و ارتباط تنگاتنگ میان این دو است، اگر عالم خشیت نداشته نباشد، عالم نیست ولو این که مباحث علمی را موشکافی کند.

مدیر مدرسه علمیه شهیدین افزود: بر اساس آیات قرآن، انسان با هر قدمی که به سمت جلو بر می‌دارد و از دوران تحصیلش می‌گذرد،‌ به همان اندازه در او خشوع و تواضع به وجود می‌آید. اگر طلبه این گونه شود و در زندگی خود دچار غرور نشود، می‌تواند به مراتب بالای علمی و اخلاقی دست یابد.

وی با بیان این که ائمه اطهار(ع) همه در زندگی خود خاشع و متواضع بودند، بیان داشت: ما باید با الگو قرار دادن امامان خود، مراقب باشیم از مسیر خشیت منحرف نشده و دچار انحراف نشویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی علم را دیگر ضلع مثلث هدایت انسان برشمرد و خاطرنشان کرد:‌ البته علم با کتاب‌ورق زدن و امتحان دادن و نمره آوردن به دست نمی‌آید، علم باید دقیق و عمیق باشد و به گونه‌‌ای باشد که در پایان آن بتواند آن درس را تدریس  کند.

وی تدریس طلاب برای پایه‌های پایین‌تر را یکی از سنت‌های حوزه برشمرد و گفت: یکی از سنت‌ها و شیوه‌های حوزه این بود طلبه زمانی که درسی را می‌خواند، آن را برای طلاب پایین‌تر تدریس می‌کرد، ولی متأسفانه این سنت در حوزه از  بین رفته است.

مدیر جامعة الزهرا‌(س) عبادت را ضلع سوم سعادت و هدایت انسان‌ها برشمرد و گفت:‌ البته منظور از عبادت، عبادت عام نیست، بلکه به معنای عبادت خاص است. از جمله این عبادات نماز است که باید با توجه، حضور قلب، به جماعت و... باشد.

حجت‌الاسلام والسملمین طباطبایی با بیان این که اگر انسان به عباداتی چون نماز توجه داشتته باشد و آن را جدی به جای آورد، به جایی می‌رسد که از آن لذت می‌برد، خاطرنشان کرد:‌ طلاب باید بدانند که زمان این کار در دوران جوانی است و نباید این امور را برای دوره پیری قرار دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha