حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد، نماینده طلاب و فضلای بوشهر در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به ویژگی های علمی این عالم فرزانه اظهارداشت: مرحوم آیت الله میرزا احمد دشتی از علمای بزرگ حوزه علمیه نجف و قم و از شاگردان مرحوم آیت الله نائینی در نجف بودند و سالیان سال علاوه بر شاگردی بزرگان، کرسی تدریس برای سطوح مختلف حوزه نجف داشتند.
*عضو شورای استفتای علمای سلف بود
وی افزود: مرحوم آیت الله دشتی، عضو شورای استفتای مراجع زمان خود و علمای سلف بودند و اجازه نقل حدیث از بزرگان نجف داشتند و زمانی که به ایران برگشتند، در قم نیز تدریس خود را برای تعدادی از شاگردان خصوصی خود ادامه دادند.
نماینده طلاب و فضلای بوشهر ادامه داد: از دیگر ویژگیهای علمی ایشان تالیفات مختلف و متعدد در زمینه علوم و معارف اهلبیت(ع) است، همچنین ایشان با احداث دو مدرسه در قم و بوشهر زمینه مساعدی را برای تحصیل طلاب بوشهری در علوم حوزوی فراهم کردند.
*با مراجع ارتباط نزدیک داشت
وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله دشتی، ارتباط نزدیکی با علما و مراجع قم داشتند اظهارداشت: ایشان با مرحوم آیت الله العظمی گلپایگیانی ارتباط نزدیک داشتند و در موقعیت های مختلف می توانستند مرجعیت را برعهده بگیرند ولی به دلیل وظیفهای که احساس میکردند، هرگز به این جایگاه و منسب علاقه نشان نداد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد، با اشاره به رابطه مرحوم آیت الله دشتی با امام و رهبری خاطرنشان کرد: آن مرحوم علاوه بر اینکه خود فردی انقلابی بودند، همواره با شاه و سیاست های شاهنشاهی مخالفت می کردند همواره از یاران حضرت امام(ره) محسوب می شدند.
*همواره دعاگوی مقام معظم رهبری بود
قائم مقام تولیت حضرت معصومه(س) گفت: مرحوم آیت الله دشتی، همواره موید امام(ره) و رهبری بودند و بعد از رحلت امام خمینی(ره) نیز از نظام و رهبری پشتیبانی کرده و همواره دعا گوی مقام معظم رهبری بودند و آنچنان موضع قاطعی نسبت به ایشان داشتند که هیچ کسی از مخالفان نظام و رهبری به خود اجازه کوچکترین جسارت و اظهارنظری در حضور ایشان نمی داد.
وی در پایان با اشاره به شاخصه های معنوی و اخلاقی این عالم فرزانه بیان داشت: آیتالله دشتی جایگاه علمی، معنوی و اخلاقی بزرگی، در منطقه جنوب و به ویژه در بوشهر داشتند و از شاخصه های ایشان ساده زیستی، صفا و وارستگی بود، با اینکه مریدان فراوانی داشتند، ولی منزل ایشان حداقل امکانات را داشت به نحوی که حتی امکانات طلاب مبتدی بالاتر از این امکانات بود.