حجت الاسلام والمسلمین محمد لاکانی در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه در همین خصوص اظهار داشت: تاسیس و ایجاد مدارس وابسته به حوزه از برنامه های بسیار مهم معاونت تبلیغ و آموزش های کاربردی استان گیلان در سال جاری است.
وی افزود: شکل و صورت این مدارس همانند مدارس فعلی آموزش و پرورش است با این تفاوت که در مدارس پسرانه یک روحانی طرح هجرت و در مدارس دخترانه یک مبلغه خانم (با گذارندن سطح دو حوزوی) به صورت تمام وقت حضور دارند.
حجت الاسلام والمسلمین لاکانی با بیان اینکه سال گذشته دو مدرسه از مدارس وابسته به حوزه در استان ایجاد و راه اندازی شد، ادامه داد: با هماهنگی های صورت گرفته و تلاش معاونت تبلیغ حوزه علمیه گیلان در سال جاری این تعداد مدرسه وابسته به حوزه به 21 باب در استان افزایش خواهد یافت.
معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه گیلان همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به راه اندازی 80 مدرسه وابسته به حوزه علمیه در سال جدید در کشور و طبق اظهار معاونت تبلیغ حوزه های علمیه، گیلان رتبه برتر برخورداری از این مدارس وابسته را به خود اختصاص می دهد.
وی مهمترین اهداف تاسیس این مدارس در استان و کشور را علاوه بر افزایش توان علمی دانش آموزان توجه به بعد اخلاقی و تربیتی آنها دانست و افزود: رسالت مذکور از طریق برنامه های مختلف از جمله بیان احکام، آموزش قرآن، توجه به بحث های اخلاقی و اجتماعی و همچنین دادن مشاوره توسط روحانیون آموزش دیده، در مدارس وابسته به حوزه علمیه دنبال می شود.
حجت الاسلام والمسلمین لاکانی، اقامه نماز جماعت، نصب احادیث معصومین(ع) و بزرگان دینی و اعزام دانش آموزان به اردهای زیارتی و تفریحی را باعث ایجاد نوعی فضای معنوی در مدارس وابسته به حوزه علمیه عنوان و تصریح کرد: با توجه به دغدغه والدین دانش آموزان به مسائل اخلاقی، مدارس وابسته به حوزه درصدد واکسینه کردن و در نتیجه ریشه کن کردن مسائل ضد فرهنگی از محیط آموزشی است.
معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه گیلان از دیگر کارهای برنامه ریزی شده در مدارس وابسته به حوزه را آشنا کردن دانش آموزان با مساجد از طریق اجرای طرح از مدرسه تا مسجد ذکر کرد و افزود: این طرح به این صورت است که علاوه بر برگزاری نماز جماعت ظهر و عصر در این مدارس، از دانش آموزان خواسته می شود تا در وقت نماز مغرب و عشاء از مدارس به سمت مساجد محل حرکت کرده و در نماز جماعت شرکت کنند.
وی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به بعد اخلاقی دانش آموزان در مدارس، خاطرنشان کرد: در سال های گذشته به بعد اخلاقی و پرورشی دانش آموزان به صورت جدی توجهی نمی شد و لذا بدون شک اجرای این طرح به صورت گسترده در کشور به احیاء و تقویت مسائل رفتاری و تربیتی دانش آموزان در مدارس منتهی خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین لاکانی یکی از بحث های انحرافی مطرح شده توسط بعضی از غرض ورزان، در رابطه با احداث و راه اندازی اینگونه مدارس را، حوزوی کردن دانش آموزان و تلبس آنها به لباس روحانیت عنوان و تاکید کرد: در واقع هدف اصلی از تأسیس اینگونه مدارس جهت دهی فکری و معنوی به دانش آموزان و پرورش آنها برای آماده شدن جهت حضور موثر در سایر محیط های اجتماعی از جمله ورود به عرصه های علمی همچون دانشگاه و حوزه علمیه است.
وی مبلغان انتخاب شده برای حضور در مدارس وابسته به حوزه را از روحانیون فاضل حوزه علمیه برشمرد و اضافه کرد: علاوه بر توانمندیهای شخصی این مبلغان یا مبلغه ها، برای این افراد توسط اساتید برجسته حوزوی از قم در بدو خدمت و ضمن خدمت آموزش های برای تقویت توان فکری و مدیریتی برگزار خواهد شد.