به گزارش سرویس علمی، فرهنگی مرکز خبر حوزه، این فصلنامه در تازهترین شماره خود مباحثی را در بخشهای مختلف خود همچون ایدههای برتر، میراث معنوی، حس سرشار سخن، دوقدم تا خدا، خانواده، بینالملل، دخترانه و ... آورده است.
«حکمت عبادات در نگاه فاطمه (س)» عنوان مطلبی از مرحوم سرکار خانم فاطمه خاموشی (طاهایی)، است که در این مقاله به پژوهشی در مبحث روزه و حج از دیدگاه حضرت فاطمه (س) پرداخته شده و در کلامی از حضرت فاطمه زهرا (س) و دیگر مستندات قرآنی و روایی، روزه را مایه استحکام اخلاص میداند. پژوهشگر در زمینه حج نیز آن را تقویتکننده دین دانسته و با دلائل قرآنی آن را اثبات میکند.
«اولین مسافر بهشت» عنوان دیگری در این فصلنامه میباشد که شأن نزول آیه 119 توبه و آیات 10 و 11 سوره واقعه را مورد دقت و بررسی قرار داده است. خانم نسرین هژبری، نویسنده این مقاله شأن نزول این آیات را از دیدگاه «مفسران شیعه و اهل تسنن» ارائه کرده است.
وی در این مقاله با استناد به تفسیر قرآن به قرآن و روایات شیعه و اهل تسنن، مصادیق «صادقین، سابقون و مقربون» را حضرات معصومین (ع) بر میشمارد.
«رایةالهدی» یکی دیگر از عناوین نشریه میباشد که استاد نوغانی تحقیقی درباره اوصاف اهل دنیا در نهجالبلاغه ارائه نموده است. وی در این نوشتار به معرفی دنیا و خصوصیات اهل آن در خطبه 114 نهجالبلاغه پراخته است و علت مذمت دنیا و زشتی خصائص اهل آن را بیان نموده است، سپس ارزیابی و مقایسهای بین دنیا و آخرت در این خطبه ارائه کرده است.
خانم منور شایسته خوی، در مقالهای با عنوان «و خداوند نزدیک است»، راههای رسیدن به خداوند را تشریح کرده است. نویسنده در این نوشتار اولین مرحله رسیدن به خداوند را «معرفت» برمیشمارد وی در ادامه، راههای رسیدن به خداوند را در هفت بخش همچون «مبارزه با خود محوری، شکیبایی و صبوری در طاعت، اخلاص، خوارشمردن دنیا، خداوند را مالک دانستن، شکر و حرکت به سوی خدا و تمنا و پوزش از او» تشریح میکند. در انتها نیز، نشانههای رسیدن به خدا و آثار رسیدن به خداوند را برای خوانندگان برمیشمارد.
«دولت کریمه» عنوان دیگر این فصلنامه است که سیده عطیه تحقیقی، جلوههایی از حکومت مهدوی را در دعای افتتاح بررسی نموده است. پژوهشگر در این موضوع، دستاوردهای دولت کریمه حضرت مهدی (عج) را بر شمرده است که شامل: «عزت اسلام و شیعیان، وحدت، عدالت و تربیت» میباشد.
محقق در ادامه، جلوههای مهدوی (عج) را در موضوعاتی همچون: «بینیازی همگانی، ریشهکنشدن فقر، ادای دیون و آزادی اسیران» بیان میدارد و به تشریح این موضوعات میپردازد.
برخی از عناوین فصلنامه شامل: «ای نور چشم خوبان»، «زشت زیبا»، «نبشتن ز گفتن مهمتر شناس»، «سرابی در برهوت بیعدالتی»، «نسیم طرهدوست»، «فرصت برای تقرب»، «سختتر از سنگ، زلالتر از اقیانوس»، «آتش درون»، «خادم خوب خدا»، «گسترش یک عقیده جهانی»، «بهجت عارفان»، «تلاش برای رهایی»، «خدا دفاع میکند»، «دشمن دادهها»، «خدمتگزار خدوم خانه» میباشد.
هفدهمین شماره از فصلنامه «شمیم نرجس» به صاحبامتیازی مدرسه علمیه نرجس (س) و مدیر مسئولی سرکار خانم اکرم نصیری، در 81 صفحه و با قیمت یکهزار پانصدتومان منتشر شده است.
علاقهمندان جهت ارتباط با نشریه میتوانند به نشانی: مشهد، انتهای دانش غربی، مدرسه علمیه نرجس (س)، واحد نشریه مراجعه کنند و یا با تلفن 8595040-0251 تماس بگیرند.
در ضمن پایگاه اطلاعرسانی www.narjes.com در دسترس علاقهمندان میباشد.