به گزارش مرکز خبر حوزه، یکی از فضلای حوزه در این مراسم با اشاره به ویژگی های بارز اخلاقی و علمی این عالم وارسته اظهارداشت: آیت الله دشتی، زندگی خودرا در راه تعلیم و تعلم و خدمت به مردم صرف نمود و از محضر اساتید برجسته فقاهت و اجتهاد استفاده کرد.
حجت الاسلام فاضل خراسانی کدکنی ادامه داد: وجود پر برکت این عالم وارسته به شکلی در منطقه جنوب کشور تاثیرگذار و ملجا و پناهگاه مردم بود که با رفتن ایشان خلا بزرگی احساس می شود، وجود این عالم برجسته باعث خیر و برکت برای مردم متدین منطقه بوشهر بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش مهم علما و بزرگان در تربیت آحاد مردم، افزود: مردم هرچه دارند از وارستگی و علم بزرگانشان است؛ امثال آیت الله دشتی واقعاً پناهگاهی برای مردم متدین در برابر هجمه های فکری و اعتقادی دشمنان بود.
سخنران این مراسم با بیان اینکه دین اسلام سه اصل اساسی علم، تقوا و تلاش در راه دین را مهمترین اصول برای ارزشگذاری افراد می داند اظهارداشت: قرآن کریم تصریح می کند، ارزش کسی که می داند با کسی که نمی داند برابر نیست.
وی افزود: قرآن تاکید می کند مردم برای به دست آوردن این امتیاز بزرگ یعنی علم آموزی تلاش کنند؛ چون این امتیاز نه تنها سعادت دنیا و آخرت را تضمین می کند بلکه آشنایی با آن نیز برای همگان میسر است.
حجت الاسلام فاضل خراسانی ادامه داد: هرکسی بخواهد می تواند در این مسیر قدم بگذارد و از این امتیاز بهره مند شود؛ البته تنها علومی موجب سعادت انسان می شوند که خدایی باشند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم بیان داشت: ارزش یک علم به آن است که انسان را به خدا نزدیک کند، چنین علمی در نظر اسلام ارزشمند و یک امتیاز محسوب می شود.
سخنران این مراسم تصریح کرد: هیچ دینی به اندازه دین اسلام به علم و علم آموزی تاکید نکرده و بر احترام و تکریم بر اساتید سفارش نکرده است؛ بنابراین برگزاری این نوع جلسات و مراسم ها در جهت عمل کردن به این سفارشات قرآن کریم است.
وی ادامه داد: دین اسلام همانطور که برای علم مرز نمی شناسد و دستور می دهد علم را ولو در چین بدست آورید، برای گسترش اسلام نیز مرزی قائل نیست.
حجت الاسلام فاضل خراسانی تاکید کرد: دومین امتیاز از منظر قرآن کریم تلاش و کوشش در راه خدا و گسترش دین خدا در سراس جهان است که امثال آیت الله دشتی در این زمینه گام های موثری برداشتند.
وی عنوان کرد: بنا به فرموده قرآن کریم کسی که برای دین خدا قدمی بر می دارد و احساس مسئولیت می کند و مردم را به دین دعوت می نماید و سرمایه مال و جان را در این راه صرف می کند، جزء کسانی است که دارای برترین امتیازات در نزد خداوند هستند.
سخنران این مراسم در پایان با بیان اینکه تقوا و زهد از ارزشمندترین امتیازات در نزد خداوند است، خاطرنشان کرد: هرکسی که می خواهد مورد رحمت و عنایت الهی قرار گیرد می بایست زهد و تقوا پیشه کند و انجام واجب و ترک حرام را سرلوحه زندگی خود قرار دهد، در این صورت مورد توجه کامل امداد های غیبی و الهی قرار می گیرد.