شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اینکه برای نشان دادن اختلاس چند هزار میلیاردتومانی بگویند این اختلاس به مراتب از هزاران بدحجابی بد‌تر است، درست نیست؛ زیرا هر دو گناه بزرگی محسوب می‌شوند و نباید ارزش گناهان را کم کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله سید احمد خاتمی، شامگاه روز گذشته در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مرکز آموزش تخصصی تفسیر و علوم قرآن حوزه علمیه قم که در سالن اجتماعات این مرکز برگزار شد، ضمن تبریک سال جدید فعالیت این مرکز، اظهار داشت: پیش از انقلاب درس قرآن در حوزه توسط برخی از اساتید تدریس می‌شد، ولی نگاهی به همچون نگاه تعمقی فقه و اصول وجود نداشت، ‌ولی با پیروزی انقلاب اسلامی تحول گسترده‌‌ای در علوم قرآنی به وجود آمد.

وی با اشاره به وجود هزاران حافظ قرآن کریم در جامعه، افزود: در گذشته تعداد حافظان قرآن انگشت شمار بود، از این رو مورد تمسخر برخی اهل سنت قرار می‌گرفتیم و در اتهام بی توجهی به قرآن قرار داشتیم، ولی امروز حضور هزاران حافظ قرآن، قاریان بین‌المللی، برگزاری 31 دوره تخصصی تفسیر و علوم قرآنی، بیش از یک هزار دانش‌آموخته علوم قرآنی، تألیفات فراوان قرآنی در  رشته‌های مختلف و... همگی نشان دهنده تحول عظیم در عرصه قرآنی است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه ادبیات عمومی حوزه را برای رشته تخصصی تفسیر ناکافی  دانسته و گفت: برای رشته‌ تخصصی قرآن که علاوه بر فهم لغت و معنی قرآن، نیاز به فهم استعاره، کنایه، اصطلاحات و... می باشد، طلاب باید علاوه بر ادبیات عمومی حوزه‌، خود را در این عرصه تقویت کنند.

امام جمعه موقت تهران همچنین انشار نشریه‌ای از سوی مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی را را ضروری دانسته و گفت: این مجله می‌بایست به عنوان نشریه‌ای مرجع درباره علوم قرآنی در سراسر کشور توزیع شود.

*بر مقالات قرآنی نظارت کنند

عضو جامعه مدرسین حوزه با تأکید بر ضرورت توجه مرکز آموزش تخصصی تفسیر و علوم قرآنی، به مقالات قرآنی اظهار داشت: این مرکز با توجه به مطالعات و تخصصی که دارد باید بر مقالات قرآنی که در عرصه‌های مختلف منتشر می‌شود، نظارت کند.

آیت‌الله خاتمی، دانش‌پژوهان مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی را امید‌های تفسیری حوزه برشمرد و خطاب به آنها گفت: قرآن کتابی است برای برطرف کردن نیازها بشر تا روز قیامت است و‌ مطالب جدیدی در آن وجود دارد که نیازمند تحقیق و پژوهش است.

وی با بیان این که دانش‌آموختگان این مرکز باید سفیران قرآن در حوزه باشند، با  تأکید بر این که تفسیر قرآن نیز مانند فقه و اصول باید دارای مراتبی باشد، اظهار داشت: همان گونه که فقه در حوزه از لمعه شروع و بعد از مکاسب و رسائل به خارج می‌رسد، در تفسیر قرآن نیز باید این گونه عمل شود و مراتبی برای آن قرار داده شود و دانش‌آموختگان این مرکز بر حسب توانایی به عنوان سفیران قرآن، علوم قرآنی را در حوزه تقویت کنند.

*صدا و سیما از ظرفیت حوزه استفاده کند

آیت‌الله خاتمی با اشاره به ضرورت استفاده صدا و سیما از دانش‌آموختگان خاطرنشان کرد: رسانه ملی می‌توانند در قالب تفاهم‌نامه‌ای با این مراکز به ویژه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی از این ظرفیت استفاده کند به گونه‌ای که با انعقاد این تفاهم‌نامه دانش‌پژوهان مراکز تخصصی حوزه معارف ناب و درست را تبیین کنند و صدا و سیما میدانی برای تبیین این معارف باشد.

وی ادامه داد: زمانی که یک شخص تربیت یافته حوزه به عنوان کارشناس صحبت می‌کند،‌ انسان احساس آرامش می‌کند که حداقل در حرف‌های او بدآموزی وجود ندارد.

*گناه بدحجابی را کم‌رنگ نکنید

عضو خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به اختلاس بزرگ در سیستم بانکی، گفت: این‌که کسی بگوید که این اختلاس چند هزار میلیارد تومانی به مراتب از هزاران بدحجابی بد‌تر است؛ باید گفت چرا برای بزرگ نشان دادن این مسئله بد بدحجابی را کم‌رنگ می‌کنید، این درست نیست.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: شخصی به عنوان کارشناس و روانشناس می‌آید و می‌گوید که نباید بدحجاب‌ها را امر و نهی کنید، موعظه و نصیحت هم نکیند. باید با آنها گفتمان کنید که کم کم به این باور برسد که این خلاف قرآن است که امر به معروف و نهی از منکر را واجب کرده است.

*اگر دل پاک دارند، باید ظاهر پاک هم داشته باشند

آیت‌الله خاتمی در پایان افزود: در برخی  جاها نیز گفته می‌شود بدحجاب‌ها ظاهرشان بد است، ولی دلشان پاک می‌باشد؛ یعنی چه که دل‌های این افراد پاک است؛ این‌ها  به گفته مرحوم امام وسوسه‌های شیطان است. اگر دلی پاک دارند،  باید ظاهر پاک هم داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha