چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

مراسم بزرگداشت استاد برهان الدین ربانی، عضو مجمع عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و رئیس شورای عالی صلح افغانستان در تهران برگزار شد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، در این مراسم كه پیش از ظهر امروز در مسجد نور تهران برگزار شد، عبدالله عبید، سفیر افغانستان در ایران، ضمن تقدیر از مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و انجمن دوستی ایران و افغانستان برای ترتیب دادن این مراسم بزرگداشت ، با بیان اینكه برهان الدین ربانی شخصیتی عالم، دانا و آكادمیك در تاریخ معاصر افغانستان محسوب می شود، اظهار داشت:وی ۵۰سال از حیات خود را صرف مطالعات اسلامی كرد.

وی افزود : وی در علوم دینی دارای شاگردهای متعددی بود و مبارزات خود را از دانشگاه كابل آغاز كرد.

سفیر افغانستان در ایران اضافه کرد: ربانی در سال ۱۹۶۸ از دانشگاه معتبر الازهر مصر، در رشته فلسفه اسلامی درجه فوق لیسانس گرفت. وی در سال ۱۳۵۱ مسولیت جمعیت اسلامی افغانستان را بر عهده گرفت؛ ربانی پس از پیروزی مجاهدین و شکست دولت نجیب‌الله در ۲۸ ژوئن سال ۱۹۹۲ رئیس جمهور موقت افغانستان شد . بعدا شورای اهل حل و عقد که مسول انتخاب رئیس جمهور رسمی بود در ۳۰ دسامبر سال ۱۹۹۲ برهان الدین ربانی را به عنوان نخستین رئیس جمهور رسمی حکومت مجاهدین در افغانستان انتخاب کرد.

تلاشگری در مسیر صلح

عبدالله عبید ادامه داد: وی در كنفرانس بیداری اسلامی درتهران شركت كرد و برای ایجاد صلح در افغانستان تلاش بسیاری به خرج داد و این ناشی از نقش موثر و برجسته علما و شخصیتهای اسلامی است.

وی بیان داشت: ربانی همیشه از لطف و بزرگی كشور، ملت و مسئولان جمهوری اسلامی ایران به مردم افغانستان در

دوره جهاد یاد كرده و آن را كشور دوست و برادر خطاب می كرد.

اعتقاد راسخ به وحدت شیعه و سنی

در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی، نماینده مجمع اهل بیت(ع) در افغانستان به ایراد سخن پرداخت و گفت: مبارزات شهید ربانی بسیار طولانی بود؛ مبارزه استاد از سالهای ۴۴و۴۵ شروع شد؛ زمانی كه در سال۴۲امام خمینی(ره) نهضت خویش ر ا بر ضد سلطه غرب و نظام شاهنشاهی در ایران آغاز نمود، حركتهای دینی، سیاسی و مذهبی شكل گرفت و در افغانستان نیز تاثیر خود را گذاشت چون رابطه شاه ایران و افغانستان بسیار نزدیك بود.

پرچمدار اولین نهضت اسلامی در افغانستان

نماینده مجمع اهل بیت(ع) در افغانستان افزود: اولین پرچم نهضت اسلامی در افغانستان توسط استاد ربانی شكل گرفت و جریانهای مختلف با ارشادات وی در افغانستان به یكدیگر پیوسته و منسجم شدند و از سال۴۷ این حركتها بیشتر جان گرفت و ارتباطات انقلابی بین دو كشور ایران و افغانستان گسترش یافت و پیامهای امام(ره) به افغانستان می آمد تا جبهه اسلامی در برابر جبهه كمونیست شكل گیرد.

وی با بیان اینكه استاد ربانی از استعداد بالایی برخوردار بود، تصریح کرد: برهان الدین ربانی به یكباره رهبر نشد بلكه برای اعتلای افغانستان از روشهای علمی، فرهنگی، سیاسی و.. تلاش بسیاری نمود و به این درجه والا رسید.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی تاکید کرد: اعتقاد ربانی به وحدت شیعه و سنی در مواضع سیاسی وی كاملا مشهود بود و اعتقاد داشت كه مسئله اصلی باید وحدت شیعه و سنی برای جهاد با كافران باشد.

به گزارش روابط عمومی مجمع تقریب، در این جلسه شخصیت هایی چون آیت الله تسخیری، دبیركل مجمع تقریب،دكتر محمد مهدی تسخیری مدیرعامل خبرگزاری تقریب، دكتر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ، مولوی اسحاق مدنی مشاور رئیس جمهوری در امور اهل سنت، حجت الاسلام و المسلمین اختری دبیركل مجمع اهل بیت(ع)، دكتر بی آزار شیرازی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، سفرای عراق و افغانستان در ایران و سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، مسئولان،معاونین و كاركنان مجمع تقریب، خبرگزاری تقریب، مجمع اهل بیت(ع)، دانشگاه مذاهب اسلامی و شخصیتها و علمای مختلف از ایران و افغانستان حضور داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha