به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، این شورا که متشکل از 40 جمعیت اسلامی از کشورهای ایران ، ترکیه ، پاکستان ، افغانستان ، کشورهای عربی و آفریقایی و کشورهای منطقه بالکان و ... می باشد ، به عنوان نماینده بخش اعظم مسلمانان در هامبورگ بوده و مخاطب اصلی مقامات سیاسی و اجتماعی هامبورگ در رابطه با مسائل مسلمانان می باشد.
* روحانی ایرانی، رئیس دوره ای شورای مسلمانان هامبورگ
اولین سخنران این اجلاس حجت الاسلام والمسلمین دکتر رمضانی رئیس دوره ای شورای مسلمانان هامبورگ بود.
امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ ، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جلسه و تقدیر و تشکر از فعالیت ها و همکاریهای خوب شورای مسلمانان هامبورگ ، به لزوم گسترش فعالیت های اجتماعی شورای هامبورگ اشاره کرده و افزود: شورای مسلمانان هامبورگ باید با انسجام بیشتر فعالیت های خود را در زمینۀ دیالوگ و برگزاری سمینارهای تخصصی برای معرفی صحیح اسلام گسترش دهد.
وی با اشاره به مساله بیداری اسلامی در جهان امروز ، لزوم هوشیاری هر چه بیشتر مسلمانان جهان را گوشزد کرده و گفت: شورای مسلمانان هامبورگ نیز باید در اتفاقات مهمی که مربوط به اسلام است مانند اهانت به ساحت قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) از خود واکنش نشان داده و در محکومیت چنین اعمالی، بیانیه صادر نماید.
* ضرورت نظارت بر کلاسهای دینی در مدارس آلمان
وی همچنین با تاکید بر اهمیت نظارت بر کلاسهای دینی در مدارس آلمان از سوی مراکز اسلامی افزود: باید در کلاسهای آموزش دین در مدارس به شاخصه های اصلی اسلام مانند عقلانیّت ، عدالت ، معنویت و جامعیت علمی اسلام پرداخته شود ، نه اینکه به بحثهای تاریخی و تشریح برخی از جنگهای تاریخی صدر اسلام و اینگونه مسائل اکتفا شود و اسلام خدای نکرده به عنوان یک دین خشن معرفی گردد.
* پیگیری بخش اذان از مساجد آلمان
رئیس دوره ای شورای مسلمانان هامبورگ در ادامه به پیگیری برخی از مسائل مربوط به مسلمانان توسط شورای هامبورگ اشاره کرده و افزود: انتظار می رود همانطور که شورا قبلا هم پی گیر مسئله پخش اذان از مساجد بوده ، این پی گیری ها ادامه داشته باشد تا حداقل هفته ای یکبار گلبانگ اذان از یکی از مساجد هامبورگ پخش شود . همچنین بسیار مناسب است که تعطیلی عید فطر برای دانش آموزان دو روز باشد تا اگر مساجد مختلف شیعه و سنی بر اساس مبانی خود، دو روز عید داشتند ، همه مسلمانان بتوانند در روزهای غیر تعطیل رسمی آلمان ، در مراسم عبادی عید فطر شرکت نمایند.
وی بر مشارکت جدی مسلمانان برای جمع آوری کمک در حوادث طبیعی غیر مترقبه مانند سیل ، زلزله و ... به عنوان یک وظیفه انسانی تاکید کرده و اظهار داشت: الحمد لله در رابطه با سیل زدگان پاکستان و نیز بحران سومالی ، کمکهای مردمی چشمگیری در مرکز اسلامی هامبورگ و مراکز ذیربط جمع آوری گردید که بازتاب خوبی داشت و این جزء وظایف مسلمانان است که در چنین حوادثی به کمک همنوعان خود بشتابند .
* ائمه جماعات، سفیران اسلامند
امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در پایان سخنان خود ، بار دیگر بر اهمیت و نقش مهم گرو ه های مختلف اسلامی در معرفی اسلام به دنیا ، تاکید کرد و گفت: تمامی مراکز و مساجد و نیز ائمه جماعت و مسئولین ، سفیران اسلام هستند و سهمیه دفاع اسلام بر عهده آنها قرار داده شده است . ما از خداوند متعال خواستاریم که توفیق درک و معرفی اسلام را آنگونه که بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده به ما عنایت بفرماید .
از دیگر سخنرانان این مراسم آقای دکتر مصطفی یلداش ، یکی از رؤسای دوره ای شورای مسلمانان هامبورگ بود.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت مسلمانان در فعالیتهای اجتماعی افزود : مسلمانان باید در فعالیتهای گوناگون در جامعه آلمان مانند انتخابات ، تظاهراتهایی که بر علیه جنایتهای حکومتهای مستبد عربی و ... انجام شود ، حضور فعال داشته باشند و از گروههای رادیکال که با شعارهای عوام فریبانه و اعمال و رفتار ناشایست بر اسلام خدشه وارد ، می کنند دوری جویند.
* دعوت از جوانان برای حضور در شورای مسلمانان
دکتر یلداش در بخش دیگری از سخنانش به حضور فعال نیروهای جوان در شورای هامبورگ اشاره کرده و افزود: باید از نیروهای جوان دعوت شود که حضور پررنگ تری در شورای مسلمانان و برنامه ریزیها یی که صورت می گیرد داشته باشند تا بتوانند به مرور زمان با کسب تجربیات مناسب در هیئت رئیسه فعالیت کنند.
سخنران بعدی این اجلاس آقای نوربرت مولر، مسئول کمسیون حقوقی شورا بود.
* نیاز مبرم مسلمانان به ساخت مساجد جدید
وی با اشاره به نیاز مبرم مسلمانان به ساخت مساجد جدید در نقاط مختلف شهرهای آلمان ابراز داشت: جمعیت مسلمانان در آلمان روز به روز در حال افزایش است و باید به فکر ساخت مساجد جدید در نقاط مختلف شهرها بود. وی همچنین در رابطه با برگزاری کلاسهای دینی در مدارس آلمان ، به این نکته اشاره کردند که تا به حال درس اسلام شناسی در مدارس زیر نظر پروتستانها و توسط ایشان ارائه می شده است ، اما جدیداً مسلمانان نیز خواستار ارایه دروس دینی در مدارس شده اند .
در ادامه چند تن از اعضاء شورا به نمایندگی از مساجد و مراکز خود، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های اخیر این مراکز به بیان پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند.
* زنان مسلمان، جایگاه واقعی زن در اسلام را معرفی کنند
آخرین سخنران این جلسه خانم ارزلم ناس از اعضای کمسیون زنان بود . ایشان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این کمیسیون ، به لزوم حضور فعال زنان در عرصه های مختلف اجتماعی اشاره کرده و افزود: زنان مسلمان متعهد ، بالاخص کسانی که موفق به کسب مدارج تحصیلی در آلمان شده اند باید بیش از پیش در محافل سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی حضور یابند و بکوشند جایگاه واقعی زن در اسلام را معرفی کنند .