به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین زمانی در نشست همکاری معاونتهای پژوهش و بینالملل حوزههای علمیه هدف از راهاندازی معاونت بینالملل را حضور علمی حوزه در عرصه جهانی معرفی و بیان داشت: حوزویان کارهای ارزشمندی در داخل کشور انجام دادهاند، ولی در عرصه بینالملل، غیر از کارهای فردی، کاری رسمی از سوی حوزه انجام نشده بود که این معاونت به دنبال حضور علمی حوزه در عرصه جهانی میباشد.
وی با بیان این که هدف حوزه تأمین نیازهای معرفتی و دینی مردم ایران و جهان است، اظهار کرد: زمانی که این معاونت کار خود را آغاز کرد، مشخص شد که شرایط امروزحوزه برای فعالیت علمی در عرصه بینالملل مساعد نیست، به این معنی که نه آموزشهای کافی در این عرصه به حوزویان داده شده است و نه حوزویان نسبت به مسائل روز جهان وجریانات علمی علوم الهی و انسانی آگاهی کامل دارند.
معاون بینالملل حوزههای علمیه مشکلات پژوهشی حوزه را از دیگر کاستیها در عرصه بینالملل معرفی و عنوان داشت:کارهای پژوهشی ارزشمندی از سوی نویسندگان و پژوهشگران حوزوی تألیف شده است، ولی بسیاری از اینها تنها در داخل کشور کارآمد است؛ در صورتی که نیاز است پژوهشگران حوزه، آثار علمی که مورد استقبال تمامی ادیان الهی و انسان و مذاهب اسلامی است را ارائه دهند.
وی ادامه داد: در این راستا معاونت بینالملل حوزههای علمیه علاوه بر این که به سراغ ظرفیتهای بینالمللی رفته تا نیازها را شناسایی کند، این کشورها را نیز برای پذیرش آثار حوزوی آماده میکند که برای این کار از سفرا و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف کمک گرفتهایم.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی اظهار کرد: اداره کل امور داخلی این معاونت در سه بخش ارتباطات حوزوی و ارتباطات غیر حوزوی و اداره کل ارتباطات بینالمللی در بخش کشورهای عربی و آفریقا، آسیای شرقی و اروپا و امریکا فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در اداره مطالعات این معاونت مطالعات بنیادی برای چگونگی کار در عرصه بینالمللی بررسی میشود. در این اداره چشمانداز حوزه از نگاه بینالمللی و راهکارهای و رویکرد بینالمللی نظام آموزش حوزه مورد مطالعه قرار میگیرد.
معاون بینالملل حوزههای علمیه در تبیین فعالیتهای اداره پشتیبانی از همایشها در معاونت بینالملل اظهار کرد: همایشهای بینالمللی حوزه در ایران برگزار میشود که برنامهریزی و حمایت از آن و برنامهریزی برای حضور پررنگ حوزه در همایشهای بینالمللی در خارج کشور بر عهده این اداره میباشد.
وی افزود: همچنین از سوی این معاونت شورای راهبردی بینالملل حوزه طراحی شد و نمایندگانی از 20 مؤسسه فعال در عرصه بینالملل در این شورا حضور دارند و برنامههای راهبردی را دنبال میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی در ادامه درباره عرصههای همکاری معاونتهای پژوهش و بینالملل حوزههای علمیه گفت: انتقال محصول پژوهشی حوزویان به خارج از کشور، انتقال دانش دینی و علوم انسانی و دستآوردهای علمی روز جهان به حوزه و ساماندهی پژوهشهای علمی حوزههای علمیه خارج از کشور از محورهای همکاری این دو معاونت میباشد.
وی افزود: این سه محور، دارای زیرشاخههای متعددی است که باید از سوی کارشناسان و مدیران مربوطه در این دو معاونت مورد بررسی قرار گیرد.