شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 256752
۱۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۵

آیین رونمایی از مجموعه کتب «دین و رسانه» با حضور روحانیون و مدیران و کارشناسان صدا و سیما در سالن اجتماعات نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، کارشناس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما در این مراسم به معرفی این مجموعه کتب پرداخت و اظهارداشت: کتاب های «درآمدی بر روایت دینی در سینما و داستان» اثر دکتر غلامرضا یوسف زاده، «کتاب شناسی توصیفی دین و رسانه» اثر دکتر عیسی زارعی و «درآمدی بر ساختار روایی قصه های قرآنی» اثر دکتر علی اصغر غلامرضایی این مجموعه ارزشمند را تشکیل می‌دهد.

حجت‌الاسلام سیدحمید میرخندان خاطرنشان کرد: آنچه در مجموعه کتب «دین و رسانه» جمع آوری شده حاصل مقالات برتر اندیشمندان و صاحبنظران در این عرصه است که در همایشی تحت همین عنوان ارائه شده بود.

عضو هیئت تحریریه فصلنامه دین و رسانه، با اشاره به ویژگی های این مجموعه ارزشمند، افزود: مباحث مندرج در این مجموعه به دوبخش رسانه دینی و دین رسانه ای تقسیم شده است که در 16 مقاله به تبیین و بررسی زوایای مختلف این مسئله پرداخته است.

وی با بیان این‌که مجموعه کتب «دین و رسانه» در نوع خود از جدیدترین کارهای فاخر و علمی در عرصه رسانه و ارتباطات محسوب می شود، گفت: در بخش اول این مجموعه کتب، بیشترین تمرکز بر روی مباحث و عناوین دینی است که خلأ مطالعاتی آنها در عرصه رسانه ای کشور به خوبی احساس می گردد.

حجت الاسلام میر خندان با اشاره به اهمیت پرداختن به مسئله دین و رسانه و توجه هرچه بیشتر به این نوع فعالیت های علمی و پژوهشی، تصریح کرد: دانش دینی رسانه، پشتوانه نظری برای صدا و سیما فراهم می کند و موجب می شود رسانه ملی در عرصه دین با موفقیت های بیشتری حرکت کند.

عضو مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما ادامه داد: مجموعه کتب «دین و رسانه» تلاش کرده به مسئله نسبت میان رسانه دینی با آموزه های دین و همچنین نسبت این دو با دانش های رسانه ای بپردازد و با بهره گیری از غنای آموزه های اسلامی مباحث رسانه و ارتباطات را مدل سازی کند.

وی با اشاره به بخش دوم مجموعه کتب «دین و رسانه» که به بحث دین رسانه ای پرداخته است، اضافه کرد: در این بخش به بحث کیفیت، چگونگی و نحوه حضور دین در رسانه و تبلیغ رسانه ای دین پرداخته شده و کارشناسان عرصه رسانه تلاش کردند به بررسی انعکاس دین در رسانه و ویژگی های خاص آن بپردازند.

عضو هیئت تحریریه فصلنامه دین و رسانه تاکید کرد: از مهمترین فوائد این مجموعه کتاب، پرداختن به مباحثی است که در آینده از هر نوع سطحی سازی دین در رسانه جلوگیری می کند و محتوای دینی رسانه ملی را تقویت می نماید.

حجت الاسلام میرخندان بیان داشت: در نگارش مقالات فضای پژوهش ها توجه به اسلام و تاثیرگذاری آموزه های اسلامی در بحث های رسانه ای است و تلاش شده در 16 مقاله علمی پژوهشی ابعاد مختلف نیاز رسانه به دین و دین به رسانه مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

وی در پایان با اشاره به برخی عناوین 16 گانه مقالات ارائه شده در این مجموعه کتب، خاطرنشان کرد: «دین، رسانه و مسئله جنسیت»، «نقش مفهومی دین در رسانه و فرهنگ مصرف»، «رادیو و مدل آیینی در توسعه و ارتباطات دینی»، «معیارهای خبر و اطلاع رسانی در قرآن کریم»، «تحلیل فقهی مسئله اشاعه فحشا در فعالیت های رسانه ای»، «حمایت از حریم خصوصی در آثار سمعی و بصری»، «رسانه ملی و بایسته های دینی» و «بررسی مبانی نگرش به زن در رسانه های دینی و غیر دینی» از جمله عناوین مقالات ارائه شده به دبیرخانه همایش می‌باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha