به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام محمد رضا صالح، امروز در نشست خبری با تشریح برنامه های هفدهمین المپیاد علمی قرآن وحدیث طلاب غیر ایرانی، گفت: جامعه المصطفی به عنوان نهادی حوزوی و بینالمللی نقش مؤثری در تبیین معارف قرآنی در عرصه بینالملل دارد،
وی افزود المصطفی نهادی روییده از متن انقلاب اسلامی ایران است و رسالت خود را در گسترش آموزههای قرآنی میداند.
حجتالاسلام صالح ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز تأکید کردند که آموزشهای قرآنی، باید از جایگاه ویژهای در برنامههای المصطفی برخوردار باشد، ما نیز در پی این فرمایش، کارهای مختلفی را اجرا کردیم.
وی ادامه داد: المصطفی درسطح بینالملل با تودههای مختلف مردم از مذاهب گوناگون در ارتباط است که بهترین وسیله برای ارتباط با مذاهب اسلامی را کارهای قرآنی میداند.
رییس شورای سیاستگذاری المپیاد المصطفی ادامه داد: عوامل متحجر وهابی میخواهند جلوه دهند که مذهب تشیع توجه لازم را به قرآن ندارد، اما المصطفی با کارهای خود عکس این ادعا را ثابتکرده است.
حجت الاسلام صالح عنوان کرد: امروز این نهاد حوزوی، پرچمدار ترویج معارف قرآن و عترت در سطح جهان است، به این امر افتخار میکند.
معاون فرهنگی- تربیتی جامعة المصطفی تأکید کرد: آموزشهای قرآنی، اعم از روخوانی، روانخوانی و تجوید و... برای طلاب غیرایرانی تدارک دیده شده است و رشته های عالی قرآن و حدیث برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: تبلیغ قرآن محور، طرحی است که به وسیله حجتالاسلام قرائتی برای بیش از یکهزار طلبه اجراء میشود.
حجت الاسلام صالح ابراز داشت: توجه به احادیث اهل بیت (ع) و حفظ حد اقل سه جزء قرآن کریم برای طلاب به خصوص در سطح کارشناسی ارشد، از دیگر برنامههای المصطفی به شمار میرود.
وی به اهداف هفدهین دوره المپیاد قرآن و حدیث اشاره کرده و گفت: توسعه و تعمیق فضای انس با قرآن، حدیث و ادعیه در میان طلاب ، توجه به گسترش معارف ثقلین در عرصه بینالملل، سنجش و بازخوردگیری کارهای قرآنی المصطفی، تربیت نیروهای کارآمد قرآنی و اهتمام به کارهای قرآنی، صحیفة سجادیه و نهجالبلاغه از اهداف این المپیاد می باشد.
معاون فرهنگی- تربیتی جامعه المصطفی افزود: این المپیاد توجه ویژهای، به بیداری جهان اسلامی دارد، به طوری که در ادامه تأثیر انقلاب اسلامی ایران بر این بیداری ما نیز در قالب این المپیاد به آن پرداختهایم.
وی ادامه داد: جهاد اقتصادی، و اقتصاد در قرآن کریم، همچنین اخلاق و معنویت در المصطفی از دیگر موضوعات این المپیاد است.
حجت الاسلام صالح اضافه کرد: مخاطبان المپیاد، طلاب و دانشآموختگان المصطفی، دانشگاه مجازی المصطفی و طلاب جامعهالزهرا و استادان و اعضای هیئت علمی این نهاد بینالمللی میباشد.
وی با اشاره به بخشهای المپیاد، گفت: این المپیاد درسه بخش ودر 92 رشته برگزار می شود؛ به گونهای که در بخش کتبی 42 رشته، در بخش شفاهی 37رشته و در بخش آثار13رشته وجود دارد.
رییس شورای سیاستگذاری المپیاد المصطفی افزود: مرحله نهایی المپیاد در ایام دهه فجر برگزار می شود، علاوه بر شیوه حضوری، در دانشگاه مجازی المصطفی نیز در پنج رشته انجام میشود.
وی با بیان این که المپیاد به 4 زبان فارسی، انگلیسی، عربی و اردو برگزار می شود، خاطرنشان کرد: مرحله نهایی المپیاد در ایام ربیع الاول و در هفته وحدت انجام می شود و اختتامیه آن در شب میلاد پیامبر اعظم (ص) برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام صالح با بیان این که سال گذشته 11هزارو 691نفراز هفتاد ملیت در المپیاد المصطفی شرکت کردند، گفت : بعد از شناسایی برترین های المپیاد، بازخوردگیری از آن انجام میشود.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: حمایتهای ما از نخبگان قرآنی و تشکیل انجمنها و تشکلهای قرآنی و حدیثی بعد از برگزاری المپیاد انجام میشود.