شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

با پیروزی انقلاب اسلامی و توجه بیشتر حوزه های علمیه و نهاد های علمی و پژوهشی به مسئله تدوین دایره المعارف های علمی و مهم، تاکنون 200 دایرةالمعارف تدوین و منتشر شده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر  غلامعلی حداد عادل ، در مراسم رونمایی از دانش نامه قرآن و حدیث که پیش از ظهر امروز در موسسه دارالحدیث برگزار شد، اظهارداشت: با انتشار این دایرةالمعارف، حوزه و حوزویان ارادت خودرا به احیای علوم و معارف اهل بیت (ع) و گسترش آن در سطح جهان به اثبات رساندند.

وی افزود: امروز عصر دایره المعارف های بزرگ در جهان است و این مسئله در عصر کنونی نشان از توجه جهانیان به گردآوری اندیشه و بیانات گذشتگان دارد که در این زمینه ایران اسلامی نیز عقب نمانده است و با شتاب پیش می رود.

حداد عدال ادامه داد: مطابق برآوردی که صورت گرفته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 200 نوع دایرةالمعارف علمی تالیف و یا در دست تالیف است که این نشان دهنده برکت علمی نظام اسلامی و ثمرات انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: امروز به جز این دانش نامه که 16 جلد از 60 جلد آن رونمایی می شود، سه دانش نامه بزرگ دیگر در حال تدوین است که یکی از آنها تدوین دانشنامه جهان اسلام است که 21 سال قبل با اندیشه رهبری در زمانی که دور اول ریاست جمهوری ایشان بود، راه اندازی شد و امروز به موسسه علمی معتبری تبدیل شده است.

 وی افزود: تاکنون 15 جلد از این دانشنامه ارزشمند در 13 هزار صفحه منتشر شده و پیش بینی می شود در 50 جلد به اتمام برسد.

حداد عادل با اشاره به دانشنامه قرآن و حدیث، گفت: این دانشنامه عضو جدیدی از خانواده دایرةالمعارف هایی است که به برکت انقلاب اسلامی در ایران تدوین شده است مطمئن هستیم در ارتقای سطح علمی جامعه تاثیرات شگرفی خواهد داشت.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: برنامه ریزی، مجاهدت و مدیریتی که برای تالیف دانش‌نامه‌های علمی در ایران صورت گرفته، در سال های آینده آثار بسیار ارزشمند و گرانبهایی را برای جامعه علمی به همراه دارد.

وی یادآور شد: تالیف یک دانش نامه به منزله ایجاد یک زیرساخت علمی قوی برای پیشرفت علم در یک کشور است و با این نوع دانشنامه ها می توانیم آینده بسیار روشن و خوبی را برای علم در کشور و ارتقای آن در عرصه های مختلف پیش بینی کرد.

حداد عادل ادامه داد: هر نوع اقدامی برای گردآوری و تنظیم این دانش‌نامه‌ها قدمی در تثبیت هویت اسلامی و شیعی محسوب می شود و بی تردید به حفظ بایسته و شایسته احادیث شیعی کمک می کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم خطبا و وعاظ حوزوی از این دانش‌نامه‌ها در منبرها و سخنرانی ها استفاده کنند تا از هر گونه افراط وتفریط و خرافه و کج اندیشی در ارائه مطالب مورد نیاز جامعه مصون بمانند و شاهد بروز برخی افکار انحرافی در جامعه نباشیم.   

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha