به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سيدآبادي، در همايش مشترك ائمه جماعات و هيئت مناء مساجد مشهد در حسينيه امام رضا (ع) با بيان اين مطلب افزود: باید به موقعیت سیاسی خود توجه و از این فرصت استفاده کرد.
وی به دغدغه آیت الله میزرا جواد آقای تهرانی،از علما و عرفاي مشهد و حضور ایشان در جبهه ها و با بیان خاطره ای از ا یشان و آیت الله خوانساری در دیدار با امام خمینی (ره)، گفت: امروز هم باید مانند این بزرگواران احساس تکلیف کرد و در سنگر مسجد در این باره اهتمام داشت.
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان بر توجه به موقعیت زمانی امروز روحانیت اشاره نمود و ضمن تاکید بر فرصت های اندک و کوتاهی که علما برای گسترش معارف اسلامی و شیعی داشته اند، یادآور شد: امروز در فضایی زندگی می کنیم که برای اولین بار در تاریخ غیبت بر شالوده فقه اهل بیت (علیهم السلام) می باشد و اگر از این فرصت استفاده نکنیم باید پاسخگو باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی با بیان این که سرآمد همه متقین، زاهدان و عارفان عصر ما، امام راحل بود که مکتب سیاسی اسلام را احیا کرد، اظهارداشت: ایشان حفظ این نظام را از اوجب واجبات دانسته اند.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی با بیان این که تفقه و فهم درست دین یکی از شاخصه های کمال در جامعه است، اظهارداشت: تفقه یعنی طلب فهم دین و جامعه ای که دین فهم شود بصیر می گردد و به همین جهت هرگز دچار کج فهمی نمی شود و راه را از بیراهه و حق را از باطل تمییز می دهد و می شناسد.
وی درخواست بصیرت را یکی از بهترین خواسته هايي دانست كه از خداوند متعال بايد طلب کرد و در همين زمينه اذعان نمود: همیشه کج فهمی از دین موجب بروز مشکلاتی در جامعه شده است و بر همين اساس اهل بیت (علیهم السلام) حتی در خفقان ترین زمان هم در مقابل این امر مبارزه و تلاش می کردند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی، با اشاره به این که اصلي ترين فعاليت امام سجاد (علیه السلام) در خفقان آن دوران، درباره تبیین دین و تجدید اساس اسلام بود، گفت: امام رضا (علیه السلام) نيز در مدتی کوتاه با استفاده از فرصت حکومت در زمینه درخشش اسلام و دین اهتمام زيادي داشته اند.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان فرصت مسجد را فرصت استثنایی و بی بدیلی دانست که با هیچ فرصتی قابل مقایسه نیست.
* مسجد و منبر رساترین و موثرترین موقعیت برای کار دینی
وي با بیان این که هیچ فرصت و موقعیتی برای کار دینی و تفسیر و تبیین معارف زلال دینی از منبر و مسجد کم هزینه تر، رساترو موثر تر نيست، خاطرنشان كرد: دليل اين امر اين است كه مردم نگاه خاصی به مسجد و امام جماعت دارند؛ بنابراين باید از این پایگاه استفاده خوبی ببریم.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی ضمن تأكيد بر اين امر که مسجد دارای صبغهاي تاریخی در میان مردم است، به نقش مساجد در دوران انقلاب، دفاع مقدس، انتخابات و ... اشاره و یادآورشد: انجام كار از روي اخلاص، تأثیر زیادي در میان مردم خواهد داشت.
* امام جماعت مدار و محور مسجد است
وي تصريح كرد: امام جماعت مسجد، مدار ومحور آن است و به همين خاطر اين نقش دارای اهمیت و قابل توجه می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدآبادی با اشاره به خاطره اي از ديدار خود با مقام معظم رهبري که روشنفکر ترین کار روحانی را خطابه و منبر عنوان کردند، گفت: بر اساس اين نظر، باید نسبت به این جایگاه توجه بیشتري داشته و مراقب باشیم.
وی با اشاره به عصر اطلاع رسانی در دنیای امروز، اظهارداشت: امروز ایمان عملی کم است که باید با اهتمام به رفتارمان اين زمينه تقويت شود.
عضو شورای برنامهریزی حوزه علمیه خراسان تفقه، بیان سخنان به روز و مورد نیاز مردم سه شرط مهم براي ائمه جماعات مساحد برشمرد و گفت: نباید فقط نقل کرد بلکه مي بايست در ارائه مطالب به مستند بودن آن نيز توجه داشت.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی در پايان با بیان این مطلب که هیئت امناء مساجد نیز باید توجه داشته باشند که بازوی امام جماعت هستند، ابرازداشت: مسجد پایگاه همه شؤون دینی است و باید نگاه به مسجد نگاهی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... باشد.