به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله جوادی آملی در جلسه اخلاق این هفته خود با بیان این که اخلاق علاوه بر تکمیل روابط اجتمل عی ضعف قانون را نیز ترمیم می کند، گفتند: در هر جایی که شاهد باشیم قوانین اجتماعی دچار کمبود شدهاند اخلاق می تواند نقش ترمیم کنندگی خود را ایفا کند.
معظم له افزودند: گذشته از اين كه اخلاق از سطح بسیاری از علوم دیگرعميقتر است، قلمرو نفوذ آن نیز بيشتر از علوم ديگر است.
ایشان بیان داشتند: قانون تنها روابط اجتماعي میان مردم را تأمين ميكند، اما اخلاق هم روابط اجتماعي ما را تكميل کرده و هم ضعف قانون را ترميم ميكند.
مفسر قرآن کریم تأکید کردند: اخلاق علاوه بر این که روابط خانوادگي و قوم و قبيله ای را تأمين ميكند، رابطه ایشان با خود را و نیز رابطه خودمان با خدايمان را برقرار ميكند.
معظمله ادامه دادند: اخلاق به انسان ها ميگويد که شما دو لايه هستيد، يك لايه به حسب ظاهر در اختيار شما است و آن لايه ديگررا به عنوان امانت در اختيار شما قرار داده اند که براي شما نيست.
ایشان افزودند: انسان دو لايه دارد، يكی «من» است كه خداي سبحان به حسب ظاهر در اختيار او قرار داده است و يكی دیگر «من» است كه خداي سبحان آن را به عنوان راهنما و چراغ راه در كنار جان انسان مستقر كرده که اين امانت خدا است و براي او نيست.
حضرت آیتالله جوادی آملی اظهار داشتند: ظلم؛ یعنی ظالم از مرز خود تعدّي كند و وارد محدوده ممنوعه ديگري شود، اگر كسي در محدوده خودش حركت كند، ظلمی بوجود نخواهد آمد.
معظم له خاطر نشان کردند : جبهه رفتن ، كُشته شدن و مجروح شدن براي ما دشوار است ، آن خودي كه خليفة الله است ميگويد با خدا معامله كردي و به جبهه رفتی ، با خدا كه رفتي جانباز شدي ، حال تمام خدماتي كه در مملكت ميشود اول ثواب را در نامه عمل امام ، شهدا و جانبازان مينويسند و سپس ثواب آن درباره مسئولان محترم نوشته می شود.
بر اساس گزارش روابطعمومی بنیاد علوم وحیانی اسراء، ایشان با بیان این که مگر انسان مجاز است كه خودش را ذليل كند، كوچك كند و برده كسي بشود؟، افزودند: اخلاق تأمين كننده حقوق ما با خود، رابطه بندگی بین ما و خدا و هم چنین تنظیم کننده مسایلی چون روابط خانوادگی است و در این راه هرکجا که قوانين اجتماعي كمبود داشته باشند، اخلاق نقش ترمیم کنندگی دارد.