به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد کاظم رجایی، در نشست خبری نمایندگان اساتید اعزامی حوزه به خارج از کشور با اشاره به برگزاری بیش از 12 جلسه فشرده با ادیان و مذاهب مختلف در سفر شش روزه، به سریلانکا، اظهار داشت: بازدید از دانشگاه و معبد بوداییها، دیدار با روحانیون و رؤسای کلیساهای کلمبو و دیدار با روحانیون و مسئولان فرقه طریقه رفاعیه از جمله برنامههای اجرا شده در این سفر بود.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: دیدار با رؤسا و اعضای هیئت علمی دانشگاههای اسلامی شرق و تربیت مدرس به سریلانکا، دیدار با طلاب، مدیران و اساتید حوزه علمیه اهل سنت، بازدید از محل نگهداری ایتام و کودکان بی سرپرست، دیدار با شیعیان و جلسه با روحانیون هندو بخش دیگری از برنامههای این سفر بوده است.
وی با بیان این که اکثریت مردم سریلانکا بودایی هستند، اظهار داشت: توجه بوداییان به مسائل اخلاقی فضا را برای فعالیتهای دینی دیگر ادیان و مذاهب آماده کرده است؛ به گونهای که هر مکتبی بدون محدودیت خاصی میتواند به تبلیغ آموزههای خود بپردازد.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی در ادامه با اشاره به جمعیت 15درصدی مسلمان این کشور، گفت: البته این تعداد در آمارهای رسمی نزدیک به 8درصد میباشد و تعداد شیعیان 1500 نفر است؛ دراین کشور طلاب جامعهالمصطفی مدرسهای علمیه در میان اهل سنت با سرفصلهای آموزههای اهلسنت راهاندازی کردهاند که بیشتر دانشآموختگان آن شیعه شدهاند.
مدیر انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه با ارائه پیشنهادهایی برای استفاده بهتر از سفرهای علمی اساتید، خاطرنشان ساخت: برنامهریزی برای آموزش زبان عربی مقدماتی و تکمیلی ویژه اساتید اعزامی، تقویت اساتید مدارس علمیه جامعةالمصطفی در کشورهای مختلف با توجه به نقش اساسی آنها در منطقه، داشتن اطلاعات کامل از وضعیت مسلمانان پیش از سفر و انتخاب مناسبتهای خاص برای اعزام هیئتها برای بازدهی پیشنهاد میشود.
این استاد حوزه افزود: ارتقای سطح کمی و کیفی حوزه و تجلی آن در سراسر جهان، شناسایی و معرفی استراتژیها و تاکتیکهای وهابیت در کشورهای مختلف و ارائه آن به هیئتها از دیگر مسائل مهم در این عرصه به شمار می رود.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی همچنین پیشنهادهایی برای استفاده از ظرفیتهای موجود در سریلانکا ارائه داد و گفت: ترجمه کتب و مقالات و منابع اهلبیت(ع) به زبانهای مردم مناطق مختلف، دعوت از نخبگان برای تحصیل در دانشگاهها و مراکز علمی ایران و برگزاری دورههای کوتاهمدت و بلندمدت برای اساتید و طلاب در چنین کشورهایی ضروری میباشد.
وی با بیان اینکه حوزه باید نیروهای بیشتری را برای فعالیتهای تبلیغی در عرصه بینالملل تربیت کند، خاطرنشان ساخت: تعداد طلابی که هرساله در حوزه علمیه پذیرش میشوند، پاسخگوی نیازهای بینالمللی نیست.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: فضا برای فعالیت حوزه در عرصه بینالملل فراهم است و برای این که بتواند در این عرصه حضور پررنگ و تأثیرگذاری داشته باشد، باید با جدیت بیشتری فعالیت کند.