به گزارس سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام عبدالحميد واسطی، از اساتيد حوزه علميه خراسان، در جمع طلاب جديد الورود مدارس برادران حوزه علميه خراسان با عنوان اردوي "راه دل"با بيان اين مطلب، افزود: در حقیقت طالب علم اسلام شناسی و دانش پژوه این رشته را طلبه می نامند و وقتی خوب درس بخواند و مجتهد شود، اسلام شناس نام می گیرد.
استاد حوزه علميه خراسان با بیان این که واژه اجتهاد با مرجع تقلید شدن متفاوت است، گفت: اجتهاد و اسلام شناسی در امور مختلف تبلیغ، منبر، امامت جماعت و ... استفاده می شود، زیرا باید بتوان در آینده با استدلال، منطق و ارائه نظر، به پرسش هاي جامعه پاسخ داد.
وی تصریح کرد: باید به گونه ای درس خواند تا از عهده فهم، استناد و تحلیل اسلام در برابر دیگر مطالب و نظرات ادیان برآمده و بتوان پاسخ گو بود.
حجت الاسلام واسطی، اسلام شناس را کسی دانست که بتواند نظر اسلام را اثبات، تحلیل و نقد نمايد و با نظرات دیگران تطبیق کند.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که رشته اسلام شناسی در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، به رشته ادیان در بعضی دانشگاه ها اشاره و با بیان این که این رشته تنها به بررسی تاریخی دين می پردازد، اظهارداشت: بررسی تفکر، قانون و فرهنگ اسلام فقط مختص حوزه های علمیه می باشد.
گفتني است، حجت الاسلام واسطي كتاب "راهنماي تحصيل در حوزه هاي علميه با اقتباس از نگرش اسلام به دين، علم و عالم ديني " را نگارش كرده است.