شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

امروز حجم فعالیت های تقریبی اگرچه زیاد و گسترده است، ولی در قبال حجم فعالیت های که در جهت تفرقه و بی اعتنایی به تقریب انجام می شود، بسیار اندک است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی در نشستی با جمعی از اساتید و شخصیت های علمی کشور عراق در قم با اشاره به این که تقریب باید بیشترین حجم حوزه های کاری و فعالیت های علمی را در دنیای اسلامی به خود اختصاص دهد، گفت: ما در شرایطی به سر می بریم که توجه به ارتقای ارتباط و وحدت میان شعیه و سنی، یک ضرروت بسیار جدی است؛ بنابراین در چنین وضعیتی کم اعتنایی به وحدت اسلامی و توجه نظری صرف به مقوله تقریب بدون هزینه کردن عملی برای آن ، از دست دادن یک فرصت تاریخی بزرگ است که به سادگی قابل استحصال نمی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی، مهمترین منشاء بی اعتنایی به وحدت اسلامی را جهل به مفهوم و معنای تقریب و وحدت دانسته و افزود: متاسفانه گاهی تصور می کنیم اندیشه تقریب با حقانیت مذهب ناسازگار نیست؛ در حالی  که این دو( اعتقادات مذهبی و تقریب) هرگز با یکدیگر در اصطکاک نیستند.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآورشد: در اندیشه تقریبی، تابع  هر مذهب ،معتقد به عقیده و مناسک خود می‌باشد و شیعه و سنی ضمن پایبندی به اعتقادات خود، در مسیر وحدت گام بردارند.

*تقریب؛ سوپاپ اطمینان تعامل امت اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: تقریب مذاهب اسلامی سوپاپ اطمینان تعامل امت اسلامی است و جایی که خطرات و سوء نیت هایی از خارج اسلام و یا درون (افراطی ها )متوجه مسلمانان شود آنچه که می تواند این تعامل را به صورت طبیعی، انسانی و اسلامی برقرار و از  اختلافات گسترده جلوگیری کند، تقریب مذاهب اسلامی است.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد:‌ منشاء دیگر اختلافات، کم توجهی به وحدت و جهل به فواید تقریب است؛ امروز تفرقه برای مسلمانان ام‌الفساد است؛ زیرا خاستگاه همه مشکلات، انحطاط ها، عقب ماندگی ها، از دست دادن فرصت ها و مسلط کردن دشمنان بر امت اسلام است.

وی تأکید کرد: وحدت زمینه ساز ارتقاء، ترقی، استقلال، خوداتکایی، شکوفایی اسلام و شکفتن همه ارزشهای دینی و اسلامی می باشد؛ بنابراین باید در این زمینه تلاش های خود را گسترده تر کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی، منشاء دیگر اختلافات را عصبیت و طایفه گری دانسته و گفت: وهابیت، این ویژگی و منشاء شوم را دارا می‌باشد؛ به طوری که کوشش آنها برای اختلاف میان مسلمانان و مخالفت با وحدت اسلامی برخاسته از روح عصبیت و طایفه گری، جمود فکری، اندیشه های بی مغز و کوته بینی و بی‌خبری از سرنوشت و آینده اسلام است.

وی تصریح کرد: وهابیت امروز از یک نوع جمود اندیشی، کوته نگری و بی توجهی به واقعیت اسلام برخوردار است به همین دلیل به اختلاف دامن می زند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اظهار داشت:  امروز حجم فعالیت های تقریبی اگرچه زیاد و گسترده است، ولی در قبال حجم فعالیت های که در جهت تفرقه و بی اعتنایی به تقریب انجام می شود، بسیار اندک است؛ بر این اساس باید کاری کنیم که ابعاد و دامنه تقریب بیش از این گسترش یابد.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی خاطرنشان ساخت: تقریب یک کار عظیم است که در برابر زمینه های تاریخ خورده، زمان خورده و عوامل دردسرساز و تفرقه ساز تاریخی و مزمن قرار گرفته است.

*وحدت؛ اساس کار شخصیت‌های اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی در پایان یادآور شد: شخصیت های اسلامی اگر چه در طول تاریخ در مسیر تقریب با مشکلاتی مواجه بودند، ولی وحدت را همیشه اصل قرار می دادند و مسائل را به گونه ای حل می کردند که اساس وحدت به هم نخورد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha