به گزارش مرکز خبر حوزه، خانم گلگیری در نشست نقد و بررسی فیلمهای ماه مبارک رمضان که در جامعةالزهرا(س) برگزار شد، در تبیین مسئله روح در آموزههای دینی، اظهار داشت: یکی از اصول دین ما معاد است و از اصلیترین پایههای معاد، مسئله روح است؛ به این معنی که اگر روح نباشد، معاد پایه و اساسی ندارد.
وی با تأکید بر این که روح قابل انکار نیست، گفت: افرادی که دارای مسلک مادی هستند، هر چند روح را در ظاهر انکار میکنند، ولی درجاهایی این مسئله را پذیرفتهاند و آن را در قالبهایی چون روان و... مطرح کردهاند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت توجه به مسائل روح از سوی حوزویان و بررسی و ارائه آن بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین(ع)، خاطرنشان کرد: کوتاهیهایی که دراین عرصه صورت گرفته است، موجب شده تا فیلمهایی که نسبت به واقعیت مسئله روح بیاطلاع است، ساخته شود.
وی به فیلم «پنج کیلومتر تا بهشت» اشاره کرد و گفت: بر اساس آموزههای دینی، روح و جسم از هم جدا نیستند، بلکه روح وظیفه اداره و مدیریت جسم را عهدهدار است و زمانی که انسان میمیرد، قالب جسمانی او، دنیا را ترک میکند و قالب جدیدی برزخ میگیرد.
وی ادامه داد:کسی که در کماست،در عالم حیات است، ولی این حیات بسیار ضعیف میباشد؛ ارتباط او قطع نمیشود؛ چون از طریق دستگاههای پزشکی تغذیه میشود.
*تلاش برای قدرتمند نشاندادن شیطان در فیلمها!
این کارشناس مذهبی در ادامه با اشاره به فیلم «سقوط یک فرشته» گفت: بر اساس روایاتی که وجود دارد، شیطان میتواند مجسم شود، ولی بر اساس قرآن، موجودی رانده شده و ملعون است که هیچ گونه قدرتی ندارد؛ در حالی که در این فیلم تلاش میشود او را موجودی قدرتمند معرفی کنند!
وی با بیان این که شیطان تنها از طریق وسوسه انسان را منحرف میسازد، اظهار داشت: شیطان نه تنها نمیتواند انسان را به کاری مجبور سازد، بلکه حتی درعقل او نیز نمیتواند نفوذ یابد؛ بلکه تنها در خیال انسان وارد شده و با وسوسه در راستای منحرف ساختن او از مسیر اصلی تلاش میکند.
گلگیری در پایان افزود: البته وسوسه تنها مختص شیطان نیست، بلکه بسیاری از انسان ها نیز افراد را به بدیها وسوسه میکنند؛ بنابراین قدرتمند نشان دادن شیطان افسانهای است که در فیلمها نشان داده میشود.