شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

اشاره؛ دقیقاً یک سال و یک روز پس از سفر تاریخی مقام معظم رهبری به دیار مقدس قم که به اذعان همه بزرگان و اعاظم حوزه و توده های مردم ولایت مدار این سامان، برکات و ثمرات بسیاری برای اهل قم به ویژه حوزه علمیه آن به همراه داشت و البته همچنان این حسنات جاریه ادامه دارد، گذشت.

پیش از ظهر امروز به همت نهادها و مراکزی همچون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، ‌جامعةالمصطفی، مرکز خدمات حوزه، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، همایش عمومی حوزویان، با موضوع «حوزه و مطالبات مقام معظم رهبری» با حضور پرشور بزرگان، اساتید، طلاب و فضلای حوزه و به ویژه مدیران ارشد حوزوی در سالن آمفی تئاتر مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد.

 

*فرصتی مغتنم و ارزشمند

گرچه شاید در مدت زمان کوتاه دوساعته یک همایش، چندان نتوان به بررسی ابعاد مختلف مطالبات رهبر فرزانه انقلاب از حوزه های علمیه پرداخت، اما بی شک نفس برگزاری این همایش برای تاکید بر اهمیت موضوع خود ارزشمند و مغتنم است، چه آن که در آن عموم حوزویان و اساتید و طلاب از فرمایشات حکیمانه جوادی آملی بهره مند شده و با فعالیت های یک سال اخیر حوزه در رابطه با این مطالبات، از زبان آیت الله مقتدایی، مدیر حوزه های علمیه نیز آشنا شدند.

 

*شکر نعمت نظام ، حراست از آن است

حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی طی سخنان بسیار مهمی در این همایش، با تاکید بر این که وظیفه همه حوزویان در قبال نظام اسلامی و ولایی حق‌شناسی است، گفتند: مهم‌ترین رسالت امروز حوزویان و حوزه‌های علمیه حفظ نظام اسلامی است؛ البته باید توجه داشت که حفظ نظام تنها با نصیحت و رفتار و گفتار محقق نمی‌شود، بلکه این قداست حوزه‌های علمیه است که موجب حفظ و ماندگاری نظام اسلامی می شود. 

 

*تبیین اقتصاد اسلامی؛ ماموریت امروز حوزه

ایشان همچنین در بخش دیگری از بیانات خویش، با اشاره به موج بیداری اسلامی و نیز قیام مردم به ستوه آمده غرب از نظام سرمایه سالاری، تصریح کردند: اگرچه دعوت غرب و آمریکا به اسلام کار آسانی نیست، اما اگر ما بتوانیم اقتصاد اسلامی را به درستی به جهان غرب عرضه کنیم و آنها را از دامن اقتصاد سرمایه‌داری غرب و دولت‌سالارانه شرق نجات دهیم، به رسالت حوزوی خود عمل کرده‌ایم.

 

*در حمایت از نظام و رهبری کوتاهی نمی کنیم

آیت‌الله مقتدایی نیز با بیان این که ‌بزرگان ، فضلا و طلاب حوزه باید در برابر نعمت انقلاب و استقرار حکومت اسلامی شکرگزار باشند،‌ گفت: به برکت نظام اسلامی، حوزه‌ها بالندگی یافته است؛ بنابراین باید همه ما شکرگزار آن باشیم؛ البته شکر این نعمت، به لفظ ختم نمی شود، بلکه حمایت از نظام که وظیفه تک تک حوزویان است، ظهور و بروز پیدا می کند.

 

*برای تحقق مطالبات مصمم هستیم

مدیر حوزه های علمیه همچنین با تاکید بر مصمم‌بودن حوزه برای پیگیری و تحقق مطالبات رهبر، افزود: مطالبات معظم‌له در شورای عالی و مدیریت حوزه و سایر نهادهای حوزوی در حال بررسی است و بسیاری از این منویات اجرایی شده است که از جمله آنها می‌توان به تقویت حوزه‌های علمیه سراسر کشور، اشاره کرد.

 مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: ایجاد شوراهای استانی و ساماندهی حوزه‌های علمیه 27 استان کشور، برگزاری بیش از 500 جلسه و تصویب بندهای مختلف برای ساماندهی حوزه‌ها ، تأسیس رشته‌های تخصصی از 12 رشته به 18 رشته، برنامه‌ریزی راه‌اندازی ده رشته جدید در حوزه و ایجاد رشته‌های تخصصی در 5 استان کشور اشاره کرد.

در حاشیه همایش، فرصت کوتاهی ایجاد شد تا با تنی چند از اساتید گپ و گفتی راجع به موضوع مراسم یعنی پیگیری مطالبات رهبری داشته باشیم.

 

*لزوم واکاوی کارشناسانه مطالبات رهبری از حوزه

آیت‌الله محسن فقیهی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به این که سفر پربرکت سال گذشته مقام معظم رهبری به قم از جهات مختلف قابل بررسی و واکاوی دقیق است، ابراز داشت: فرمایشات معظم له درباره حوزه، باید مورد بررسی کارشناسانه گروه های منتخبی از حوزویان قرار گیرد؛ به گونه ای که هر بخش از فرمایشات و مطالبات باید به صورت مجزا مورد توجه باشد تا از این طریق راهکارهای لازم برای عملی شدن منویات رهبری شناسایی شده و اعمال گردد.

 

*تقدیر از تلاش‌های مدیریت حوزه

وی ادامه داد: بحمدالله جامعه مدرسین، شورای عالی و مدیریت حوزه به ویژه شخص آیت الله مقتدایی، فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری را به طور جدی دنبال می کنند و بنده به شخصه در جریان هستم که همین گونه است؛ خوشبختانه مدیر محترم حوزه با کمال جدیت گروه هایی برای پیگیری و عملیاتی کردن فرمایشات رهبری در حوزه تشکیل داده اند و اخیرا هم انجمن فقه ، اصول و ... در حوزه در راستای لبیک به خواسته های رهبری تشکیل شده، ضمن آن که ستاد پیگیری مطالبات نیز ایجاد شده است.

 

*ضرورت توجه به مسایل روز در کرسی های درس خارج

آیت‌الله فقیهی همچنین در لابلای صحبت های خویش یک پیشنهاد راهبردی داشت ، آن جا که گفت: در شرایط کنونی بسیار لازم و ضروری است که کرسی های درس خارج بتواند مسایل مستحدثه و نیازهای جدید و روز جامعه را پاسخ دهد و در کنار آن، مسئولان حوزه اهتمام بیشتری در رابطه با تقویت کرسی های های آزاداندیشی از خود نشان دهند؛ چرا که بها دادن به این مطالبه رهبری و جدیت در برگزاری نشست های نقد و بررسی علمی ،موجب بالندگی هر چه بیشتر حوزه و حل بسیاری از مشکلات می شود.

 

*دلگرمی حوزویان و امید به آینده

حجت الاسلام و المسلمین علی محامد، استاد سطوح عالی حوزه که به تدریس جلد دوم کفایه در مدرسه فیضیه مشغول است نیز در همین خصوص با اشاره به این که برگزاری این گونه همایش ها، یکی از راه های اساسی در مسیر تحقق مطالبات رهبری است، بیان داشت: ارایه گزارش از سوی مسئولان و مدیران حوزه در این نشست ها باعث می شود که همه علما و بزرگان حوزه و کلیه طلاب و فضلا با کارهای انجام شده مدیریت حوزه آشنا شوند ، ضمن آن که آشنایی با کارهای شده خود باعث دلگرمی حوزویان در پیگیری برای انجام کارهای نشده می گردد.

 

*تبادل نظر عالمانه؛ لازمه پیگیری مطالبات

عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی حقوق دانشگاه قم همچنین با تاکید بر لزوم اهتمام همه حوزویان برای عملیاتی سازی مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزه، گفت: برقراری زمینه تبادل نظر برای پیگیری بیشتر و بهتر مطالبات رهبری از حوزه کار بسیار موثر و خوبی است که این رویکرد در ادامه نیز باید با قوت دنبال شود.

 

تهیه و تنظیم: سید محمد مهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha