حجت الاسلام و المسلمین تقی حاتمی در گفتگو با خبرنگار سرويس استانهاي مركز خبر با اشاره به نیاز روزافزون جامعه نسبت به ترويج مباحث صحيح مهدويت ابراز داشت: مركز تخصصي مهدويت در استان تهران تاكنون در راستاي آگاهي بخشي و تنویر افكارعمومی، نسبت به تعميق مباحث مهدويت گامهاي موثري از جمله برگزاري دوره هاي آموزشي حضوري، مكاتبه اي، غیرحضوری و مجازي برداشته تا بدين نحو زمینه رشد معنوی و گسترش آگاهی پیرامون این موضوع را در سطح جامعه افزايش دهد.
وي در اين رابطه به تشريح برخي دوره هاي آموزشي و نحوه ثبت نام متقاضيان پرداخته و افزود: يكي از اين دوره هاي آموزشي، دوره عمومي حضوري مي باشد كه در آن آموزش افراد متقاضي به دوبخش مقدماتي و تكميلي تقسيم مي شود و هر كدام از اين بخشها را 15جلسه آموزشي تشكيل مي دهد كه شركت كنندگان در اين بخش با يك دوره كامل مباحث مهدويت آشنايي پيدا كرده و در پايان گواهي اتمام دوره را دريافت مي كنند.
مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) افزود: در دوره آموزش مكاتبه اي، علاقمندان با تكميل فرم ثبت نام و تهيه كتاب و سیدیهاي آموزشي از مركز، فقط يك جلسه را به عنوان رفع اشكال بصورت حضوري حاضر شده و سپس ازآنان امتحان اتمام دوره گرفته مي شود.
حجت الاسلام والمسلمین حاتمی در خصوص آموزش دوره مجازي ابراز داشت: در اين دوره آموزشي كليه مراحل ثبت نام از تكميل فرم ثبت نام تا آموزش و امتحان پايان دوره بصورت اينترنتي و از طريق پايگاه اطلاع رساني مركز آموزش مجازي مهدويت به نشاني /www.mahdaviat.orgصورت مي گيرد.
مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود( عج) استان تهران در خصوص شرایط ثبت نام متقاضیان گفت: حداقل سطح تحصیلات متقاضیان دیپلم درنظرگرفته شده است كه البته شركت در كلاسهاي غير حضوري برای متقاضیان زير ديپلم نيز بلامانع است، همچنين درپایان مقاطع به مهدی(عج) یاوراني كه حد نصاب نمره را كسب نمایند،گواهی پایان دوره اعطا می گردد.
وي يكي از اهداف اصلي اين مركز را تربيت مربي و كارشناسان زبده عنوان نموده و خاطر نشان كرد: از سال 1386 تمركز محوري ما در اين مركز بر اصل تربيت استاد و مربي استوار بوده كه تاكنون موفق به پروش 130 مربي در امر مهدويت شده ايم.
حجت الاسلام والمسلمین حاتمی افزود: رويكرد امروز ما عمدتاً در حوزه ترويج مباحث مهدويت در قالب هاي علمي و آموزشي است كه در اين رابطه از 130مربي پرورش يافته در اين مركز نيز استفاده مي شود.
وي دانش افزایی معارف غنی مهدویت، پاسخگویی به سوالات و شبهات مباحث مهدوی، تقویت باورها، جهت دهی صحیح و پیرایش معارف مهدویت از خرافات، انحرافات، بدعت ها و تحریفات را از جمله اهداف فعاليت هاي اين مركز تا كنون عنوان كرد.
* تشکل وبلاگ نویسان مهدوی در بنیاد
مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان تهران، نقش تبليغاتي و رسانه ای فضای مجازی را بي بديل و ارزشمند دانست و افزود: در صدد هستيم تا در جهت انتشار موضوع مهدويت و مبارزه با تفكر غرب از ابزارهای تبليغاتي و روز جهانی استفاده نماييم، لذا در اين خصوص مجمع وبلاگ نویسان مهدوی را تشكيل داديم.
وی با اشاره به اهداف مجمع وبلاگ نویسان افزود: توسعه و ترویج عالمانه و اصولي فرهنگ انتظار در فضای مجازی، تولید آثار جدید با موضوع مهدویت، از اهداف مهم برگزاری این مجمع مي باشد تا با ارائه آگاهیهای لازم از بروز شبهات و يا اشاعه آن جلوگيري نمايند كه در اين رابطه مي توان به مقابله با ترويج و نشر اكاذيب و مطالب دروغيني كه اخيراً در قالب سیدیهايی با عنوان «بسوي ظهور»منتشر شده بود اشاره نمود.
حجت الاسلام و المسلمین تقی حاتمی، پیرامون اهميت و جايگاه وبلاگ نویسي گفت: امروزه بحث وبلاگ نویسی از حالت عمومی خارج و وارد فضای تخصصی شده است، به طوری كه اگر بخواهیم موضوعی را در حوزه مهدویت بررسی كنیم در مدت كمی به منابع مقتضی دسترسی پیدا می كنیم.
* جایگاه حوزه علمیه در ترویج فرهنگ مهدویت
وي در خصوص نقش و جايگاه حوزه علمیه در ترويج فرهنگ مهدويت و مبارزه با خرافات ابراز داشت: كم كاری در اين امر مقدس و خطیراز یك سو زمینه ساز بروز خرافات و سطحی نگری در سطح جامعه و از سوی دیگر موجب ايجاد آزادي عمل جهت فعاليت افراد ناشایست در این مقوله سرنوشت ساز شده است؛ بدين جهت انتظارمي رود، حوزه علمیه به عنوان متولی این امر گام های جدی تری را در این راه برداشته و با تقویت، مشاركت و نظارت بر مراكزی كه در این جهت فعالیت می كنند ، به امر آموزش و پژوهش در این عرصه و سپس ارائه و تبلیغ آن در داخل و خارج كشور اهتمام ورزد زيرا اگر حقیقت، تبیین و تقویت نشود، باطل، صحنه گردان می شود.
وي در ادامه از تعاملات گسترده اين مركز با حوزه علميه تهران خبر داده و اظهار داشت: با همكاری بسیاری از مدارس علمیه اولین دوره مقدماتی در سطح استان تهران به پایان رسید، امّا به دلیل عدم موفقيت برخی از مدارس علمیه به شركت در اولین دوره و بنا به درخواست طلاب مبنی بر تكرار مجدد اين دوره، بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود استان تهران اقدام به برگزاری مجدد دوره آموزشی مهدویت در حوزه علمیه استان تهران كرده است .
وي در اين رابطه افزود: اردوی تكميلي 5 روزه طالقان كه از اول مرداد آغاز شده بود ویژه 90 نفر از طلاب و 30 نفر از اساتید و خانواده های آنها برگزار شد؛ كه در این دوره به موضوعاتی چون علایم و شرایط، دوران غیبت ، انتظار ، مدعیان ، آسیب شناسی و حكومت جهانی در قالب 5 كلاس 5/3 ساعته پرداخته شد.
وي افزود: مدارس علمیه اي كه متقاضی برگزاری این دوره هاهستند می توانند با اعلام زمان و آمار شركت كنندگان به مركز مدیرت حوزه های علمیه استان تهران، جهت برگزاري دوره هاي مهدويت اقدام نمایند .
مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان تهران با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبري در ديدار مسئولين بنياد با معظمله افزود: در سال 1381 يعني اوايل تاسيس بنياد، عمده بحث و دغدغه اصلي ايشان را ترويج عالمانه مهدويت و مبارزه با انحرافات بود؛ اما در ديداري كه چندي پيش برايمان حاصل شد معظم له بيشتر بر مساله زمينه سازي ظهور و انتظار كه تبعاً خود سازي و جامعه سازي را نيز در بر مي گيرد تاكيد كردند.
گفتني است: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(ع) در سال1379 باموافقت مقام معظم رهبری بنا به پیشنهاد حجتالاسلام والمسلمين محسن قرائتی و همكاری برخی شخصیتهای علمی و فرهنگی تأسیس گردید.