شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با اولویت‌بندی برنامه‌های خود بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری، در مسیر تحقق این مطالبات حرکت می‌کند.

به گزارش مرکز خبرحوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عماد در نشست حوزه و مطالبات رهبری با موضوع پژوهش که در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، در تبیین برنامه‌های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در راستای تحقق منویات رهبری،‌ گفت: این معاونت در برنامه‌های خود اولویت‌هایی را قرار داد که بر اساس منویات مقام معظم رهبری و مراجع تقلید، مدیریت راهبردی، برنامه‌ریزی آینده نگارانه، استقرار و نهادینه‌‌سازی فرایند استانداردسازی پژوهش و... بود.

وی با بیان این که برای تحقق مطالبات رهبری هشت اولویت در سه گروه انتخاب شد، افزود:‌ اولویت گروه اول تدوین نقشه راه تولید دانش دینی، شامل تعیین جهت تولید دانش، تعیین سرعت تولید دانش، کیفیت تولید و عرضه دانش؛ استقرار ساختار جدید معاونت پژوهش مصوب شورای عالی حوزه‌های علمیه و ایجاد و تقویت زیرساخت‌های تربیت نیروی انسانی امر پژوهش در مدارس و مراکز تخصصی و ساماندهی پژوهشگران بود.

*فرهنگ‌سازی تولید دانش‌ در حوزه‌های علمیه

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: در گروه دوم، فرهنگ‌سازی امر پژوهش و تولید دانش در حوزه‌های علمیه، تلاش در راستای تحقق کلان نظام پژوهشی حوزه در قالب فرهنگ‌سازی و ضرورت تحقق کلان نظام پژوهشی و همچنین طراحی  و اجرای کلان نظام پژوهشی می‌باشد.

وی در تبیین سومین گروه از اولویت‌های انتخاب شده،‌ ادامه داد: جذب و بکار گیری امکانات موجود کشور در راستای امر پژوهش در حوزه‌های علمیه،‌ طراحی و استقرار نظام علمی معاونت با دستگاه‌های برون حوزوی و ارتقای جایگاه معاونت پژوهش در نظام علمی کشور، متناسب با شأن حوزه‌های علمیه از دیگر اولویت‌های به دست آمده از سوی این معاونت بود.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، کنترل برنامه‌‌های تدوین شده معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه برای قرار گرفتن در مسیر اجرای منویات مقام معظم رهبری را از  دیگر اقدامات این معاونت برشمرد و گفت:‌ برای این که برنامه‌های تدوین شده در راستای مطالبات رهبری اجراء شود، بررسی‌هایی صورت‌گرفت و مشخص شد انطباق قابل توجهی میان رهنمود‌های رهبری و اولویت‌های این معاونت وجود دارد.

وی در تبیین دیگر برنامه‌ها گفت: معاونت پژوهش در راستای سازماندهی مدیریت ستادی، شورای مدیران، شورای برنامه‌ریزی و نظارت امور استانی، شورای منشورات، اداره برنامه‌ریزی و نظارت، ارتباطات وهمکاری‌های علمی وامور استان‌ها را فعال نمود.

* راه‌اندازی کتابخانه‌ تخصصی پژوهشی

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد افزود: در حوزه مطالعات پژوهشی، نیازسنجی، استانداردسازی پژوهش، ارزیابی پژوهش و توسعه علم، سیاست‌گذاری پژوهش صورت گرفت و در  این راستا کتابخانه تخصصی پژوهش با بیش  از یک‌هزار و 700 اثر کار خود را آغاز کرد.

وی در پایان تأکید کرد: معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با اولویت‌بندی برنامه‌های خود بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری، در مسیر تحقق این مطالبات حرکت می‌کند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha