حجت الاسلام و المسلمین مودب در گفتگو با خبرنگار سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، با اشاره به سفر اخیر جمعی از اساتید و فضلای حوزه به روسیه، اظهار داشت: در این سفر زمینه های گفتگوی حوزه با برخی از علمای مسیحی و همچنین علمای یهودی که صاحب کنیسه هستند، فراهم شد.
وی افزود: گفتگو با رییس دانشگاه اسلامی مسکو و معاونان آن و همچنین با گروهی از علاقه مندان فلسفه و حکمت و عرفان در یکی از دانشگاه های بزرگ و دولتی روسیه، بسیار موثر بود.
* معرفی شخصیت های علمی حوزه به مجامع روسی
مسئول انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم اظهار داشت: حاصل این گفتگو مطرح شدن جایگاه علمی حوزه، معرفی شخصیت های علمی و همچنین ارائه افتخارات حوزه بود.
وی گفت: در دانشگاه اسلامی مسکو برای همکاری به ویژه در متون درسی درباره تفسیر قرآن، فلسفه، کلام و موضوعات دیگر اظهار تمایل شد و همچنین موضوع تبادل استاد به ویژه از حوزه علمیه قم برای تدریس در دانشگاه مسکو مطرح گردید.
حجت الاسلام والمسلمین مودب با بیان اینکه زمینه فعالیتهای دینی و فرهنگی در دانشگاه مسکو فراهم است، افزود: دانشجویان ابراز علاقه مندی می کردند که معارف اهل بیت را از حوزه علمیه قم داشته باشند.
مسئول انجمن قرآنپژوهی حوزه، با اشاره به وضعیت کشور روسیه اظهار داشت: نظام حکومتی روسیه، مسلمانان را انسان های عاقل تر و معتدل تر و دارای شخصیت می بیند و تمایل دارد دانشگاه اسلامی مسکو فعالیت بیشتری داشته باشد.
وی افزود: تعریفی که مسلمانان روسیه از اسلام دارند، بیشتر اسلام ایرانی و مصری است، برخلاف تعریفی که بعضی از کشورها نسبت به اسلام عربستان و وهابیت دارند.
* گلایه مسلمانان روسیه از وهابیت
معاون پژوهشی دانشگاه قم ادامه داد: مسلمانان روسیه نسبت به وهابیت خیلی اظهار گلایه می کنند و مایلند اسلامی که پایگاهش در قم هست و مروج معارف اهل بیت (ع) است را داشته باشند.
وی به برگزاری نشست تخصصی در دانشگاه دولتی تجارت و افتصاد روسیه اشاره و تصریح کرد: در این نشست، جایگاه فلسفه و همسویی فلسفه با مباحث دینی و معرفتی مورد تاکید قرار گرفت و از حضرت علامه طباطبایی و آیتالله جوادی آملی به عنوان شخصیت های مفسر و فیلسوف یاد شد و آثار ایشان مورد گفتگو قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین مودب افزود: اگر آثار این بزرگان به صورت صحیح ترجمه بشود و در اختیار علاقه مندان در کشورهای مختلف قرار بگیرد، می تواند به بهتر معرفی شدن آثار فلسفی و وحیانی کمک کند.
* نگرانی و شبهه فلاسفه روسی درباره اسلام
وی با بیان اینکه یک نگرانی و شبهه در میان فلاسفه روسی وجود داشت و آن این بود که ممکن است مباحث فلسفی با مباحث دینی همسویی نداشته باشد، اظهار داشت: فضلای حاضر در آن نشست تاکید کردند که دین اسلام یک دین عقلانی است و آنچه در دین اسلام آمده، همسو با مباحث فلسفی و وحی و دین است و از یک منشا واحد می باشند.
* رسالت بزرگ حوزه در عرصه جهانی
حجت الاسلام والمسلمین مودب با بیان اینکه حوزه رسالت بسیار بزرگی در زمینه ترویج معارف اهل بیت (ع) در جهان دارد، اظهار داشت: حوزویان ما از خیلی از نیازهای جهان اطلاع کافی ندارند و این سفرها موجب می شود که از نزدیک با شرایط جامعه مخاطب و نیازهای دینی و معرفتی آنها آشنا شویم.
وی با تقدیر از اقدام معاونت بین الملل حوزه برای راه اندازی سفرهای علمی فضلای حوزه به کشورهای خارجی افزود: اگر حوزه علمیه این ارتباط را تقویت نکند، کشورهای دیگر مثل ترکیه، عربستان و کویت این فضاها را با ایجاد کالج هایی پر می کنند.
مسئول انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم گفت: در صورتی که سریع اقدام نکنیم، فرصت ها به تهدید تبدیل می شود و لازم است حوزه ظرفیت ها، نیازها و چگونگی ارتباط ها را شناسایی کند و با معرفی خودش این ارتباط ها را تقویت کند.