شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 258226
۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۲

هجدهمین شماره از فصلنامه علوم اسلامی «سفیر»، ویژه علوم قرآن و حدیث از سوی جامعةالمصطفی‌العالمیه مشهد مقدس منتشر شد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبرحوزه، نشریه در این شماره 9 مقاله از پژوهشگران علوم قرآنی و حدیثی را ارائه داده است.

«بررسی نزاع تعهد و تخصص در مدیریت از منظر قرآن و سیره حکومتی نبی اکرم‌(ص) و امام علی‌(ع) عنوان مقاله‌ای است که آقای حامد مصطفوی فرد به آن پرداخته است.

وی در این نوشتار ضمن بررسی آیات قرآن و سیره حکومتی پیامبر‌(ص)  و امیرالمومنین‌(ع) تعهد و تخصص را که در لسان قرآن از آن به اهلیت (شایستگی) تعبیر شده است، لازمه مدیریت می‌داند و در این زمینه عنوان می‌کند: مراد از تعهد، معنای حداکثری آن بوده که در قالب عنصر تقوا، خود را نشان می‌دهد، مصادیق تخصص نیز، با توجه به نوع مدیریت، متفاوت می‌باشد، نویسنده همچنین می‌افزاید: از بین تعهد و تخصص، تخصص از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و مقدم بر دیگری می‌باشد بنابراین در انتخاب بین دو شخص که هر دو، ویژگی تخصص و تعهد را توأمان دارند؛ انتخاب فرد متخصص‌تر  ارجح است و خلاء ناشی از کمبود تعهد را می توان از طریق کنترل رفتار کارگزاران و رفع مشکلات مالی آنان پر کرد وی همچنین یک ویژگی بیرونی را در کنار این دو ویژگی درونی لازم دانسته و آن عنوان «وجهه اجتماعی» می‌باشد.

بهداشت روانی- اعتقادی، در گستره جهانی از منظر قرآن موضوع دیگر مقاله‌ای است که آقای مصطفی احمدی‌فر آن را ارائه داده است وی در این موضوع با بیان حرکت شتاب گونه جهان به سوی صنعتی شدن و عاری شدن از دشواری و سختی، مساله بیماری‌های روانی را موضوعی درخور توجه و نارحت‌کننده  دانسته و می‌افزاید: از جمله بیماری‌های روانی که دامن‌گیر جوامع گشته، بیماری وحشتناکی به نام «بیماری اعتقادی» می‌باشد که انسان‌ها را از جایگاه خود به حضیض حیوانیت می‌کشاند.

نویسنده ادامه می‌دهد: آیین اسلام، در خصوص این موضوع از لحاظ مبنایی و محتوایی از غنای والایی برخوردار بوده و این مبانی و محتوا نقش بسزایی در کاهش و از بین‌بردن فشارهای روانی و اعتقادی ایفا می‌کند.

«عوامل خلود در جهنم از منظر قرآن کریم» عنوان پژوهشی است که محمدجواد پوراسکندری به آن پرداخته است. وی در این زمینه می‌نویسد: قرآن کریم مکرراً از عذاب جاودان یاد کرده است و گروه‌هایی را به آن عذاب تهدید نموده است. خلود مسئله‌ای است از دیرباز محل اختلاف آراء بوده است. اکثر علمای شیعه معتقدند که عده خاصی از افراد دچار خلود در جهنم می‌شوند.

زیرا در قرآن بین کسانی که داخل جهنم می‌شوند و کسانی که تا ابد در آن خواهند ماند و هرگز از آن خارج نمی‌شوند، تفاوت وجود دارد.

وی در ادامه این نوشتار بعد از اثبات «اصل خلود» عوامل 22گانه خلود در جهنم را طبق لسان قرآن برمی‌شمارد؛ عوامل یاد شده شامل: کفر، نفاق، تکذیب،‌آیات، ارتداد و... می‌باشد که بعضی از عوامل دارای اهمیت بیشتری هستند، چون که خداوند آیات بیشتری را به آنها اختصاص داده است.

دیگر عناوین نشریه شامل: «نظریه تکامل و قرآن به قلم سیدیوسف موسوی»، «مبانی جامعه دینی در قرآن، به قلم محمد قربان‌زاده»، «نگرشی نو به افسانه غرانیق، مقاله‌ای از اسماعیل ابراهیمی»، «معرفت نفس بر اساس آیات و روایات و نقش آن در معارف به قلم محمد اسحاق عارفی»،‌«بررسی مستحقین خمس، پژوهشی از سید محمد آقا رضوی» و «سلامت روانی در قرآن در روایات اهل‌بیت‌(ع) به قلم محمد شیبانی» می‌باشد.

هجدهمین شماره از فصلنامه «سفیر» به صاحب امتیازی جامعةالمصطفی‌العالمیه و مدیر مسئولی محمد حسین مهدوی‌مهر، در 223 صفحه از سوی مجتمع آموزش عالی المصطفی‌(ص) مشهد مقدس منتشر شده است.

علاقمندان جهت ارتباط با نشریه می‌توانند به نشانی مشهد، خیابان امام خمینی‌(ره)، 14، (بازارچه سراب) معاونت پژوهش جامعةالمصطفی‌العالمیه مراجعه و یا با تلفن 2281661-0251 تماس بگیرید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha