به گزارش مرکز خبرحوزه، حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری پیش از ظهر امروز در نشست «علمی اصول و مبانی آینده پژوهی از نگاه دینی» اظهار داشت: محصول فکر و اندیشه امروز بشری در اختیار اصول و مبانی است که فهم تازهای با رویکرد فهم و اندیشههای قرآنی ارائه دهد.
استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) تصریح کرد: ویژگیهای عمومی اسلام، آیندهنگر بودن و جهانی فکر کردن یک مسلمان است و هر چه عدالتمحور و حقیقتخواه بودن را در زندگی انسانها مدنظر قرار بدهیم،عدالت جویی و حقیقتجویی رو به فزونی خواهد گذاشت.
حجتالاسلام والمسلمین الویری خاطرنشان کرد: آیندهنگری در دو سطح کلان و خرد، قابل بررسی است، آیندهای که قابل فهم است را باید مورد توجه قرار دهیم.
وی، با بیان این که معاد و موعود از مؤلفههای دین اسلام برای آیندهپژوهی است،خاطرنشان کرد: جامعه موعودی که دین اسلام به آن تأکید دارد، یکی از برنامههای ویژه آیندهپژوهی است که قرآن و روایات به آن توجه جدی داشتهاند، البته کسی که زمان مشخص برای موعود وعده داده شده تبیین نماید کذاب است آینده بشر با قیام مصلحانهای که تمام جهان را با عطر عدالت خود، ریشه ظلمها و بیعدالتیها را خواهد چید، نظام الهی دین اسلام است.
وی با بیان این که ریشه ظلم و بی عدالتی را برخواهد چید، دین اسلام است، خاطرنشان کرد: دین به مسئله آیندهنگری توجه خاصی نشان میدهد و دین اسلام آینده خوبی را برای انسان با توجه به مبانی که ترسیم کرده است،میخواهد.
حجتالاسلام والمسلمین الویری افزود: توصیه به نوشتن وصیت نامه، توجه به مرگ باوری، و باور داشتن حبط اعمال و از جمله عواملی است که برای آینده نگری و آینده پژوهی تلقی میشود.
وی یاد آور شد: چگونگی پیوند سطح کلان و سطح خرد آینده نگری در مسیر آموزههای اسلامی، قطعیت تصویرپردازی و تصویربرداری کلان اسلام نسبت به آینده با رویکرد قطعیت تصویر پردازی کلان اسلام به آینده، عدم گسست بین آینده و مورد نظر در سطح کلان با زندگی امروزی انسانها پیونده ناگسستنی دارد.